Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscgggfgbgbfbr

Cytologia POMOCY!!!

Polecane posty

Gość goscgggfgbgbfbr

Witam. Mam 22 lata w Listopadzie robiłam cytologię ...Pod koniec Grudnia dostałam telefon z przychodni,że mam się jak najszybciej stawić u mojego gin. ponieważ moje wyniki nie są za dobre....więc w skrócie tak : CIN1 L-SIL HPV obraz Patologiczny. Od razu dostałam skierowanie na wycinki...Pojechałam do szpitala, do poleconego mi lekarza ....zrobił mi jeszcze jedną cytologię i zarejestrował mnie do siebie do kliniki ginekologiczno-onkologicznej dopiero pod koniec Stycznia....wtedy zrobi mi wycinki i inne konieczne badania....Boję się,jestem po jednym poronieniu a chciałabym mieć dzieci...czy ktoś miał takie wyniki?

Gość gość
Cin 1 to nie rak! Ja miałam 2/3 i globulkami wyleczyłam .ale Cie postraszyli

Gość gość
Uffff....Dzięki za pocieszenie . Sama nazwa kliniki mnie przeraża :/

Hej, nie chce straszyć ale mi z pierwszej cytologi również wyszedł CIN 1 / HPV , zmiany sródnabłonkowe , później CIN2/3 .. Po CIN1 skierowano mnie na kolposkopie i pobrano wycinki . Pytaj sie co robią bo mi raz juz chcieli skrócić szyjkę a na tym etapie nie było to potrzebne. Do sedna.. zrobili mi test na hpv niestety dodatni i to 6 typów tego wirusa partner mi sprzedal w tym onkogenne .. radze ci najpierw zrobic testy na hpv zanim co kolwiek ci zrobią..