Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie jak dbacie o siebie

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o wszystko: kosmetyki, jedzenie, sport itd ;) czy w ogóle przywiązujecie do tego wagę? Opisujcie jeśli macie ochotę :)

Gość Mama 2 plus 1
Ze sportem jest niezłe, chodzę 2x w tygodniu na aerobik i raz na basen. Z jedzeniem jest tak sobie, owszem staram sie odżywiać zdrowo tzn ciemne pieczywo, dobre masło i wędliny, nabiał, owoce, salatki, do obiadu zawsze jakies warzywa, surówki, czasem robię sobie rożne zdrowe koktajle. Jednak jadam tez i inne rzeczy, typu schabowy z frytkami, pizza. Jesli chodzi o wygląd to nie maluje sie, staram sie dobrze oczyszczać twarz, czasem żelem, czasem peelingiem, na noc smaruje buzie kremem a na dzien lekkim podkladem w kremie. Codziennie nawilżam ciało balsamem lub oliwka bo mi sie zwłaszcza zima strasznie wysusza. Uwielbiam hybrydę i na dłoniach i na stopach robię co 3 tygodnie. Tak samo fryzjer raz w miesiącu, włosy myje i układam codziennie. To z grubsza tyle. Czasem uda sie nawet wyrwac do spa, wtedy obowiązkowo peeling całego ciała, masaż i jakis fajny zabieg na twarz ale to tak średnio ze 2x w roku. Dodam, ze jestem w ciazy.

Gość gość
Wszystkie te rzeczy są dla mnei bardzo ważne. Kosmetyki wybieram z wyższych półek, ale też te tanie ale dobre typu oliwka dla niemowląt. Najwięcej wydaje na kosmetyki do makijażu i szampony do włosów, ale używam też np olejku rycynowego który kosztuje 10 zł, oleju kokosowego, który i tak mam w kuchnii itp SPort i odżywianie to dla mnie dwa najważniejsze elementy, teraz jestem w ciąży więc ten drugi element jest jeszcze ważniejzy niz kiedys, sport niestety muszę ograniczać do basenu czy jogi dla ciezarnych. A jeśli chodzi o odzywianie to na wybranie odpowiednich produktów nie żałuje ani czasu ani pieniędzy. Warzywa i owoce tylko na bazarku, mięso tylko z najlepszych hodowli, podonie ryby. Kupuje głównie w ekologicznych sklepach, pilnuje żeby codziennie zdrowo i regularnie jeść.

Gość gość
Dbam tak sobie bo jem czasem byle co tyle ze pilnuje wagi i przy 169cm nie moze byc wieksza niz max 55,najlepiej 52 choc b rzadko tak jest. Sport jak jest cirplo marszobieg z 3razy w tyg po te 4km.Teraz zima nic .Codziennie prysznic mycie wlosow lekki makijaz.Uzywam bo odkrylam i uwazam A fenomen bio masel do ciala lub raf.oleju kokosowego-tanie dosc a skora miekka i nawilzona lepsza niz drogi krem na twarz.Hybryde robie sama i mam zawsze dokladnie zrobione pazurki u stop i rak -b.lubie i obrzydzaja mnie poodpryskiwane lakiery u innych(lepiej zrezygnowac).Acha i dbam o zeby-wybirlam co pol roku w domu.Kosmetykow uzywam zsyklych tych z rossmana.Nie stac mnie na lepsze bo wydaje duzo kasy na ciuchy.

duzo wody, sportu, chodzę na jogę ;) jesli chodzi o kosmetyki to do ciała mam vegan friendly bo jest z naturalnych składników, robie peelingi całego ciała raz-dwa razy w tygodniu;) na twarz glinki zielone

Gość gość
Staram się korzystać z każdej wolnej chwili, aby sie chociaż trochę zdrzemnąć. Czasem jak mąż wróci wcześniej do domu, urywam się na jakiś fitnes albo siłkę. Bardzo rzadko chodzę do kosmetyczki, bo większość zabiegów robię w domu (maseczki, peelingi) plus dobry krem do twarzy i ciała - np. kremowe serum od Bielendy z oliwką i jogurtem, bardzo dobrze nawilża i ma delikatny zapach.

Gość gość
Ja od czasu do czasu chodzę do kosmetyczki na peeling laserowy do www.sofibeauty.pl. Przy okazji robię sobie u nich depilację. Bardzo przyjemne miejsce można się zrelaksować.

Gość gość
Mi zawsze brakowało czasu na makijaż.... Zdecydowałam sie na makijaż permanentny. Zafundowałam sobie brwi, kreski na powiece i usta. Oddałam się pod profesjonalną rękę Pani z www.brwi.com.pl . Wszystko jak w najlepszym porządku - bezpiecznie i pięknie.

Gość gość_Marielka00
a ja staram się używać wyłącznie naturalnych kosmetyków z dobrym składem. podbieram czasem jakieś kosmetyki od moich szkrabów. ostatnio bardzo fajnie sprawdza mi się naturalny szampon do włosów własnie taki dla niemowląt:P a i jeszcze zgarniam sobie często do pracy chusteczki nawilżane dada z bawełną, te z hebe :P ładnie odświeżają dłonie i nie przesuszają skóry:)

Gość mamaLL
Staram się mobilizować, choć przy dwójce to jest trudne. Wieczorami biegam, kiedy córeczki już śpią. Wciąż pilnuję się, żeby pić i pić duuuużo wody, ale z tym ciężko :( Ostatnio zaciskam pasa, jeśli chodzi o $. Znalazłam tanie kosmetyki naturalne: https://alledrogeria.pl/188-tanie-kosmetyki i zaczynam się zastanawiać czy warto?

Gość gość
Przede wszystkim sport i zdrowa dieta! Od czasu Lewandowskiej dostałam kompletnego fioła. Niektórzy śmieją się, że zagryzam Rukolę powietrzem, ale mam specjalnie przygotowaną przez dietetyka dietę, która odpowiada na wszelkie moje potrzeby. Efekt? Od razu wyglądam zdrowiej, czuje się lepiej i to jest piękne. Dodatkowo kosmetyki, wiadomo. Wychodząc na siłownię czy bieg absolutnie nie miałabym szansy, na utrzymanie zdrowo wyglądającej twarzy. Pot cieknie wszędzie, także często dbam o ten element. Warto również zadbać o dłonie, szczególnie po ćwiczeniach ze sztangą i sztangielkami. To mocno niszczyło moje dłonie, które po wyjściu długo bywały suche. Na szczęście zakupiłam krem od Neutrogena - naprawdę świetnie się sprawdza: www.neutrogena.com.pl/product/19 - wg mnie przynosi natychmiastową ulgę.

Gość gość
Zarówno zdrowie jak i wygląd są dla mnie ważne. Przy dwójce dzieci i pracy zdalnej jestem na maksa zabiegana. W wolnej chwili wychodzę z mężem na siłownię. U nas jest jedna, w której są karnety małżeńskie, co pozwala nam zaoszczędzić. Zakupy kosmetyczne robię z reguły online. Szukam miejsc z dobrymi cenami, ale najważniejsze dla mnie jest to, żeby kupować jak najwięcej rzeczy w jednym miejscu np. na www.alledrogeria.pl/189-kosmetyki-naturalne kupuję i kosmetyki i zdrową żywność i eko środki czystości. Mam bzika na punkcie naturalności. Dużą uwagę zwracam na skład, ponieważ moje dzieci miały od małego AZS, który udało mi się dzięki rozsądkowi a nie sterydom załagodzić i pokonać.