Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem psychicznie chora

Polecane posty

Gość gość
Blondynie wybaczyłam głupotę, byliśmy potem w odwiedzinach i nadal dobrze bawiliśmy się razem. Taka jestem dziwna..;)

Gość pojébana czyli normalna
autorka jest POJÈBANA, czyli na obecne czasy jest całkiem "normalna" :)

Gość 539
Przy czym patrząc na to co piszecie o braku chęci do życia i o RODZAJACH depresji o których wspomniała BrokenInside, to by pasowało że macie braki energii, o co łatwo gdy ciągle się z czymś i/lub kimś walczy. Dlatego w pierwszej kolejności napisałem o poprawie diety. Bo bez tego łatwo wpaść w stan przy którym łatwo o nieraz dowolną diagnozę.

Gość 539
Co więcej, przy ciągłym stresie rozwijają się rózne zykłe choroby. Co dawno udowodniono. Ale oczywiście zrobicie jak chcecie. Każdy może żyć jak chce, bo i nawet nie ma pewności czy dana rada akurat komuś pomoże. Na temat cudzej normalności nie mam zwyczaju się wypowiadać, bo jestem zmęczony tym że psycholodzy to już coraz więcej rzeczy uważają za nienormalne. I nie, nie byłem nigdy u żadnego. Nie potrzeba mi. Wystarczy że się naczytałem o tym jak ta dziedzina POTRAFI BYĆ szalona.

Gość gość
Poczytaj o depresji lękowej.

Gość 539
Ale co kto woli. W końcu jacyś psychologowie są normalni. Nawet sporo ich artykułów czytałem, którzy autentycznie piszą po ludzku i bez ściemy, bo nie twierdzą że wszędzie są jakieś zaburzenia. Bo nieraz objaw psychiczny ma podłoże organiczne. Tylko trzeba pacjenta porządnie zbadać a nie na odwal.

Gość 539
Tak, depresja lękowa. Możliwe. Tylko autorka jak rozumiem pisze o tym że ją ktoś stalkuje. Wtedy można mieć lęk przed ludżmi. Dodaj braki energii, no i wtedy pasuje diagnoza w postaci depresji lękowej. Tylko jak jest dokładnie to by musiała ustalić policja i lekarz. Bo jak to braki np. witamin plus stalking to depresja lękowa niespecjalnie pasuje. A autorka m.in. depresję wyklucza.

Gość 539
Dlatego wolałem zaproponować lepsze odżywianie by autorka miała siłę do działania. Bo na kafe jest sporo tematów gdzie ludzie narzekają na psychotropy (w tym antydepresanty), które WYDAJĄ się najlepszym rozwiązaniem. Ale częściej szkodzą niż pomagają. Bo podobno niektórym pomagają.

Gość 539
Poza tym policja ma najczęściej wszystko gdzieś, więc ciężko by było oczekiwać że coś ustali. To nie Ameryka. W Polsce częściej się tylko mówi żeby uwarzać na stalking, a rzadziej coś w tej kwestii robi. Tak jak z niebieską kartą. Prawo jest, tylko nie działa, z winy służb do tego powołanych. Ilu to pacjentów zmarło, ale procedury zachowano. Co jest ściemą bo orzecznictwo SN mówi że procedury to nie wszystko. I można ay tak wymieniać.

Gość 539
Można by tak wymieniać. xxxx A konkluzja? Jest taka: nawet jeśli ktoś powie że autorka tematu jest nienormalna, to nie da się tego potwierdzić, tak długo jak nie zacznie mówić że np. widzi w biały dzień coś czego nie ma (przy braku uszkodzeń mózgu, bo jak ktoś ma uszkodzenia to nie jest to objaw choroby tylko właśnie uszkodzenia). Można by podawać przykłady bez liku.

Gość 539
Generalnie rzecz biorąc nie da się odpowiedzieć na zadane w temacie pytanie. Zakładam że normalna. No i powiedzmy że wkurzona na to jak się jej życie poukładało przez stalking. Co jest zrozumiałe i jednocześnie logiczną konsekwencją tego gdy ktoś komuś w życie wchodzi z butami. Tym bardziej gdy policja, czy urzędnicy olewają. Co z kolei przypomina rodziny gdzie rodziciel się znęcał a policja nic lub niewiele robi. W takich sytuacjach ciężko normalnie żyć. Proste.

Gość 539
Co do stalkingu, mobbingu, znęcania,wizyt policji, sądowych rozpraw, rozmów z kontrahentami i sklepami, etc, to ja zawsze proponuję w razie możliwości nagrywać kamerą lub smartfonem, albo chociaż dyktafonem (są dobre za 300zł, ale lepiej na baterie-paluszki, bo podobno na baterie-akumulatorki krótko działają). Świat nie jest różowy, a tym bardziej nie tęczowy. Acz psycholodzy lubią widzieć świat przez różowe okulary, a zaburzenia widzieć w pacjencie,a nie w jego chorym otoczeniu. O wyjątkach już wspominałem

Gość 539
Mając nagrania łatwiej coś udowodnić. Dzięki czemu życie staje się łatwiejsze. A jak ktoś boi się że mu zarzucą wtedy paranoję to powiem że łatwiej ją zarzucić bez nagrań, a do tego komu jak komu ale nikt nie zarzuca paranoi tym którzy stosują monitoring. Ani obywatelom, ani urzędnikom, ani naszemu "kochanemu" ustawodawcy.

Gość dge34543453
A mi jehowcy przymrozili dzisiaj obiad.

Gość dh445454564564
A ja boję się jehowcow. Chcieli mnie wyciągnąć na imprezy w nocy. Robili nawet listy obecności kto przyjdzie.... Zawsze jak mówią o imprezie to robi mi się ciemno w głowie.

Gość 539
@dge34543453 No i po co kpisz? Nacisnął ci ktoś na odcisk? Jest coś na rzeczy?Tatuś pracuje w policji? A może po prostu nie wierzysz? Widać telewizji nie oglądasz. Zresztą internet poczytaj, a nie kpisz na kafe. I nie jestem ŚJ więc mi oblatuje że ich do tego wciągasz. @dh445454564564 Buhaha, toć to inwencja w wymyślaniu nicków jak nie wiem co. Słabo, naprawdę słabo. A teraz zjeżdzaj.