Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubrać 6 tygodniowego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

mamusie, proszę o rady... kompletnie nie wiem jak ubierac niemowlaka na spacer ....przy temperaturze np. 3- stopni na plusie i np. przy -2,-3. Wiem, ze niby o jedna warstwe wiecej niz dorosly, ale jak sprawa ma sie do kominezonu i spiworka. Czy jesli wloze dziecko w kombinezon taki grubszy polrakowy to trzeba jeszcze wkladac dziecko do takiego spiworka do gondoli? czy juz nie.

Gość gość
Może są tu mamy takich maluchów i podpowiedzą. ..

Gość ulka8
Ja wkładałam na dziecko gruby kombinezon, następnie do wózka i przykrywałam kocem. Wystarczyło na spacerek. Jeśli masz wątpliwości jak ubrać niemowlaka, możesz napisać do Portalu Zdrowia Dziecko, szybko odpisują tam lekarze.

Gość gość
U nas body na długi rękaw i spodenki cienkie. Na to kombinezon czapka i rękawiczki.

Gość gość
Włóż rękę pod kombinezon, dotknij klatki piersiowej, ramionek- jeśli są ciepłe, to jest ok. Wiadomo że jak dziecko ma sine usta i trzęsie się z zimna to trzeba ubrać porządniej... Nie wiem jaki masz kombinezon, ja zwykle na domowe ubranko zakładałam taki porządny, ocieplany i przykrywałam grubszym, polarowym kocykiem, jak było bardziej mroźno czy wietrznie to jeszcze dokładałam pokrywę od wózka. Koniecznie dobry krem na buzię. Synek urodził się pod koniec zimy i śpiworka do gondoli w ogóle nie używałam, jak był siarczysty mróz to sobie po prostu odpuszczałam spacery. Śpiworek wyjęłam dopiero na kolejną zimę, do spacerówki, bo wtedy już nie chciał siedzieć opatulony kocem.

Gość gość
To zależy od kombinezonu, jeśli jest dobry, tzn. ciepły, nieprzewiewny, nieprzemakający i koniecznie oddychający, żeby się nam maleństwo nie zapociło, to wtedy nie trzeba dziecka grubo ubierać. Ja mam taki kombinezon, że przy temp. koło 0 ubieram dziecku tylko body, sweterek i kombinezon, tyle wystarcza, dodatkowo jest bardzo ładny. Mam taki https://matiandmaks.pl/pl/p/Kombinezon-zimowy-dla-niemowlat-na-zime-Ducksday%2C-lex%2C-rozmiar-74/379