Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka angielskiego

Polecane posty

Gość gość

kto się uczy,ile słówek dziennie przyswajacie

Gość gość
ucz się systematycznie 20 słówek dziennie, słuchaj piosenek, oglądaj filmy w j.angielskim na youtube, pracuj nad gramatyką, pisz zdania. sama musisz opracować sobie plan, ale najważniejsza jest systematyczność i sprawdzanie swoich wiadomości. napisz sobie fiszki ze słówkami i odkrywaj je, żeby sprawdzić, co zapamiętałaś, jeśli będziesz systematyczna w tym wszystkim to nie ma opcji żebyś się nie nauczyła

Gość gość
Im learnig too... but not regurely :-) its no good.

Gość gość
A ja mam chyba ten problem że mając problemy ze zbyt małą ilością słów używanych na co dzień w języku polskim i czasami problemem ze sformułowaniem pewnych zdań to potem się przekłada na to że w języku obcym będzie podobnie. Zresztą ogólnie doszedłem do pewnego poziomu angielskiego (nie jakiś wysoki) że ciężko mi się polepszyć, do tego dochodzi trochę brak motywacji do nauki, szybko się zniechęcam :F

Gość gość_anna
koniecznie z native speakerem, może być z youtube (papa teach me, iswearenglish and many more), najlepsza motywacja to związek z obcokrajowcem, kocham mojego Brytyjczyka

Gość gość
nie wierze ze 100 słówek

Gość gość
jasne,przy każdym jezyku będę zmieniac chłopa

Gość gość
polecam podrecznik do nauki samodzielnej angielskiego dobrzycka/kopczynski "jezyk angielski dla poczatkujacych/zaawansowanych" . zakup cwiczen tez jest dobry, mozna je robic np w autobusie, gdziekolwiek, byle miec staly kontakt..

Gość gość
A ja polecam Arlene :-)

Gość gość
Idźcie do Jagiellońskiego Centrum Językowego na UJ http://www.jcj.uj.edu.pl/ Super uczą, rzeczywiście uniwersytecka jakość ale wcale nie trzeba być studentem, to kursy otwarte dla wszystkich. Ja dzięki nim opanowałam angielski na naprawdę dobrym poziomie.

Gość gość
powiem tak. Pracowałem w Polsce za marne grosze, kumpel załatwił mi prace za 9000zł miesięcznie ale angielskiego nie znałem i sie bałem jechać bo wiecie jak to w pracy jest, żona kupiła mi kurs z tej strony https://leadn.pl/p_uri/PnWjgqpZzmQrR014JAOa/e5kqy7h/?parametr= szczerze nauczyłem sie mówić komunikatywnie w 7 dni ale naprawdę zapieprzałem bardzo dobry kurs polecam oczywiście w pracy było ok i sobie dałem rady co ułatwiło mi to życie i miej stresu

Gość gość
Nigdy w życiu nie chodź na KURSY i to żadne. Tam niczego nie nauczą poza wydawaniem ogromnych ilośc****eniędzy. Do nauki wystarczy chęć,motywacja, czas jej poświęcony, jakieś piosenki, filmy w tym języku, wytrwałość. Nic więcej, a jednak, całkowicie wystarcza!

Gość gość
Nie kazdy umie uczyc sie samodzielnie i ma tyle samozaparcia do nauki jezyka obcego. Do pewnego poziomu musisz sie uczyc pod nadzorem ale pozniej mozna sprobowac szlifowac samemu.

Gość gość
Na kursach MUSISZ mówić szybko. Przykład: nagrania rozmówek i twoje odpowiedzi, testy = totalna bzdura! Nigdy więcej KURSÓW i bezdennie głupich nagranych w komputerze ćwiczeń. Porażka!!! No i opłaty b.wysokie. Sumując: nie warto tracić czasu bo uczestnicząc w kursie językowym nie nauczą cię ani poprawnie mówić, ani pisać stylistycznie zdań, ani mówić w danym języku bo sami lektorzy w nagranych dialogach okropnie go kaleczą i mówią jak automat. Spokój osiągniesz JEDYNIE ucząc się sam/a. Zaufaj, można!

Gość gość
Ja do nauki angielskiego używam strony ellalanguage.com

Gość gość
Tutaj także można śmiało nauczć sie angielskiego http://www.barbados.wroclaw.pl/ bardzo fajne podejście do klienta i naprawdę dobry akcent mają. Stawiają nacisk na dobrą jakość, a to wszstko w rozsądnej cenie. Uwazam, że warto polcić jak najardziej

Gość dassiko
jak dla mnie tylko w szkole językowej, próbowałam sama w domu i nie było efektów. Poszłam do szkoły językowej i wreszcie nie boję się mówić, płynnie mówię, swobodnie rozmawiam, nie ma porównania z tym co było wcześniej. Dużo oczywiście zależy od lektora, ja chodzę do Pi school i lektor wymiata - umie porządnie nauczyć

Gość szeller
Widzę, że kilka osób tutaj nie ma dobrej motywacji do nauki angielskiego... w takim razie musicie zobaczyć https://www.youtube.com/watch?v=C9a8MEumI60&ab_channel=Enlinado jeżeli faktycznie pragniecie opanować język angielski. Tradycyjne metody nie są skuteczne, a Darek z Enlinado na tym filmiku chętnie opowie Wam dlaczego :)

Gość Katrinna07
Ja się dobrze osłuchałam z angielskim głównie dzięki... piosenkom. Zawsze podczas słuchania sprawdzałam sobie teksty :) Oprócz tego fajną sprawą są też audiobooki po angielsku, do tego kurs indywidualny w Berlitz, na którym przede wszystkim pomogli mi uporać się z gramatyką.

Gość magdaa

Dobrze mi się sprawdził przy angielskim kurs http://smart-language.pl/. Uzupełniłam nim zajęcia dla początkujących w szkole językowej i przyznam, że bardzo dobry. Najlepsze wyniki uzyskałam w grupie i prawdopodobnie jadę na wolontariat na początku nowego roku do UK. Nie boję się w ogóle mówić, chociaż wiem o brakach. Jak się boisz mówić to jest metoda idealna.

Niestety tylko francuski mam opanowany do perfekcji 😉 same ochy i achy  🙂  W dobrym stopniu niemiecki.

Gość gość

Wszystkim osobom mieszkającym w okolicach Podkowy Leśnej polecam skontaktować się z firmą http://kam-an.edu.pl/ Tam odbędziecie kurs angielskiego, dzięki któremu nauczycie posługiwać się tym jeżykiem.

Gość Asiaa

Ja akurat uczę się angielskiego online w tutlo i jestem zadowolona. Sama struktura lekcji bardzo mi odpowiada a dużym plusem są również elastyczne godziny nauki. 

Gość gosc9

ja od 2 miesiecy chodzę na angielski do www.britishacademy.pl i serdecznie polecam!