Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek16283

Praca chodzaca w ciazy

Polecane posty

Gość marek16283

Hej dziewczyny mam pytanie, jestem w 6 tygodniu ciazy.... pracuje jako kelnerka gdzieś 9h dziennie, nie dźwigam, nie męczę się zbytnio moim obowiązkiem jest tylko noszenie obiadów i robienie herbaty aby bądź kawy... Moje pytanie brzmi czy jeżeli jestem w ruchu (chodzę) to czy to mi nie zaszkodzi? Dodam że jak chce to usiądę na 10 15 minut. Czasem po olewa mnie brzuch ale nie mocno więc myślę że to od ciazy wszystko się rozciąga... Boli nie mam mocnych ani żadnych mdłości... Ogólnie nie czuje się zmęczona..

Gość gość
Jeżeli czujesz się ok, nie biegasz zdyszana, zziajana, możesz odpocząć i nie dokujaczają ci inne dolegliwości- to czemu nie? Pewnie prędzej czy później brzuszek czy ciążowe atrakcje typu zawroty głowy dadzą się we znaki, ale na razie- korzystaj. Pamiętaj tylko że w ciąży nie możesz robić nadgodzin ani pracować w nocy, czyli max 8 godz na dobę i min 12 godz. przerwy między zmianami, bez pracy w godzinach 22:00- 6:00.

Gość marek16283
Nieee właśnie nie jest tak ze biegam, troszkę mi krzyż dokucza ale to nawet jak byłam tydzień na urlopie i leżała to dokuczal a lekarz powiedział że jest ok i taki urok ciazy.... robię od 12 do 21 (bar rodzinny) i narazie jestem 1 kelnerka oczywiście gdzieś w marcu lub kwietniu zatrudnimy 2 kelnerke ale narazie póki z ciaza jest ok chce pracować...

Gość marek16283
W domu jestem o 22 i pozwalam sobie spać do 10 rano więc chyba nie ma tragedii

Gość gość
Rob jak uwazasz. U mnie w pracy jak przynioslam zaswiadczenie o ciazy, zmienili mi system pracy, 4 godziny na nogach i 4 na siedzaco, w tym czasie tez mialam prawo do godzinnej przerwy.