Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z lat 90

próba zakończenia znajomości i trzy sny

Polecane posty

Gość gość z lat 90

dzień dobry wszystkim Paniom, trafiłem przypadkowo na to forum szukając tematów zbliżonych do mojego problemu. Sytuacja wyglądała tak: zakochałem się w swojej koleżance (już zamężnej, jednak nic nie zrobiłem z kierunku by zagrozić jej małżeństwu), po ponad 2 latach wzdychania po cichu uznałem, ze to nie ma sensu, że nie będziemy razem, a jej związku nie mogę tknąć bo byliśmy naprawdę dobrymi znajomymi. Zaraz po tym jak postanowiłem się z nią „pożegnać” kilka dni później miałem sny z nią. Pierwszego dnia gdy mi się przyśniła miała smutny wzrok patrzyła głową w ziemię, spałem może z 2h, nastepnej nocy kolejny sen a ona w nim płacze pytając "dlaczego mnie opuszczas"z? Sam obudziłem się z płaczem próbując sobie odpowiedzieć na to pytanie, może z 3h snu, w kolejną noc sniła mi się ze popatrzyla na mnie smutnym wzrokiem i odeszła…znowu pobudka w środku nocy i znowu płacz – spałem łącznie 7 h w ciągu zaledwie trzech dni, co te sny mogły oznaczać wg Was? Czy ona tamtych nocy mogła wracać myślami do naszej znajomości?

Gość lusi21
Ja bym się nie przejmowała zbytnio snami,które wywołane są raczej stanem naszej podświadomości a nie jej stanem emocjonalnym. Ważne jest czy ona dawała ci jakieś sygnały ,że skłonna jest być z tobą.Z tego co piszesz to raczej nie. Niektóre kobiety nigdy nie zdecydują się odejść do obiektu wzdychającego do nich ,ale też nigdy wyraznie nie powiedzą żeby tego nie robił ,bo przyjemność i satysfakcję sprawia im fakt,że mają adoratora . Czasami nawet chwalą się koleżankom jak to długo wzdycha do niej cichy wielbiciel.Niektóre nawet specjalnie prowokują mężczyzn aby wokół mieć taki wianuszek adoratorów i ani myślą o zmianie swojego zycia ,bo właśnie tak im dobrze i twoja znajoma raczej tak traktuje twoje zaloty.

Gość gość z lat 90
Dzięki lusia21 za wypowiedź. czy inne Panie odpowiedzą na to pytanie chcę zobaczyć kobiecy punkt widzenia na nakreślony temat

Gość gość
Nic nie dzieje siè bez przyczyny... Trzeba o Nią walczyć !

Gość gość z lat 90
13:24 nie moge walczyć bo ona ma już męża

Gość gość
Zależy co ona czuje?

Gość gość
Najlepiej to byś musiał zapytać ta znajomą jak ona widzi waszą znajomość.

Gość gość
Uważam, że te sny to pewnego rodzaju informacja. Mogą one dotyczyć różnych spraw, tego, że nie pogodziłeś się z z tym, że będziecie razem? może Ty coś nadal czujesz coś do niej choć tego nie chcesz? ale to tylko moje zdanie

Gość gość
Czy ona wie o Twoich uczuciach, oficjalnie zakonczyłeś znajomość informując ją o tym?? na moje takie sny coś muszą znaczyć może zapytaj wróżkę :)

Gość gość
Co z tego, że ma męża ? Dziś ma, jutro może nie mieć.

Gość gość
Te sny to tylko Twoje pragnienia; Chciałbyś, żeby jej było smutno, a w ostatnim jest też rozwiązanie, czyli Twoja zgoda na rozstanie.

Gość Anielica biała
Tak zwany sen organiczny - głowę masz nią zapchaną, postanowiłeś jednak przeciąć tę więź i pojawiła się reakcja podświadomości - a więc czysta psychologia. Ale... jest także druga strona - może to pewien znak - ja bym go odczytała następująco - "Nie wiesz co ona czuje, może podświadomie chce tego co ty, może warto przed odcięciem się, odkryć swoje uczucia..." Nic nie tracisz bo i tak w razie czego odcinasz się od niej. Jednak pamiętaj - ona już jest po ślubie - jeśli po kościelnym - zdecydowanie odpuść robienie czegokolwiek.

Gość gość
zdarza mi się wracać do niej myślami, prawdopodobnie stąd te sny, ale 3 razy pod rząd?? staram się wtedy zajmować czymś innym, może nie zawsze to wychodzi, ale z każdym dniem (tak mi się wydaje) jest lepiej bo chwilę czasu jej juz nie widziałem (choć kilkanaście razy proponowałem spotkania, a ona za każdym razem odmawiała, dałem sobie spokój) czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.

Gość gość
Myśli i sny o dawnej miłości pojawiają się, kiedy satysfakcja z naszego życia jest niepełna. Sen o niej może oznaczać podświadomą tęsknotę za nią lub oznaczać, że była to osoba, która miała duży wpływ na jego życie.

