Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak z milej dziewczyny przeobrazic sie w wredna egoistke

Polecane posty

Gość gość

bo tylko takim dobrze w zyciu:(

Gość psychozdzicho
Zapewne wcale nie jesteś typem miłej osoby, bo normalni mili ludzie też mają dobrze w życiu i to im w niczym nie przeszkadza. Ty najpewniej jesteś zwyczajnym sługusem który daje się wykorzystywać i na tym jadą buraki i chamy. Po co zaraz przeobrażać się we wredusa? Bądź po prostu asertywna i pewna siebie, miła możesz być nadal jedno drugiemu nie przeszkadza. jak najbardziej myśl osobie! Zdrowy egoizm to wcale nie jest zła cecha i jest nam bardzo potrzebny. Takie jest życie i trzeba myśleć o sobie. Ty masz jakieś zaburzone pojęcia pewnych wartości i z tego wynika twój problem

Gość gość
już ci mówię byłam kiedyś miła spokojna koleżeńska życzliwa i ugodowa i wiesz wszyscy mi włazili na głowę wykorzystywali nie liczyli się ze mną i nie szanowali teraz wiem że nie stawiałam granic i byłam mało asertywna w pewnym momencie bardzo przejechałam się na ludziach i dostałam po tyłku ostro skończyło się depresją i nerwicą trwało to kilka lat ledwo wstawałam z łóżka miałam mysli samobójcze brałam antydepresanty i chodziłam na terapie która też trwała kilka lat co się okazało że terapia pozwoliła mi się odbudować na nowo odbudować swoją osobowość dużo też mi dały warsztaty z rozwoju osobistego i czytanie poradników psychologicznych pod kątem rozwoju interpersonalnego komunikacji asertywności poczucia wartości i wiesz co przeszłam totalną metamorfozę z ofiary losy w egoistkę i tak potwierdzam komfort życia zdecydowanie lepszy dzisiaj dbam o swoje interesy jestem asertywna do bólu nie daje sobie wchodzic na głowę mam swoje zdanie i jak coś mi się nie podoba to o tym mówie stawiam granice i ich bronię nie boje się wchodzic w konflikty odrzuciłam myślenie co ludzie powiedzą i mam gdzieś czy ktoś mnie lubi czy nie moja metomofoza była ciężka do zaakceptowania dla osób które były przyzwyczajone do starej mnie i nie obyło się bez tarć czasami ostrych a teraz powiem że komfort życia i funkcjonowania w społeczeństwie poprawił się ludzie bardziej sie ze mną liczą szanują wiedzą że nie dam się wykorzystać a jak próbują to od razu są ściągani do parteru co możesz zrobić by się zmienić ? dużo zacznij od zapisania się do biblioteki i wypożyczania poradników psychologicznych a asertywności szantażu emocjonalnym konfliktach budowaniu relacji itp. możesz sie też zapisać na warsztaty kursy z rozwoju osobistego ja byłam na kilku bezpłatnych albo weekendowych które kosztują ok. 200 zł ale warto zainwestować w siebie i swój rozwój ja widzę że warto było oczywiście to wszystko zajęło po ponad 6 lat więc to nie jest tak że to się dzieje od razu

Gość gość
sory za błędy moja klawiatura szwankuje poza tym skup się na budowaniu pewności siebie oraz poczucia swojej wartości a jak to zrobić? przede wszystkich jak będziesz szanowała siebie to inni też cię będą szanować to tak w skrócie

Gość gość
a przede wszystkich poszukaj warsztatów z asertywności i się zapisz poza tym bycie wredną egoistką złe nie jest tu chodzi wyłącznie o bycie asertywną pewną siebie znającą swoją wartość osobą szanującą siebie i dbającą o swoje potrzeby bez ranienia innych ludzi

Gość gość
16.30 -dokładnie ! Ty autorko -wykresl 'wredna" wpisz asertywna i będzie ok.