Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

iść na sylwestra czy zostać w domu?

Polecane posty

Gość gość

Dylemat :) Dostałam zaproszenie na sylwestra do moich dobrych znajomych. Będzie tam około 20 osób. Większość znam, ale nie czuję się przy tych ludziach swobodnie. Kiedy widujemy się w podobnym składzie na innych imprezach, odliczam tylko czas do końca. To zupełnie nie moje klimaty. Po prostu jestem strasznym introwertykiem, który najlepiej czuje się sam albo w gronie paru sprawdzonych i bliskich osób. ;) I mimo mojego wieku (34) kompletnie się to we mnie nie zmienia. Waham się. Ale szczerze mówiąc najchętniej zostałabym w domu, zamówiła jakieś pyszne jedzenie i obejrzałam parę fajnych filmów. Powstrzymuje mnie wspomnienie zeszłorocznego sylwestra, przepłakanego w samotności - ale rok temu byłam po prostu w okropnym stanie, po rozstaniu z facetem itd. To była zupełnie inna sytuacja. Teraz wszystko jest już ok. Mam też takie przeświadczenie o konieczności "wychodzenia do ludzi" zamiast siedzenia w domu. Wiecie o co chodzi. :P Czy ktoś ma podobnie jak ja? Iść czy zostać w domu?

Gość gość
O godzinie 0:00 w dniu 1 stycznia 2017 roku opole będzie większe bo wchłonie kilkanaście miejscowości graniczących z opolem z 4 sąsiednich gmin i te gminy będą mniejsze bo utracą część miejscowości (ps te wsie są i były zawsze w województwie opolskim i są w województwie opolskim i chcą w nim być podopolskie to znaczy że są pod miastem opole a nie pod województwem bo w województwie opolskim są i należą do województwa opolskiego i są dokładnie w samym centrum województwa opolskiego...

Gość gość
ja akurat na szczęście mieszkam bardzo daleko od Opola :P

Nie rób nic wbrew sobie. Jak to dobrzy znajomi - powinni zrozumieć. Ja jestem ekstrawertykiem, ale mój facet to introwertyk, podobnie przyjaciółka. Nigdzie nie wyciągam ich "na siłę", bo nie chcę by się męczyli. Weekend spędzimy w domu. Nie przeszkadza mi to, ponieważ nie czuję potrzeby spędzania hucznie akurat tego dnia. Lubię czas i w gronie bliskich i (niektóre) imprezy. Zatem spędzimy cały Sylwester w domu, oglądając filmy, jedząc pyszne jedzenie itd. :) Jeśli Twoi znajomi mieszkają niedaleko, możesz też wpaść do nich np. ok. 22-23-ej z jakąś sałatką i ok. 1 wrócić do domu.

Gość gość
Po prostu jestem strasznym introwertykiem, który najlepiej czuje się sam albo w gronie paru sprawdzonych i bliskich osób x Przyklej się do jakiegoś ekstrawertyka, niech on papla i robi za radio, a ty słuchaj:P

Gość gość
inaccessible89 dzięki :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)

Gość gość
gość z 11.30 hehehe jest to jakieś wyjście... :D dzięki i wszystkiego dobrego! :)

Gość gość
11:33 Wzajemnie i Wszystkiego Dobrego!

Gość gość
Studzia a jakie to ma znaczenie w tej kwestii?

Gość gość
co za bzdura :)

Studzia, a mi się wydaje, że zachowujemy się całkiem normalnie, jeśli chodzi o normy społeczne i współżycie z innymi ludźmi.

Na pewno jestem bardziej męski od Twego eks, który mimo niezbyt młodego wieku nie radzi sobie z podstawowymi problemami egzystencjalnymi, więc wyluzuj :P

Piszesz ze najchetniej zostalabys w domu a za chwile ze w zeszlym roku przeplakalas caly czas bo bylas sama, to nie ma logiki sama zobacz czy chcesz znowu plakac czy sie fajnie bawic ? co lepiej robic, powinnas wiedziec, ciesz sie ze masz mila kolezanke, znajomych i Cie zapraszaja na imprezke i nie gadaj ze za duzo ludzi bo moze ktos sie znajdzie kto ci pomoze ,rozweseli albo zakocha sie w Tobie.

Gość gość
a jak ci znajomi zapytaja Cie pozniej gdzie bylas to co im powiesz?

Gość gość
Xantrypa zeszłoroczny sylwester był do d**y nie dlatego, że spędziłam go w domu - tylko dlatego, że miałam kumulację wszystkiego co złe. Tym razem płacz mi nie grozi ;)

dobra żartuję. specjalnie tak pisze, ale to nie zmienia faktu, ze nie trawię tej orientacji :D

Gość gość
Studzia więc zostaw to "nietrawienie" dla siebie, ok?

Nie opisuję ekscesów łóżkowych. Nie chwalę się majątkiem, mieszkaniem i urodą. Wystarczy normalnie wspomnieć, że spędzam Sylwestra z moją drugą połówką i od razu inni mają problem.

Gość gość
Parafia św. Stanisława Biskupa i Męczennika » Kościół Kryniczno www.kosciol-kryniczno.pl Kościół Kryniczno. ... Msze Święte. Kościół w Krynicznie: Dni powszednie: godz.: 18.00. Niedziele i święta. godz.: 8.00; godz.

Gość gość
inacessible, olej to :) są ludzie i taborety. A z Ciebie mądry facet. Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi.

Gość gość
Ja zostaje w domu sama. Mialam plan jechac do przyjaciolki i jej faceta posiedziec ale zle sie czuje. Kilka dni temu wrocil do mnie facet ale on woli isc pic z kumplami niz siedziec ze mną. I tak nie mam co świętować. Trochę tego nie rozumiem dla mnie to zwykly dzień.

Gość gość
do gościa z 13.51 - Dla mnie w sumie też sylwester zawsze był niezrozumiałym fenomenem. I ten przymus, żeby koniecznie tego dnia bawić się hucznie itd. A okazja żadna. Co innego urodziny czy inne osobiste okazje. A swoją drogą powiedz mi - na co Ci facet, który nie chce spędzić tego dnia z Tobą?

Gość gość
Właśnie nie wiem po co mi taki facet. Znowu kumple i picie ważniejsze. Ja to chyba jakas za dorosla jestem i nudziara.. Ale czy nie byloby milo posiedziec we dwoje i sie poprzytulac .. Strasznie mi przykro.

Gość gość
Pogoń dziada. Całkiem serio. To bardzo źle wróży na przyszłość. Ile macie lat?

Gość gość
My spędzamy tego Sylwestra w Zakopanym.

Gość gość
Ja 25 on 26