Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaku

Jak oduczyć szczeniaka Łapczywego jedzenia oraz zachowania?

Polecane posty

Gość Jaku

Cześć otóż jestem w posiadaniu Labradora 4,5 miesięcznego. Mam z nim dosyć spory problem,mianowicie dostaje szału/szajby na widok jakiegokolwiek jedzenia. Zaczyna się rzucać na nie,za wszelką cenę chce to zdobyć i zjeść. Jak już do tego się dorwie,to dosłownie on połyka to w CAŁOŚCI. Z czego zaobserwowałem on tego nawet nie gryzie,dziś mi ze stołu wziął kurczaka i go dosłownie w parę sekund zeżarł. On pochłania jedzenie szybciej od odkurzacza. I tak serio,ja chcę tego go oduczyć, powiedzcie mi jak to zrobić? Bo ja już szału dostaję. To jest chore,on potrafi zjeść swoje i od razu lecieć,wąchać pod stołem (wszędzie) za jedzeniem. I on nie jest głodzony,nieraz więcej je ode mnie. Proszę o pomoc...

Gość gość
Sprubui wjebać mu laczkiem ajak niepomoże to ubij go młotkiem i zakop ścierwo i se kup innego takiego mniej jebnientego

Gość gość
Musisz go szybko tego oduczyć. Ja mam swojego pierwszego psa, adoptowalam go,był wygłodzona znajdka. Wyczytalam, ze należy np wkladac rękę w miskę, żeby dobrze kojarzył twoja rękę..albo dawać jeść z reki. Możesz mu wrzucić do miski zabawki,piłki i inne przeszkadzacze, które utrudnia i spowolnia mu jedzenie. Pamiętaj by miska byla dość wysoko,bo jak pies za nisko musi spuszczać głowę do michy to może mu się cos złego stać. Możesz go tez nauczyć jedzenia na komendę. Mi się to nie udało,ale znajomy nauczyl goldena wiec się da. twój piesek na pewno miał dużo rodzeństwa i biedak musiał walczyć o pożywienie. teraz musisz go zapewnić ze miska jest tylko jego. Dawaj mu jeść na jego posłanku,niech je w samotności, niech nie widzi, ze ktokolwiek mógłby zagrażać jego misce

Gość gość
Możesz mu dodać do karmy potłuczonego szkła albo małych gwoździ. Na pewno straci apetyt