Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annamariathomas

Czy oplaca sie osobom mlodym powròt do PL?

Polecane posty

Witam wszystkich, jestem rodowita polka mieszkajaca w Mediolanie od 20 lat (a mam aktualnie 26 lat) wraz z moim nazeczonym wlochem, zakochalismy sie w Polsce, i myslelismy o przeprowdzce na stale i zalozenia rodziny w Warszawie. Nie mam rodziny w Polsce, wszyscy mieszkaja za Granica w Angli lub Wloszech, ale nie boimy sie zaczac na nowo w nowym miejscu. Mam jedno pytanie, do osòb co mieszkaja w Polsce i znajaca sytuacje aktualna w kraju.. oplaca sie nam 26 letnim osobam taki wyjazd? Ja jestem Pielegniarka z ukoncznym Dyplomem z Uniwerystetu Statale di Milano, ze stazem 3 letnim w National Cancer Institute of Milan (INT) a mòj nazeczony planuje otwarcia wlasnej bar/kawiarni, a aktualnie od paru lat pracuje jako Kierownik Supermarketu. Na zakup lokalu i ojego otwarcia mamy troche pieniazkòw uzbieranych t, ale czy taka praca moja jako Pielegniarki w Polsce i jego otwarcie kawiarni, oplaci nam sie w Warszawie? Co wy na to myslicie? Dziekuje ...

Gość gość
do dvpy na raki siedz tam gdzie siedzisz bo u nas bezrobocie szaleje

Przykro mi to mówić, ale umrzecie z głodu. Za pensję pielęgniarki - o ile w ogóle dostaniesz pracę, nie będziecie w stanie wynająć nawet mieszkania w Warszawie. Zanim Twój narzeczony rozkręci biznes na tyle, żeby mieć z niego jakieś wpływy, po prostu utoniecie w długach. Nie wiem jak w Milano, ale w Polsce praca pielęgniarki jest źle opłacana. Bardzo źle. Po prostu nie ryzykowałabym utraty wszystkich oszczędności tylko dla wątpliwej przyjemności mieszkania w Polsce.