Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aggi888

jak to jest?

Polecane posty

Gość aggi888

Czy przed usg przez pochwę zawsze oprozniacie pecherz? Ja osobiście o tym nie wiedziałam ale gin tez nic o tym nie wspomniała. Czy przez nieoprozniony pecherz mogła nie zauważyć ciąży?

Gość gość
Moja przez usg w 11 tyg nie zobczyla ze moje jedno dziecko zyje :-/

Gość gość
Dwa razy bylam w ciazy ale nigdy nie mowili ze na usg dopochwowe mam przyjsc z pustym pecherzem.

Gość aggi888
Dzięki za odp. Widocznie różnie to bywa. Byłam u dwóch ginekologów i żadna nie wspomniała o pustym pecherzu. Mam nadzieję że gdyby utrudniało to widoczność to by mnie poinformowały.

Gość gość
A który to byłby tydzień ciąży?

Gość aggi888
10 tydzień

Gość gość
U mnie rzeczywiście lekarz wspominał, pamiętam że w pierwszej ciąży po prostu wysłał mnie do toalety- powiedział że pełny pęcherz utrudnia badanie (to było ok. 11 czy 12 tc), rzeczywiście miałam całkiem pełny bo w ostatniej chwili wpadłam do poradni, później zdarzało się że pytał czy mam pusty pęcherz. Ale to tylko we wczesnej ciąży utrudnia badanie, i też nie zawsze. Generalnie przy ciążowym przezpochwowym lepiej skorzystać z toalety przed badaniem.

Gość aggi888
Ja pełnego nie miałam ale coś tam pewnie było. Może to zależy od sprzętu, nie wiem. Mam nadzieję że to nie zaburzylo obrazu usg.

Gość gość
Trudno mi stwierdzić czy może mieć to aż taki wpływ, chyba lekarz by coś ci powiedział ze pęcherz przeszkadza.