Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćklo

odpowiedzialnosc materialna w pracy!!!!!

Polecane posty

Gość gośćklo

Mam pytanie, jako ze nie znam sie kompletnie na takich rzeczach pytam tu...moze ktos wie.... czy kierownik restauracji może całą odpowiedzialnosc materialna zrzucic na kelnerów? Do zeszłego miesiaca mielismy innego kierownika i ponosił on 50% a kelnerzy po 25%, natomiast obecny nowy kierownik nalozył nam po 50..... dodam ze poza dwoma stalymi kelnerami przychodzi mnóstwo osob na "zleceniówki" którzy najczesciej po 4-5 dniach konczą u nas swoja kariere i mam wrazenie ze kierowniczka chce "umyc rece" od ewentualnych szkód..... prosze o jakies opinie na ten temat....

Gość gośćklo
mam odpowiedzialnosc materialną, z tym ze nigdy nie było tak ze kierownik zrzucał calosc na dwie osoby (kelnerki) do tej pory miałam 25%

Gość gość
Chodzi o manko na kasie? Wtedy osobne pieniadze powinniscie miec. Jesli klient nie zapłaci to nie wasza wina, gorzej, jak np. zle podacie zamowienie czy cos zbijecie. Zalezy też jeszcze, czy macie uop czy zlecenie

Gość gośćklo
nie ma żadnego manka, chodzi tylko o to czy kierownik ma prawo odmówic swojego udziału w odpowiedzialnosci materialnej. w poniedzialek mamy remanent i dostalismy dokument do podpisania ze jezeli cos bedzie nie tak szkody materialne pokrywa dwóch kelnerów kazdy po 50%. Kelnerzy na umowach stalych

Gość gośćklo
szkody np. takie że ktos sobie zabierze do domu butelke wodki a zaplaca za to X I Y. Restauracja jest czynna od 12 ale kuchnia przychodzi na 9, kierownik tez, a kelnerzy na 12, klucze sa dostepne dla wszystkich, dlatego nasz stary kierownik miał odpowiedzialnośc taka jak kelnerzy bo był w pracy juz wczesniej i "miał oko" na bufet, dlatego wydaje mi sie to nie w porzadku że obecny ma to gdzies i sie zrzeka, dlatego musze wiedziec czy on napewno moze tak postepowac bo poki co dokumentu nie podpisalam i nie podpisze....