Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xnastosx

Czy to dobra izolacja dachu?

Polecane posty

Gość arek888
Ze swoich doświadczeń z różnymi izolacjami na dach to najbardziej zadowolony jestem z gumy którą mi wyłożyła firma Termil ostatnio. W końcu przestałem mieć problemy z wodą w domu. Bardzo dokładne krycie na dach, dużo lepsze niż papa bo na dłuższej gwarancji. Marka ma swój portal na http://termil-hydroizolacje.pl. Tutaj jest więcej o parametrach pokrycia, ja dostałem gwarancję na 10 lat, także przez pewien czas będę miał spokój z dachem.

Gość opiksss
Fachowo mi dach zabezpieczyli ludzie z Termil. Oni korzystają z gumy natryskowej która będzie w przyszłości wypierać papę ze względu na to że ma dużo większą trwałość i jest łatwiejsza w instalacji. U mnie sam montaż zajął dzień. Guma jest elastyczna, dociera do wszystkich miejsc które mogłyby być dla wody jakimś przebiciem.

Gość gość
Kompleksową obsługę związaną z budową domu oferuje firma www.pamir.net.pl Polecam wam się do nich zgłosić. Oni wiedzą jaka izolacja jest dobra oraz jaki będzie jej koszt. Sama korzystałam z ich pomocy. Zajęli się pomiarem, wyceną i wykonawstwem.

Gość Mirek

Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad izolacją natryskową. Jest bardzo dobrym rozwiązaniem jeśli zależy Ci na szczelności i dobrej izolacji akustycznej. Dla mnie ocieplanie pianą wykonywała firma www.sin-pur.pl.

Gość gość

Jak nie chcesz mieć na poddaszu przy izolacji problemów ze szkodnikami to pianka PUR obowiązkowo. Wdrażałem u siebie amerykańską piankę QuadFoam 500. Najwyższa jakość w branży zdecydowanie. Jedyna, oryginalna amerykańska pianka bezpośrednio od krajowego dystrybutora https://doskonalaizolacja.pl/. Jedyny taki kontakt, więc zostawiam poglądowo. Nic się nie dzieje z pianką. Jak się namoczy to szybko wraca i tak do wartości izolacyjnych. Zarejestrowałem też gwarancję i normalnie jest stały kontakt, w razie gdyby coś się działo. Uprzedzono mnie o tym i dogodnie pod tym względem działają. A to się rzadko zdarza. Pogadaj z nimi, a doradzą ci też wykonawcę. Nawet zamówienia zimą obsługują, bo pianka do aplikacji w niskich temperaturach.

Gość gość

Jak nie chcesz mieć na poddaszu przy izolacji problemów ze szkodnikami to pianka PUR obowiązkowo. Wdrażałem u siebie amerykańską piankę QuadFoam 500. Najwyższa jakość w branży zdecydowanie. Jedyna, oryginalna amerykańska pianka bezpośrednio od krajowego dystrybutora doskonalaizolacja.pl/. Jedyny taki kontakt, więc zostawiam poglądowo. Nic się nie dzieje z pianką. Jak się namoczy to szybko wraca i tak do wartości izolacyjnych. Zarejestrowałem też gwarancję i normalnie jest stały kontakt, w razie gdyby coś się działo. Uprzedzono mnie o tym i dogodnie pod tym względem działają. A to się rzadko zdarza. Pogadaj z nimi, a doradzą ci też wykonawcę. Nawet zamówienia zimą obsługują, bo pianka do aplikacji w niskich temperaturach.

Gość waldomierski

Jeśli szukasz skutecznego materiału izolacyjnego to korzystam z gumowych zabezpieczeń od  www.elspoland.pl które świetnie się sprawdzają w przypadku izolacji wtryskarek. 

Gość tyhj

Posadzkę w piwnicy mam zaizolowaną gumą CWS. Polecam. Nadaje się do wnetrz i na zewnątrz, nietoksyczny bezpieczny materiał. Ja coś takiego z montażem zamawiałem w Termil - termil-hydroizolacje.pl. Robią darmową wycenę, nie miałem z nimi problemów. Wykonanie zgodne z tym na co się umawialiśmy.

Gość tammm

Guma CWS jest bardzo dobrym mocnym izolatorem jeśli chodzi o wodę. Ja akurat zamawiałem coś takiego do domu, do środka, do posadzki w łazience, ale też myślę, żeby posadzkę w garażu tym zabezpieczyć bo w domu mi się sprawdza super. Jeśli chodzi o wykonawcę to firma nazywa się Termil, można ich znaleźć na termil-hydroizolacje.pl.

Gość gość

Jeżeli rozglądacie się za wysokiej jakości materiałami do budowy dachu to polecam wam w tej sprawie skontaktować się z firmą www.top-dach.com.pl  Oni posiadają szeroki wybór materiałów dachowych w niezłych cenach. Zajmują się też świadczeniem usług dekarskich.

Gość mita51

a czy ktoś korzystał z usług firmy www.remonteam.pl??

Gość Marek Ganda

Trzeba zabezpieczyć przed wilgocią http://www.zaszyfrowanie.pl/zabezpieczenie-przed-wilgocia-dachu-plaskiego/#page-content obowiązkowo jeśli nie chcemy mieć problemu.