Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze psy żyją

Polecane posty

Gość gość

po tym napieprzaniu petardami

Gość gość
Tak szalaly ale nic.im nie jest tylko jeden omal nie wyskoczył przez okno

Gość gość
Żyje ale się trzęsie bidok

Gość gość
trzęsie sie i jeszcze do jutra sie nie uspokoi :(

Gość gość
jak wyskoczył przez okno? to ty masz okno otwarte jak pies się petard boi? moje kompletny looz. myślałem że będzie słabo ale jeden dostał melatoninki i sobie spokojnie spał. jak najwięcej walili to tylko głowę podnoził ale nawet nie ziajał. a druga mała to strasznie chciała oglądać sztuczne ognie i szczekała bardzo dopóki nie odsłoniłem rolety w oknie balkonowym na dole. a teraz śpią.

Gość gość
Moja piękna siedziała ze mną w oknie i oglądała :) nie boi się wystrzału co mnie cieszy.

Gość gość
ale tych hukowych petard to ja bym jednak zabronił sprzedawać. sztuczne ognie to są spoko, fajnie wyglądają i nie są takie głośne. ale to dziadostwo co tylko łomot robi to mnie wkurza.

Gość gość
moje dwa psiaki się strasznie bały : matka i syn.. trzeci się nie bał. Dla syna to był pierwszy sylwester więc to chyba zrozumiałe

Gość gość
Wiecie, ze firmy produkujace fajerwerki dodaja element hukowy, bo same sztucznd ognie mozna puszczac niemal bez halasu, ale klienci oczekuja huku :(((((

Gość gość
może to ma jakiś sens jak przy wybuchu lecą nie tylko iskry ale też jest huk. ale ten huk nie jest taki bardzo głośny. natomiast co innego gdy petarda jest tylko hukowa. raz że rzucają wtedy to g****o przez cały dzień, bo sztucznych ogni nie odpalą dopóki jest widno bo to bez sensu. a dwa że to robi tylko wielki łomot i straszy mi zwierzaki. a widowisko żadne, równie dobrze można by drzwiami napier....

Gość gość
cholera, jeszcze z pół godziny muszę posiedzieć a potem z psami na siku i dopiero spać.

Gość gość
Mój żyje i spał jak niemowlak przez cały okres fajerwerek :D

Gość gość
00:32 Nie wyskoczyl tylko chcial i.nie ze strachu a z ciekawości. Moje psy sie nie baly prawie, odważne bestie :D

Gość gość
aaaaaaaaa

Gość gość
00:49 Zgadzam się w 100%. Te petardy, które robią tylko jeden, wielki huk są bardzo uciążliwe. Nie wytwarzają żadnych walorów wizualnych, tylko natrętny hałas.

Gość gość
A gdyby tak skonstruować nauszniki ochronne dla zwierzaków domowych na takie okazje, może dało by się na tym zarobić. Chętnie byście kupili :) Muszę to przemyśleć bo muszą być wygodne, skuteczne i opłacalne. Pomyślę nad tym!

Gość gość
a moj zesral sie w salonie ze strachu od tych petard i fajerwerkow,korfa mada faka

Gość gość
To się sprzeda, kupicie :)

Gość gość
Ta mój pies kropel do ucha nie da wpusscic i sprobuj mu cos na leb założyć

Gość gość
gość dziś you made my day :D

Gość gość
Tak, też widzę ten problem ale do obroży czy kagańca pies też musi się przyzwyczaić tyle że nosi je często. Na pewno będzię potrzeba kilka rozmiarów i kształtów. Zastanawiam się nad dodatkami zapachowymi, węch to bardzo ważny zmysł dla psa i wykorzystanie go może dużo dać. Będę potrzebował krynologa tak to się chyba nazywa i może speca od ergonomii. Martwię się czy osłona pasywna wystarczy bo tłumiki aktywne bardzo podrożą konstrukcję. Może dodać też muzykę? Badania trochę zajmą ale to chyba będzie zyskowne. Trza pobadać :)

Gość gość
taak,zbadaj najpierw siebie einstainie,wow.pies ma w d***e twoje wynalazki.pies chce miec cisze i spokoj.i nic na łbie.

Gość gość
To nie będzie coś jak dla człowieka, zbyt duże różnice kształtów. Może na struktórze żelowej trzeba oprzeć by łatwo dopasowywały się do kształtu psa? I z zapachami chyba trzeba będzie kombinować. Pies musi je polubić, muszą mu się podobać to szybko przyzwyczai się do nich i łatwiej nauczy się je nosić. Z tą muzyką to też może być niezłe bo by nie było tylko na okazje a psy mogły by nosić na codzień. W końcu często uczą się oglądać telewizję to dlaczego nie muzyka? No nie! I programik do smartfona by dla pieska była jego a dla właściciela jego muzyka, jednocześnie oczywiście puszczana na ich sprzęt. Czyli jednak droższe urządzenie powinno lepiej schodzić. I prawa patentowe! Ale trzeba dokładnie pobadać co by nie wtopić. Z tego sylwka na kafe to chyba nieźle wyjdę. :classic_cool:

Gość gość
Niedowiarków nie słuchamy! Sramy na nich :P Zarabiamy!

Gość gość
A ja mam kotka młodego, pierwszy jego Sylwester, ale nie było źle, trochę na poczatku się dziwila, a potem już olewka :) Szczęśliwego Nowego Roku i zdrowia dla pupili Waszych :)