Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lewatywa, zaparcia

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam problemy z zaparciami odkąd pamietam aż doprowadziły do hemoroidow, krwawienia itd. Miałam robione badanie rektoskopie i musialam wykonać 2 lewatywy. Minęło juz 3 dni od badania i czyszczeniu lewatywa ktora zadzialala a ja sie jeszcze nie wyproznilam. Czy ktos mial taki problem? Mialam nadzieję ze jak lewatywa wyczysci jelita to troche się unormuje.. Drugie pytanie czy ktos zna naprawdę złoty srodek na zaparcia? Zaden błonnik czy śliwki itd nie działają, odzywiam sie dobrze jem warzywa owoce ciemne pieczywo przy czym reszta moich domownikow nie i nie mają tego okropnego problemu. Lekarz mówił ze moze być to stres ale ilez mozna sie stresować. Czasem jest tak ze zalatwiam sie 3 dni pid rząd potem 10 dni nic np. Proszę, jesli ktos umie mi pomóc to bardzo proszę. Pozdrawiam

Gość gość
A

Gość Alox
Mowe za mało pijesz płynów (woda, soki, nie cukrowane napoje i nektary). Lub za dużo białka spożywasz. Albo jedno i drugie. A tak to nie wiem.

Gość gość
A masz to od urodzenia?u nas w rodzinie wszyscy to mają .Miał dziadek ,miał ojciec ,teraz mam ja i syn.Jest to tgzw.zespół leniwego jelita.Nie pomaga nic ani sliwki ani syropy ani jogurty nic.U mnie pomogło dopiero jak zaczęłam pić czarną kawę,już pod dwóch łykach kawy moge iść wiesz gdzie..Po herbacie tak nie mam.s

Gość gość
Aha ,no i oczywiscie to prawda że trzeba dużo pić.s

Gość gość
Najgorsze jest to że jak po tak długiej przerwie zesram sie w kiblu to cały dom jest ewakuowany bo nie da sie wytrzymać

Gość gość
No to tak jak u nas po wyjsciu meza z toalety..nie da się normalnie sie nie da ,mimo ze on chodzi codziennie to okropnie śmierdzi.!Po mnie i po dzieciach tak nie jedzie jak po nim,ja już się ostatnio zastanawiałam czy on ma jakąś inną florę bakteryjną czy o co chodzi.?s

Gość gość
W dziecinstwie tego nie mialam, albo nie bylo az tak tragicznie. Wiem ze tez problem siedzi w glowie bo potrzebuje kompletnej ciszy, jak wiem ze ktos siedzi w pokoju obok albo slysze rozmowy to chocby mnie rozrywalo nie zalatwie się.. Nie wiem juz co poradzic osoby ktore maja taki problem pewnie znaja ten bol. Tak samo jest z wyjazdami np na wakacje i w hotelu tez nic z tego..

Gość judeR
Ja też długo miałem problem z zaparciami. W końcu zgadałem się z kumplem, który brał akurat colon men i postanowiłem też spróbować. Produkt można kupić bez recepty i przede wszystkim jest naturalny. Teraz już wszystko wróciło do normy. A waga poszła nawet w dół - błonnik działa cuda!

Gość gość
A to jest proszek czy tabletka? Przez jaki czas trzeba go zażywać?

Gość judeR
Proszek, proszek. Ja biorę go dokładnie tak,jak zalecają na ulotce, czyli teraz już po połowie łyżeczki, rano i wieczorem, przed posiłkiem. Najczęściej mieszam po prostu z wodą. Pierwsze dwa tygodnie brałem po całej łyżeczce, ale jestem już na etapie utrzymania prawidłowej pracy jelit. Trzeba stosować się do zaleceń, a nie brać jakieś gigantyczne porcje.

Gość gość
wcale nie widać, że spamujesz :D

Gość judeR
Każdy kto miał zaparcia ma swoje sprawdzone sposoby. Jeśli coś jest dla Ciebie dobre, dlaczego tej metody komuś nie zaproponować? Oczywiście tu najbardziej chodzi o błonnik, którego często nam brakuje. Idealnie jeśli uda się go odpowiednio wyważyć w diecie. I tu wchodzą w grę np. płatki owsiane, otręby, jęczmień, kasza gryczana, chleb żytni, porzeczki. I wiele innych. Ale można też wybrać opcję suplementów z dużą zawartością błonnika.

Gość gość
1. woda 2. woda 3. woda 4. głowa! ustal sobie sam/sama z sobą, że codziennie rano (albo po śniadaniu, albo wieczorem, albo kiedykolwiek...) idę do kibla 5. kropka

Na początek proponuje połykać probiotyki byc moze masz zaburzona flore a na zaparcia proponuje dietę oczyszczająca jelita. 1 dzien maslanke pic i suchary z chleba razowego 2 dzien pic sok z jablek i suchary z chleba razowego 3 dzień jeść warzywa a sama jedna lewatywa malo co pomaga musisz powtarzać tak raz na dwa tygodnie albo częściej przez jakis czas...

Gość gość
no właśnie....

Gość gość
błonnik się dobrze sprawdza. Jako suplement też

Gość gość
nie słuchaj pierdołów tu większość pieprzy nie wie o czym napraw wątrobę a lewatywa po prostu wchłonęła się w jelicie i wysikałaś ją dawno ,ludzie litości jak można żyć tak mało wiedząc??!!

Gość gość
No dobrze ale poza lewatywą i błonnikiem jest jeszcze tyle środków na zaparcia, wystarczy iść do apteki i zapytać, jak się wstydzisz to zamów w internetowej. Najwygodniejszy to chyba dicopeg, rozpuszczasz, wypijasz i czekasz na efekty. Ja bym jednak poszła do lekarza, bo zaparcia z niczego się nie biorą przy dobrej diecie, badania trzeba zrobić!

Gość VerkaV
Mnie pomaga colon c, ma w sobie dużo błonnika, rozpuszczam rano w szklance wody i wypijam przed śniadaniem. Zaparcia minęły na szczęście, bo jakoś nie wyobrażam sobie robić lewatywy :). W każdym razie błonnik + duże ilości wody i łatwo się uwolnić od takich dolegliwości. W aptece i stacjonarnie i internetowo kupisz bez problemu.