Gość Emenemsik Napisano Kwiecień 5, 2017 Mówią że pierwsze dziecko to z miłości, moi rodzice ze mną wpadli i zawsze mówili że ja jestem taka uczuciowa bo jestem dzieckiem z miłości, jeśli chodzi o wpadki to zależy... Jedni wpadają tak jak któraś z Was napisała po miesiącu znajomości, druga po jednej imprezie (jak dziewczyna która znam) a trzecia wpadnie w facetem którego kocha i chce spędzić resztę życia (jak matka mojego chrześniaka i moi rodzice):)drugie dziecko jest zazwyczaj planowane i mówi że się jest takie ułożone haha ale to takie gadanie tylko :) chociaż przyzna że mój brat jest bardziej ułożony :) będę działac i mam nadzieje ze nie przegapie tego dnia, muszę obserwować co się dzieje co może mówić że jest ten dzień! :) przytulanko było w niedziele, wtorek i będzie w piątek! :) jutro jesteśmy w rozjazdach i dzisiaj hehe:) aplikacja pokazuje mi owu na wtorek ale chyba nie ufam jej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Kwiecień 6, 2017 U mnie jest takie coś co się sprawdza o dziwo ze chciane wyczekane i. W ogóle dzieci to są te ryczace z kolkami nuespiace i w ogóle a dzieci wpadki to aniolki i wiecie co w 90% to się sprawdza więc ja bede mieć 3 x nieprzespane noce już się szykuje. Niewiem jak to działa ale naprawdę u mnie wszyscy tak mają im bardziej upragnione tym wiekszy hardcore. Ale to dotyczy okresu niemowlecego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Orzeszek88 Napisano Kwiecień 6, 2017 Ja miałam dzisiaj iść na badania aTPO oraz na prolaktyne i urlopu nie dostałam :( Madzia ciekawe co tam się chowa u ciebie :) okres spóźnia mi się 2 dni ale testu nie robię bo czuję że to będzie długi cykl więc nawet się nie nastawiam a czuję że bardzo długi będzie. I czekam na @ jak nigdy bo chce zaczac nowy cykl juz :( ciekawe czy pomoże ten Miovarian i ovarin w następnym cyklu. Emenemsik który już dzień cyklu masz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Kwiecień 6, 2017 orzeszku 11:) Jak to nie dostałaś? :(chociaż w sumie też bym nie dostała :(strasznie mnie boli dzisiaj głowa :(mam wysokie ciśnienie i normalnie jedyne o czym marzę to iść spać :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lwicapolska Napisano Kwiecień 7, 2017 Kurde nigdy nie miałam jakiejś pięknej cery ale większych problemów z niań tez nie miałam. Jak się dowiedziałam ze będzie na 60% chłopak to się ucieszyłam bo myśle Oo rozkwitnie będę piękna i wogole a tu dupa albo to totalna bzdura albo się okaże w poniedziałek ze jednak urodzę córeczkę bo straszne mam problemy z wypryskami.. takie duże czerwone wulkany albo taka kaszka to ma brodzie to na szyi na ramionach i dekoldzie.. wrrr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Kwiecień 8, 2017 Lwica to bzdura. Ja co prawda nie mialam z synkiem żadnych problemów ale to niezasada. To tak jak z przesadami o jedzeniu w ciąży i wpływie na plec. To czekamy na wiadomości w poniedziałek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Kwiecień 8, 2017 Lwica to tylko stare gadanie, mity :) niestety tak nie jest, niby sprawdza się to w iluś tam % dlatego dalej jest otrzymywane że jak chłopak to kobieta kwitnie a jak dziewczynka to zabiera mamie urodę. :) temp z 36,4 na 36.5 dzisiaj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lwicapolska Napisano Kwiecień 9, 2017 Boicie się dziewczyny rozstępów w ciąży ? Ja strasznie bo już mam kilka po 3 może 4 na biodrach i to bez ciąży. A dziś patrzę a z boku na lewej piersi takie trzy ogromne szerokie rozstępy !! Załamałam się bo to dopiero początek. Fakt ze cycki mi mega wywaliło ale masakra. A jak to u was wyglada ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Kwiecień 9, 2017 Lwica ja po pierwszej ciąży mam 3 malutkie rozstępy na jednej piersi i tyle. Teraz nie planuje również zadnych. Skóra na brzuchu jest trochę inna nie sa to rwstepy a nadmiar. Używaj ciągle balsamow itp. Ja byłam w 1 ciąży na masażu i tam babka kazała robić peeling taki domowy i oliwa się smarowac ale nie zawsze ma człowiek czas ... Więc bio oil używałam i teraz też ale bez przesady nie zawsze na zmianę raz to raz zwykły balsam raz specjalny na rozstepy zależy co mi w ręce wpadlo ale koniecznie należy używać na piersi cały brzuch uda posladki i nie zapominać o boczkach na plecach bo tam też mogą się zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
