Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wilczy głód

Polecane posty

Gość gość

Witam od 3 dni zażywam antybiotyk erytromycyne i od wczoraj mam uczucie silnego wilczego głodu, dosłownie nie da sie go zaspokoić Nie czuje ze jem .... głód budzi mnie w nocy i jest uciążliwy Czy możliwe to przez antybiotyk ?

Gość gość
Mozliwe. Kurczaki dostaja antybiotyki, bo dzieki temu caly czas jedza i rosna trzy razy szybciej niz powinny. Maja miekkie mieso bez miesni, ktore nie zdaza sie wyksztalcic. Potem ludzie (dzieci), ktorzy jedza te kurczaki tez tyja na potege. A ty bierzesz antybiotyki bezposrednio. Jak widzisz dzialaja... :( Nie przerywaj antybiotykoterapii, bo sie nie wyleczysz. Zorganizuj sobie jakies zapychacze: marchewke, kapuste pekinska, seler naciowy, kalarepe, itp. (co tam lubisz) i jedz to przez caly dzien. Jakos przetrwasz. Powodzenia.

Gość gość
nie wydaje mi sie

Gość gość
te antybiotyki co daja kurom a te co lekarz ludziom przepisuje to na boga kompletnie różne rzeczy

Gość gość
Wiec skutkiem ubocznym nie moze byc wilczy głód?

Gość gość
nie znam sie,poszukaj w necie skutki uboczne erytromecyny,a powiesz na co to bierzesz?ja miałam masc z erytromecyną na oko

Gość gość
ale mi sie nie wydaje zeby to od tego było,po np psychotropach sie tyje,ale po antybiotykach to nie słyszałam

Gość gość
A chudniesz? Bo jak tak to może być zapalenie trzustki. Które nieraz trudno wykryć, bo nierzadko wykrywają je dopiero pośmiertnie. Czyli zapalenie trzustki może być różne. Acz większość ma bóle gdy coś zjedzą, więc rzadziej jedzą i chudną. Co jeszcze to nie wiem. I tak musisz się DOKŁADNIE zbadać (najlepsza dobowa obserwacja, o co ciężko w Polsce).

Gość gość
A chudniesz? Bo jak tak to może być zapalenie trzustki. Które nieraz trudno wykryć, bo nierzadko wykrywają je dopiero pośmiertnie. Czyli zapalenie trzustki może być różne. Acz większość ma bóle gdy coś zjedzą, więc rzadziej jedzą i chudną. Co jeszcze to nie wiem. I tak musisz się DOKŁADNIE zbadać (najlepsza dobowa obserwacja, o co ciężko w Polsce).

Gość gość
Nie każdy ma wilczy głód przy zapaleniu trzustki, ale to typowy objaw. Ale również przy cukrzycy.

Gość gość
Sorry za dubel postu.

Gość gość
Dzwoniłam na pogotowie i tak jak najbardziej wilczy głód i apetyt moze występować przy braniu antybiotyku . Zapalenie ucha i gardła .

Gość danm

Też właśnie dietetyczka mi mówiła, że aloes pomaga opanować dobrze wilczy głód. Raz na pół roku robię sobie kurację oczyszczającą https://proaktiv.pl/s/4-7-0-SOK-Z-ALOESU-SOK-BEZ-CHEMICZNYCH-KONSERWANTOW-500-ml.html i działa faktycznie. Tania w aplikacji. Lepiej wychodzi niż dieta pudełkowa. Tylko nie przesadzaj z piciem soku, bo wypłukuje jednak potas. Z kawą to w ogóle odpada. Raczej dla osób, które świadomie dbają o formę fizyczną, zdrowie.