Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem przystojnym chłopakiem, 27 lat, młody lekarz, znowu sam w Sylwestra

Polecane posty

Gość gość
Czy niepokoic sie bolami czczymi zoladka wystepujacymi w nocy i nad ranem, szczegolnie po jedzeniu czosnku, rosolow i wywarow miesnych, bardziej pikantnych dan? Wyglada na wrzody, chyba zoladka, prawda? Moze to byc cos innego?

Gość gość
1. Wiadomo, że się odbije, dieta białkowa nieszczy nerki 2 Dietetyka to miałem jako fakultet, więc szczerze nie wiem

Gość gość
Akurat Gosc z 22:06 ma racje jesli chodzi o zwiekszenie prawdopodobienstwa raka piersi w zwiazku z estrogenami.

Gość gość
Wrzody żołądka możemy potwierdzić jedynie w kolonoskopii, idę oglądać sylwester z TVP 2, bo kafe się rozgrzewa :)

Gość gość
Szkoda, dietetyka ma przed sobą świetlaną przyszłość. :) Jaka masz specjalizacje? Albo jaka planujesz?

Gość gość
Bo to autor, wiadomo, że mam rację

Gość gość
Uciekasz gdy Kafe sie rozgrzewa?

Gość gość
Dajecie pytania, które są jakimiś wymyslami, na codzień nie spotykane w praktyce lekarza, mogę Wam opowiadać o Klasterowych bólach głowy, migrenach i inne ciekawostki, a Wy o jakieś zasłyszane bzdury, bez odzwirdziedlqenia w traialach, jeśli wiecie co to jest wgl

Gość gość
Wsypales sie z ta kolonoskopia, drogi "Lekarzu". Kolnoskopia nie sluzy do diagnostyki chrob zoladka i dwunastnicy, bada sie nia jelita. Natomiast Wrzody zoladka stwierdza sie sie badaniem laboratoryjnym pod katem bakterii Helicobacter pylori oraz ew. na krew utajona w kale, tez laboratoryjnie. To abecadlo medycyny pierwszego kontaktu.

Gość gość
No, dobra, ale nie jestes juz sam na Sylwestra. I w tym momencie uciekasz?

Gość gość
Serio, a do czego służy, poczytaj trochę :) testem ureazowym można wykryć Helikobacter pylori, przyczynę wrzodów najczęstszą

Gość gość
Kolonoskop ośle po zawodówce dochodzi do dwunastnicy, przechodzi się przez zastawke kretniczo-katnicza do dwunastnicy.

Gość gość
Krew utajona panie abecadło może być i w nowotworze i w wrzodzijacym zap jelita grubego, nie ma siły diagnostycznej, co Ty dziecko studiowałas?

Gość gość
Zgaga to rodzaj refleksu, nie ma takiego pojęcia jednokomorkowcu

Gość gość
Co się dzieje z niezapłodnionym jajeczkiem?

Gość gość
>>>"Kolonoskop ośle po zawodówce " No, to teraz widzisz dlaczego jestes sam. Cham, to cham... :( Malo ktora kobieta chce byc z chamem.

Gość gość
>>>"nie ma takiego pojęcia jednokomorkowcu" Ha, a tu potwierdzenie poziomu "pana doktora". Tylko dla desperatki.

Gość gość
No trudno, zostanę sam, nie było tematu. Rzuca się na Ciebie zagraja to się broni człowiek. Może i jestem chamem, nie mnie to oceniać

Gość gość
Sam chciałeś udowadniać, że jesteś lekarzem, a teraz twierdzisz, że Cię atakują :D I to Ty jako pierwszy zacząłeś wyzywać :P

Gość gość
Chamem, ale przecież kobiety lubią takich

Gość gość
Do NIBY "lekarza" : Kolonoskopia jest metodą badania DOLNEGO odcinka przewodu pokarmowego polegająca na oglądaniu wnętrza JELIT za pomocą długiego i giętkiego instrumentu diagnostycznego – tzw. kolonoskopu. Do badania żołądka i ew. wrzodów służy GASTROSKOPIA, panie "lekarz". Kim naprawde jestes? Sanitariuszem? Salowym?

Gość gość
No dobrze macie rację geniusze, może ja jestem za nerwowy przez te studia. Zaraz wyczytają z Szczeklika i mi będą cytować haha miłego w Nowym Roku

Gość gość
Refluks żołądkowo- przełykowy – schorzenie, polegające na cofaniu się (proces patologiczny) z żoładka do przyełyku, z powodu niesprawności jego dolnego zwieracza, kwaśnej treści żołądkowej. X Zgaga- jest to uczucie palenia pieczenia, dyskomfortu lub bólu umiejscowionego za mostkiem. Nadal myślisz, że nie ma takiego pojęcia jak zgaga?

Gość gość
Nie rozmawiam z inteligencją z kafe

Gość gość
W internecie pojęcie dla niemedycznych istnieje, szkoda moich nerwów, bo mi ciśnienie skacze, a znieczulilem się alkoholem

Gość gość
Zdrowia życzę, szczególnie psychicznego, przy Was mój mały problem to pikuś

Gość gość
A jak Ty rozmawiasz z pacjentami? Po medycznemu? Nie uczyli Cię, że masz umieć komunikować się mową potoczną? Przyjdzie pacjent powie, że ma zgagę, a Ty go wyzwiesz od jednokomórkowców i nieuków?

Gość gość
Dobrze, mój błąd, że się denerwuje za bardzo, muszę nad tym popracować.

Gość gość
Wykazales panie SALOWY, ze nie masz pojecia o podstawach medycyny. Obraziles ludzi. Okazałeś sie chamem i prostakiem, bez wiedzy, za to z fochem. Jesli do tej pory zastanawiałeś sie dlaczego jestes sam, to teraz wiesz. To jest udany sylwester. Poznales trochę lepiej siebie, a to cenna wiedza. Od ciebie zalezy co z nia zrobisz. Pozdrawiam.