orzeszek88 0 Napisano Kwiecień 9, 2017 Przyszła @ :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Kwiecień 9, 2017 Ja chociaż nie jestem w ciąży to szczerze nie rusza mnie to czy będę wyglądać jak świnia w ciąży czy będę miała masę rozstepow ,najważniejsze abym w nią zaszła i wszystko bylo dobrze :) a na rozstępy to bio oil.ja mam sporo na piersiach... Niestety i na tyłku i brzuchu też, mimo ze jestem chuda ale na tyłku i brzuchu bardzo delikatne i jasne bo smaruje a piersi nie(nie wiem czemu nie smaruje ale jakoś mniejsze ma to dla mnie znaczenie ):) dzisiaj zapomniałam zmierzyć temp:(jutro rano to zrobię, dzisiaj było przytulanko i mam nadzieje ze uda mi się :)Ale wiecie o czym pomyślałam? Byliśmy u mojego rodziców No i tam było przytulanko bo oni pojechali w gości więc skorzystalismy z "wolnej chaty "haha później po wszystkim pojechaliśmy do moich i mój pies aż dziwne bo tak się wtuliła do mnie i na kolanach mi leżała (dziwne bo ona jak jest mój tata to świata nie widzi i nie akceptuje nikogo innego) ,No ale o co mi chodzi... O to ze psy i koty od że tak powiem pierwszych chwil czuja że coś się dzieje u kobiety, suczki i kotki właśnie... Pomyślałam że to może coś w tym być, jeśli np.mam owu/jestem dzień min dwa przed albo jakimś cudem się uda/udalo ?wiem, pewnie myślicie "wariatka" już każda rzecz która nie jest codziennością ma dla mnie ogromne znaczenie... Fisiuj***ardzo.. orzeszku to dobrze, mozesz zaczynać i ten ovufriend jest fajny, Iza mi poleciła, ja od 6dnia mierzylam temp.a od 1 wpisywałam tam wszystko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Kwiecień 10, 2017 Orzeszku nie smuc sie, próbuj dalej. Będzie dobrze :) Tak polecam ovu friend. Mi bardzo pomogła. Lwica ja rozstępy mam od chyba podstawówki.nawet pod kolanami na nogach. Ale teraz w ciąży ani jednego a brzuch naciągnięty już ze szok :p na ostatniej wizycie lekarz przy usg podlaskal mnie i mówi że mam bardzo ładna skórę i nie powinnam mieć rozstępów. Chociaż ja i tak myślę że wyjdą.... No ale smaruje się balsamem i oliwka pod prysznic z firmy Palmers. od samego początku! Teraz 2 razy dziennie. Kupiłam raz bio oil Ale nie podpasowal mi. Strasznie nie wydajny i drozszy. Pamiętajcie o wodzie. Naturalne nawodnienie to podstawa. I jeszcze co Wam doradze to ostatnio koleżanka podpowiedziala mi o wodzie z jodem. W ogóle jod jest bardzo ważny w rozwoju inteligencji dziecka. Więc kupiłam sobie i będę pić na zmianę ze zwykłą. Nawet przczytalam artykuł i jest udowodnione naukowo ze dzieci przy stosowaniu jodu miały lepsze wyniki IQ. A tej mojej koleżanki synek 1,5roku i można z nim pogadać jak z kolega! Byłam w szoku ze tak małe dziecko tak ładnie i dużo mówi. Madzia życzę Ci żebyś nie miała Ale przy ciąży bliźniaczej brzuchol będziesz miała wielki więc wątpię że Cię rozstępy omina.... Co do cery to ja od samego początku mam syfy i na dodatek nie chcą się goic. Na brodzie od 3 miesięcy ten sam pryszcz! Włosy suche nie rosna, paznokcie się rozdwajaja jak nigy dotąd. Masz rację Lwica ze to tylko gadanie ze to zależy od plci dziecka. Emenemasik kochana masz racje, można być sloniem w ciąży aby tylko udało się i bobas był zdrowy :) Też tak mówiłam ale jak przykryłam w miesiąc 3kg to źle się czułam :/ psychicznie też... Wiadomo organizm nie jest przyczywyczajony do większej wagi. Ale Ty pewnie będziesz szczuplutka :) mi się teraz udało nawet schudłam pół kg w ostatnim