Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stwierdzam, że połowa z Was jest opętanych przez złego

Polecane posty

Gość gość

jak nie 3/4 a może nawet wszyscy. Taka prawda. Papracie się w grzechach ciężkich i nic sobie z tego nie robicie. A kara Boża wisi w powietrzu...Ratujcie się, jeszcze czas...Kościół was przygarnie, księża was pojednają z Bogiem. Szczęśliwego Bożego Nowego Roku!!!

Gość gość
prawie wszyscy piszący tutaj są opętani albo zniewoleni przez złego. Ale jest dla nich ratunek. Nich się zwrócą z ufnością do Jezusa, On ich nie odrzuci.

Gość gość
jeśli zdarzy się jeden temat prawy, to dobrze...prawie wszystkie pseudo tematy to źródło odstępstwa i zgorszenia. A III wojna ma być najstraszniejsza, a oni ją ściągają.

Gość gość
albo anale, albo wolne związki, albo zakazane miłości, nawet zbliżenie z 16-letnią córką - to wszystko królestwo złego.

Gość gość
a ty też jesteś opętany i przez co?

Gość gość
Jestem w Bożych rękach. Strzeże mnie Maryja. Nie jestem niczym opętana i zniewolona...może jedynie piję za dużo kawy. Pozdrawiam autorka

Gość gość
Co takiego zlego jest w tym analu!? Ludzie, przeciez to tylko cialo. Od tego jest aby uzywac i sie nim cieszyc. Wszystko musicie tak komplikowac i sie umartwiac. Najlepiej to juz teraz sie polozyc w grobie i przestac oddychac.

Gość gość
a ile lat masz autorko?

Gość gość
ile mam lat? a czemuż Ci tak potrzebne...Z racji Nowego Roku, powiem Ci, jestem kobietą w średnim wieku a więc nie 20-tką. Pozdrawiam

Gość gość
Onan miał on starszego brata Era, oraz młodszych Szelę, Peresa i Zeracha. Po śmierci swego brata Era nie chciał mimo polecenia ojca dopełnić prawa lewiratu. Wiedział bowiem, że potomstwo przez niego spłodzone nie będzie uznane za jego, lecz zmarłego brata. Dlatego też unikał zapłodnienia ilekroć współżył z żoną brata, Tamar. Onan: (...) tracił z siebie nasienie na ziemię, aby nie wzbudził potomstwa bratu swemu. Biblia Tysiąclecia szczegół o wydalaniu przez Onana nasienia na ziemię zamieszcza w przypisach, a w tekście głównym podaje tylko, że unikał zapłodnienia. Ten sposób postępowania Onana nie podobał się Bogu, więc zgładził Onana. Od imienia Onana wzięło się również określenie onanizm – praktyka seksualna polegająca na samodzielnym zaspokajaniu popędu seksualnego.

Gość gość
dziekuje!

Gość gość
Boże, nasz Ojcze, Twoje miłosierdzie nie zna granic. Dziękujemy Tobie za wszystkie dary, którymi nas obdarzyłeś w roku przeszłym. Zachowaj nas w swojej miłości. Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen. Panie, nasz Boże, składać Tobie dziękczynienie, to nade wszystko żyć podług Twej woli. W niej znajduje się dla nas najpewniejsze dobro. Znaliśmy Twoją wolę - lecz jakże często pomijaliśmy ją lekceważeniem. Jako grzesznicy stajemy teraz przed Tobą: Spowiadam się... Niech się zmiłuje nad nami Bóg Wszechmogący i odpuściwszy nam nasze grzechy doprowadzi nas do życia wiecznego. Amen. Panie, Jezu Chryste, jesteśmy grzesznymi ludźmi. Nieustannie zasługujemy na gniew Boży. Bądź z nami w czas pokusy, gdy upadniemy, bądź naszym Orędownikiem u Ojca, z którym żyjesz i królujesz, w jedności Ducha Świętego, Bóg przez wszystkie wieki wieków. Amen. III. Panie, Jezu Chryste, w Twoje ręce chcemy złożyć rok przeszły. To, co dobre w nim było zanieś w ręce Twojego i naszego Niebieskiego Ojca. Co złe było zmyj Krwią Twojego Serca. Zaniedbania w dobrym, dopełnij bogactwem Twojego nieskończonego miłosierdzia. Tym wszystkim, których niezbadanym dla nas wyrokiem Twojej Opatrzności zabrałeś spośród nas w minionym roku, bądź miłosiernym sędzią. Daj im wieczne odpoczywanie. Światłość wiekuista niechaj im świeci. Niech odpoczywają w pokoju wiecznym. Amen. Z zatroskaniem i niepewnością patrzymy w czas, który przed nami. Z ufnością pragniemy wejść w nowy rok. Twemu Boskiemu Sercu wszystko polecamy: Z ufnością oddajemy się Twojej Opatrzności. Siebie samych i naszych bliskich, naszych przyjaciół i nieprzyjaciół, naszą parafię i naszą diecezję, nasz naród, Kościół Święty i całą ludzkość - Tobie polecamy. Z ufnością oddajemy się Twojej Opatrzności. Niech wszystko dzieje się podług Twojej woli, jak Ty chcesz niech się stanie. Pragniemy iść drogą, która wiedzie do Ciebie, daj nam odczytać Twoje zamiary. Z ufnością oddajemy się Twojej Opatrzności. Panie, to Ty wyznaczasz czas, Twoją jesteśmy własnością, do Ciebie należeć chcemy. serca nasze i my cali w Twoich jesteśmy rękach. Z ufnością oddajemy się Twojej Opatrzności. Chwała Ojcu...

