Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK NAZWAĆ PSA POMYSŁY

Polecane posty

Gość gość

Będe mieć psa i nie wiem jak go nazwać. Myślełam nad takimi o imionami jak: Paciorek, Klops czy Tuptuś.

Gość gość
A ja pomyslalam ze jestes idiotka...paciorek...zalezy jaka rasa

Gość gość
Daj zdjęcie to się zobaczy

Gość gość
Żadna rasa, pies będzie ze schroniska. Planuję wziąć małego, najlepiej w typie mopsa, tak więc Paciorek czy Klops sprawdzi się idealnie ;).

Gość gośćAniusia
Mikuś :)

Gość gość
Paciorek to dzieci przed snem odmawiaja i stare baby jak uslysza ze nazwalas tak psa to cie zjedza lub psa otruja;) kulka go nazwij ;)

Gość gość
Ale wciąż nie jestem pewny co do tych imion, bo Paciorek to jednak trochę za długo, a podobno najlepiej 2-sylabowe imię dla psa, bo łatwiej reaguje. Klops trochę ma niemiły wydźwięk, psu nie powinno być przykro, ale jak tak będę za nim wołać w parku, to ktoś się może obejrzeć myśląc, że go wyzywam. A dobrych umiejętności w walce na pięści nie posiadam, wolałbym więc uniknąć takich sytuacji ;)

Gość gość
A jakiej rasy jest to pies? Bo imię chyba powinno jakoś korespondować z wyglądem czworonoga. Żeby nie było komicznej sytuacji jak w "Karierze Nikodema Dyzmy", gdzie jeden z bohaterów miał ratlerka imieniem Brutus. :D Albo znam przypadek, że pudel królewski, duży, dostojny pies, miał na imię Reksio. :D

Gość gość
Kazimierz.

Gość gość
Klops jest OK, te dwa pozostałe już trochę naciągane. Tuptuś to raczej imię dla jeża, a Paciorek jest trochę za długie (w końcu jakoś musisz tego psa wołać). Ja znałam kiedyś dwa pugi o imionach Bolek i Tadzio, moim zdaniem takie imiona doskonale pasują do tego typu psów ;) Np. Stefan Burczymucha ;p