Gość gość
Te sny raczej odzwierciedlają Twoje uczucia a nie jej. Mi też się czasem śni osoba która mnie w pewnym sensie odrzuciła. był dla mnie ważny i bliski. Jeden sen to że siedzieliśmy na podłodze, mówiłam coś do niego i położyłam mu rękę na ramieniu, on odwrócił głowę profilem do mnie i wtedy widziałam że z ucha leci mu strużka krwi, nawet nie słyszał co mówię :p czyli u mnie taki typowy sen z tęsknoty i żalu. Drugi był dziwniejszy - przyjechał do mnie żeby się pożegnać przed jakimś wyjazdem, nie wiedzieć czemu bardzo go unikałam, a mimo to był u mnie bardzo długo, w końcu zasnęłam i jak się obudziłam (we śnie) to widziałam przez okno jak odjeżdża jakaś krętą, długą drogą. Później już na jawie z ciekawości weszłam na facebooka i okazało się że naprawdę wyjechał tego dnia gdzieś daleko i na długo :p

Gość gość
Po prostu tęsknisz za nią a może nawet nadal ją kochasz, stąd te sny

Gość gość
Tu ci nikt nie powie bo sie nie znaja i beda ci wmawiac że to twoje mysli

Gość gość
nie weiem co e sny oznzcaja to ty musisz samo sobie odpowiedziec na to pytanie

Gość gość
Znacznie lepiej jest rozluźnić, zawiesić relacje. Moze i ona zatęskni za tobą i przypomni sobie jak to dobrze bylo miec kogoś zaufanego. Można podziękować za ewentualne zaproszenie w przyszłości gdyby się pojawiło i samemu nie zapraszać. Czas leczy rany .

Gość gość
Nie polecam tak robić - zkaonczyc znajomosc bo to zwykła ucieczka a ta dziewczyna może za wszelką cenę dociekać co jest nie tak? Najlepiej spokojnie ale stanowczo powiedzieć wprost że to koniec znajomiosci i wyjaśnić dlaczego (powiedziec prawde).

Gość gość
Jeżeli druga osoba nie chce i jasno o tym mówi to nie ma sensu się narzucać. Jeśli się coś skończyło, wypaliło to raczej nie ma już szans. Lepiej wtedy mieć swój honor i odpuścić. Zapomnieć i iść dalej, skupić się na własnym życiu, realizować się zawodowo, mieć jakieś pasje, hobby, które pozwolą zapomnieć. A jak się już będzie gotowym, wejść w nowy związek, który ma przed sobą przyszłość. Ale ludziom się w życiu bardzo różne układa i każdy przypadek jest inny. Najlepiej to obiektywnie ocenić swoją sytuację i jeśli są jakieś szanse, to wykorzystać je. Natomiast zapomnieć o miłości też można. Trzeba tylko umieć ją w sobie wygasić do zera.

Gość gość
przyjaźń między kobietą a mężczyzną nie może istnieć bo prędzej czy później przeradza się w uczucie w jednej ze stron. Kiedyś sama wierzyłam, że mam przyjaciela, ale okazało się, że jemu bardziej zależało na mnie niż na przyjaźni i cóż, teraz to nawet nie wiem co się u niego dzieje, masze drogi się rozjechały :(

Gość gość
to tylko sen. Duzo o niej myślisz to i śnisz.

Gość gość
Może ci się śnic jeszcze kilkanaście razy z rzędu, bo to w tobie musi to wszystko przeminąć, jeśli nadal będzie siedziało w tobie, to może mieć odbicie w snach.

Gość gość
Kurcze ja też mam takie sny o kimś z kim nie moge być.Meża mam psychopate,stale mnie poniża i wyzywa,dziś rano miał taki wzrok jakby znowu chciał mnie zabić,jestem mu przeszkodą w relacji na boku.Najchetniej to by sie mnie pozbył.Do tego drugiego sie nie odezwe bo mąż chetnie by to wykorzystał,on z kolei też sie nie odezwie bo jestem mężatką.Nad ranem bolało mnie serce,wykonczę się kiedyś.Autorze walcz tylko nie kosztem siebie .Zapytaj jak jest a potem zrobcie coś razem.

Gość gość z lat 90
11:31 bardzo smutna jest twoja historia, macie dzieci?? bądź silna dla nich i dla siebie. Twój mąż może w końcu otrzeźwieje jesli zobaczy jesli podejmiesz kroki o zakończeniu waszego małżeństwa, kogo traci... we mnie takie silne emocje byly jakis czas temu, stopniowo staram się myśli o mojej koleżance odpuszczać (ma już męża i półroczne dziecko to koniec kie ma na co liczyć). Czasem jak się kogoś kocha to Należy mu pozwolić odejść żeby byl szczesliwy mimo ze ja nie będę chcoc chciałbym, ale nie moge na ten moment miec innej kobiety, skrzywdziłbym ją porównując do mojej nieodwzajemnionej miłości choc mlody juz nie jestem (26 lat) to jednak nie chce spędzić życia samotnie a z nią wiem ze nie mogę :(

Gość gość
Tak ,mamy dwójkę.Mam 37 l.

Gość gość
Cd.wiesz ,przez poł dnia dzisiaj szukałam Twojego tematu,jest dokładnym odzwierciedleniem tego co czuję...

Gość gość
Po co ludzie tkwia w nieszcxesliwych zwiazkach nie rozumiem tego

Gość gość
Myślę, że najlepiej powiedzieć jej prawdę (jesli zapyta dlaczego juz nie piszesz). powiedz że czujesz, że chciałabyś się zaangażować bardziej, jednak nie możesz, ponieważ ona kogoś ma i dlatego wolisz być uczciwy i zakończyć znajomość. Boli wiem, ale nie masz wyjscia, skoro ona ma juz męża i dziecko jest niedostępna na wieki wieków