Gość gość
P*****l sie oszołomie. Wyprany masz mozdzek przez kościółek ;) Nie zapomnij jeszcze szatanskich pokemonach ;) Tak p***busy takie jak Ty myślą ze pokemony to zle duchy hahahaha jap*****le hahahah to co te kosciolki potrafią zrobić z tepa ludnoscia jest wprost z***biscie smieszne i straszne w jednym :D

Gość gość
a podobno miałaś buty na nogach i miałaś już iść się bawić kłamczuszka :D

Gość gość
a kapłani którzy molestują dzieci którzy współżyją z kobietami oszukują na podatkach to kim oni są? co?

Gość gość
23:36 A masz dowody, to ci dopiero uwierzę. Nie ma dowodów, nie ma sprawy. Baj!

Gość gość
tak, mam dowody

Gość gość
to przestaw je

Gość gość
że niby mam zaprosić świadków na forum o tej porze tu i teraz? śmieszna jesteś ponadto wiele spraw poruszano w TV - niektóre miały rozgłoś światowy wystarczy otworzyć oczy na ten temat i nie zamiatać pod dywan bo tak wygodniej Ty oczekujesz czegoś nierealnego i żaden dowód Ciebie nie przekona bo zaślepia Ciebie wiara więc nawet gdyby to moje wysiłki były by bezcelowe pomijam fakt, że sama jesteś zakłamana i jesteś tu na kilku watkach na jednym oznajmiłaś mi, że masz buty na nogach i idziesz na imprezę Tylko Ty tu robisz za świętoszkę

Gość gość
opetana moze byc osoba ktora chodzi do kosciola nawet :)

Gość gość
Ło Jezu:-D

Gość gość
00:08 Pisałaś to kiedy modliłam się na kolanach..ja żarliwie się modliłam, podczas kiedy ty jadem trujesz i kto tu ma za uszami? kobieto lub mężczyzno nie do ciebie należy Sąd a ciebie rozliczą z twojej wiary i miłości. Niech cię nie boli i nie martwi co robią inni, bacz na swoje postępowanie.

Gość gość
Moja wiara mnie nie zaślepiła ale moja wiara daje mi siłę, by nikogo nie potępiać i nikomu nie złorzeczyć, nawet, gdy mnie prześladują...i mojej wiary nie zabije jakiś tam ksiądz, który cudzołoży...czy kasę gromadzi na najdroższy samochód, to jego sumienie a nie moje.

Gość gość
no i po cholerę Ci te dowody skoro i tak wiesz lepiej módl się dalej o rozum przede wszystkim dla siebie

Gość gość
o mój rozum się nie martw, mam za sobą bagaż wykształcenia i to nie małego...I ośmielę się twierdzić, że dowody nie istnieją ale za to istnieją liczne pomówienia ludzkie.

Gość gość
nawet gdybyś się modliła stojąc na głowie to i tak Ci nie pomoże a wykształcenie jak widać nie jest równoznaczne z mądrością wiara to nie jest wyznacznik wartości człowieka ale za to nasze ograniczenia w postaci chociażby ignorancji otaczającej nas rzeczywistości to już powód do refleksji tak jak Ty nie chcesz widzieć złych rzeczy tak samo Muzułmanie nie chcą widzieć złych aspektów swojej wiary w gruncie rzeczy jesteś taka sama jak oni z tym małym wyjątkiem, że oni są gotowi oddać swoje życie za idiotyczną obietnice raju pełnego dziewic, a co będzie w Twoim raju? pytanie retoryczne

ci ksieza którzy grzesza maja wieksza wine niz ci zwykli ludzi i dla tego aniołowie którzy odrzucili boga stali sie demonami bo widzieli go na własne oczy i mieli większe zrozumienie to jest takie stopniowanie ale jezeli pozuca grzech i odaca sie miłosierdzi bozemy kture jest nieograniczone to zostanie im wybaczone , kazdy kto oda sie bozemu miłosierdzi

Gość gość
merkaba dziś naucz się k... pisać