tygodniu :) 3mam za Was kciuki :-* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Kwiecień 10, 2017 u mnie dalej temp.36.4 4 to dzisiaj 15dc coś czuję że późno będzie owu. Skumajcie że dopiero w lipcu będę miała urlop :(tydzień. Bo mam umowę na zlecenie i nie należy mi się wolne a to dobra wola mojej szefowej. Oby mi się udało to od sierpnia tak myślę że się zwolnię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2017 Ja też wszoraj dostalam okres. Klara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Kwiecień 10, 2017 Klara to też dobrze, zaczynasz nowy cykl, mierz temp sobie i wpisuje w ovufriend ,ja tak robię i dzisiaj pokazała mi się pomarańczowa lampka, a była czerwona:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2017 Ja kiedyś próbowałam z ta temperaturą Ale to nie dla mnie. W nocy wstaje siku. W weekend często mam gosci i imprezy W związku z tym moje wyniki nie były miarodajne. Klara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
orzeszek88 0 Napisano Kwiecień 10, 2017 Klara emenemsik oby nam wyszło! mamuśki trzymajcie za nas kciuki :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 11, 2017 Mogę powiedzieć że mam brzuch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćIza Napisano Kwiecień 11, 2017 Lwica jak tam?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 11, 2017 Znaczy ladownaie trwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Kwiecień 11, 2017 Zimno tak od razu człowiekowi gorzej. Niema się nanic ochoty. Ja bym tylko jadła jak wypije pora obiadowa to tak do zaśnięcia mogłabym jeść cały czas. A mam takie zachcianki ze ogorki kiszone zagryzane czekolada wymiekaja... Staram się. kontrolować zwłaszcza że waga przy blizniakach może drastycznie poszybowac i jest to mega niebezpieczne dla donoszenia jej ale chyba dopiero po świętach to ogarnie jak jedzenie z lodowki zniknie... A jak u was? Lwica jak to wizyta chyba wczoraj miałaś mieć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 12, 2017 Hoh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Kwiecień 12, 2017 Nie rozumiem..moalam kilka dni 36.4 . Wczoraj skoczyła mi do 36.8 a dzisiaj 36.6 . Pomocy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 12, 2017 Mamy 21 wiek ... Ile czasu potrzebuje strona żeby się załadować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Kwiecień 12, 2017 Co tu tak cicho wszystko ok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Kwiecień 12, 2017 Lwica i jak płeć potwierdzona? Iza jak tam brzuszek? Em ja w ogóle w temperaturze się niewyznaje... Może lwica coś pomoże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emenemsik Napisano Kwiecień 12, 2017 Już mi się Lwica na priv wypowiedziała, mierze ale też działam i nie patrzę teraz czy wzrasta czy nie :)oby Orzeszku ,oby:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lwicapolska Napisano Kwiecień 12, 2017 Tak byłam ma wizycie. Płeć potwierdzona nawet mam dokładne zdjęcie siusiaka :) ogólnie wszystko Ok na razie waga stoi w miejscu i oby jak najdłużej :p u mnie strasznie było z apetytem nic nie jadłam chodziłam jak zombie a od kilku dni masakra jem jem i jem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
orzeszek88 0 Napisano Kwiecień 12, 2017 Zrobiłam badania prolaktyny wyszło 428.90mIU/I (kobiety przedział 102- 496) czy to nie za wysoko mimo że mieści się w przydziale ? I Zrobiłam aTPO. 13.5 U/ml. (0.0-34.0) Co sądzicie ? Robiłyście badania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmadzia Napisano Kwiecień 12, 2017 to lwica szalejesz już w niebieskich kolorach hihi. Ja jutro się dowiem być może co i jak. Oby wszystko było dobrze ale płeć też już zaczyna mnie delikatnie interesować. Orzeszek ja wogole się nieodnajduje w wynikach poza tym ciąża nauczy mnie ze Internet kłamie i z wynikami to tylko lekarz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach