Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek97

Ciąża? dziwna sytuacja

Polecane posty

Gość Marek97

Witam! Kochałem się ze swoją przyjaciółką 1.01.2017 bez żadnego zabezpieczenia, nie doszedłem, wydzielił się jedynie ejakulat. Koleżanka ma bardzo wydłużony cykl (podobno przez problemy z progesteronem), bo trwa nawet 35 dni, wtedy była 4 dni po okresie, więc owulację powinna dostać ok. 12 stycznia, jednak twierdzi że dostała ją już 5 stycznia, więc 4 dni po tym jak doszło do zbliżenia. Czy rzeczywiście mogła być to owulacja? Jeżeli tak, czy istnieje ryzyko ciąży?

Gość gość
Tak/Tak/Nie jest w ciąży.

Gość Marek97
Mogła to być owulacja, jednak nie wiadomo czy wyszła z tego ciąża?

Gość gość
Skąd ona wie kiedy miała owulację? Ejakulat to sperma z wytrysku wiec cos pokreciles. Cykl 35 dni to normalny cykl. Skoro nie bylo zabezpieczenia to ciąża mozliwa jak najbardziej skoro zaraz byla owulacja.

Gość gość
Jeżeli cykle są nieregularne to nie można zakładać, że owulacja będzie 12 dnia cyklu. Jeżeli kochaliscie się bez zabezpieczenia to w razie czego będziecie musieli ponieść konsekwencje. Myślę, że ryzyko jest zawsze. Jeżeli nie chce się ciąży to powinno się zabezpieczyć. Na jakiej podstawie wyznaczyła owulacje? Śluz? Monitoring? Pomiar temperatury?

Gość gość
Wątpię by była w ciąży ale za jakiś czas zróbcie test. A skąd ona taka pewna ze to właśnie była owulacja? Może chce cie jakoś na dziecko nakręcić albo jest już w ciazy i szuka glupiego

Gość Marek97
Witam! Owulacje określiła u siebie na podstawie wypływu śluzu, jest tylko jeszcze jedna rzecz, której się dzisiaj dowiedziałem - w czasie domniemanej owulacji miała zapalenie pęcherza, dlatego też podejrzewam że nie była to owulacja a wypływy związane z chorobą, jednak sam do końca nie wiem - ona uparcie twierdzi, że to owulacja.

Gość gość
Nawet gdyby to była owulacja to co z tego? Jaka jest pewność że zaszła w ciążę?

Gość gość
chlopczyku ty nawet nie wiesz co to ejakulat a co preejakulat a bierzesz sie za sex

Gość gość
To mogła być owulacja, albo i nie. Żeby wiedzieć takie rzeczy, przyjaciółka na bieżąco powinna wyznaczać sobie dni płodne i niepłodne. Nie jest to trudne, wbrew pozorom. Zresztą zawsze możecie kupić do pomocy tester. Z własnego doświadczenia polecam Afrodytę.

Gość gość
Owulacji się nie "dostaje", to nie miesiączka.

Gość gość
Koleżanka ma bardzo wydłużony cykl (podobno przez problemy z progesteronem), bo trwa nawet 35 dni x Jaki "bardzo wydłużony"? To normalny cykl.

Gość gość
Marek97 2017.01.08 Witam! Kochałem się ze swoją przyjaciółką 1.01.2017 bez żadnego zabezpieczenia, nie doszedłem, wydzielił się jedynie ejakulat. x Ejakulat to sperma z wytrysku X Wytrysk, brak zabezpieczenia i pytanie, czy "istnieje ryzyko ciąży"?