Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evelajna15

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość Evelajna15

Mam 15 lat. Na świętach uprawiałam seks pierwszy raz z moim chłopakiem. Z tego co mowiły mi koleżanki nie można zajść w ciąże podczas 1razu. NIe planowałam tego ;/tak jakoś sam wyszło, atmosfera była bardzo fajna. Niestety nie mieliśmy zabezpieczenia ale obiecał, że w odpowiednim momencie przestanie... I teraz nie wiem czy to wyszło tak jak powinno :/ bo teraz dziwnie się czuję, niby dostałam okres normalnie, ale to było dziwne małe plamienie, piersi nigdy mnie nie bolaly a teraz zaczely... od kilku dni zdarza się, że przez większą część dnia czuję, jakbym miała zaraz zwymiotować :/ do tego ciągle chce mi sie sikać, wszystko zaczelo mnie denerwowac, nie moge wytrzymac zapachu gotowania mojej mamy, nie mam ochoty na nic i nic mi sie nie chce :/ moglabym ciagle spac, dzis nie poszlam do szkoly bo normalnie padam z nóg. Co mam zrobić? Boje sie komus o tym powiedziec.

Gość gość
trzeba zrobić test.... inaczej się nie dowiesz.

Gość gość
oczywiście że można zajść za każdym razem i pierwszym i setnym. Zrób test!!

Gość Evelajna15
nie wiem jak, wstydzę się iść kupić ten test do apteki:/

Gość gość
W ogóle skąd takie teorie ze za pierwszym razem nie.... a drugi będzie inny niz pierwszy stosunek ? no te zapachy z kuchni są podejrzane ja jak byłam w ciąży to własnie mnie zapachy drażniły...tylko ja miałam wtedy 29 lat ...

Gość gość
A współżyć się nie wstydziłaś? Z opisu wychodzi że całkiem prawdopodobna jest ciąża! Objawy ciążowe, plamienie zamiast okresu a do tego współżycie bez zabezpieczenia. dorosłaś do seksu to i dorosłaś do przyjęcia konsekwencji. Idź po ten test!

Gość gość
Dziewczyno uprawiałaś sex a kupno testu jest problemem ? jak to się mówi mleko się wylało... trzeba kupić test i zrobić

Gość Evelajna15
ale ja nie chcę być w ciąży, co ja teraz zrobię? podobno są na to jakieś sposoby, pigułki antykoncepcyjne czy coś?

Gość gość
Trzeba iść do lekarza to ci powie...

Gość gość
Pigułki anty stosuje się przed współżyciem a nie po!! Co masz zrobić? Najpierw test a potem będziesz myśleć co dalej!

Gość gość
u nas edukacja seksualna leży......jasne że nastolatka będzie sie bała po pierwszym razie że jest w ciąży nawet jak będzie zabezpieczona po zęby ale żeby się w ogóle nie zabezpieczyć ? ehhh za moich czasów to była taka super książka "Co się dzieje z moim ciałem" ..wszystko super opisane kiedy i co i jak....

Gość Evelajna15
ten test kupie normalnie bez recepty? bo do lekarza nie chcę iść bo rodzice sie o tym dowiedzą i mnie z domu wyrzucą! poza tym na pewno są na to jakieś domowe sposoby tylko muszę się o tym dowiedzieć

Gość gość
test jest bez recepty

Gość Evelajna15
dzięki, to idę do apteki, akurat mam jedną na osiedlu niedaleko, będę za pół godziny...

Gość gość
daj znać co wyszło. :)

Gość Evelajna15
W aptece kobieta spytała się mnie ile mam lat a potem stwierdziła, ze dzieciom testów ciążowych nie sprzedaje i że jak chcę kupić taki test to mam przyjść z mamą :/ to chyba nie jest normalne? Nie chciałam się tam kłócić z nią bo była kolejka ludzi za mną :( wyszłam i płakałam całą drogę do domu :((( gdzie jeszcze mogę kupić taki test? jest to w sklepie gdzies poza aptekami?

Gość gość
w drogeriach np. w Rossmannie albo w niektórych marketach. Przejdź sie i zobacz.

Gość gość
jeżeli to nie jest prowokacja to nie miała prawa ci nie sprzedać. Test ciążowy można kupić w drogerii, supermarkecie. Nie trzeba stać i prosić w kolejce jakąś starą aptekarkę

Gość gość
I jak tam? Kupiłaś test?

Gość Evelajna15
Tak kupiłam i wyszły mi 2 kreski... :/ masakra :((( nie wiem co robić teraz :(

Gość gość
No niestety ale wszystko na to wskazywało. Najpierw powiedz chłopakowi a potem rodzicom. Na pewno ci pomogą.

Gość gość
Hm jeśli to nieprowokacja to współczuję wpadka za 1 razem w wieku 15 lat.... Cóż zostaje ci powiedzieć rodzicom szybko tylko w ten sposób jeśli niebecgcesz urodzić możesz coś zdziałać. Jest to tak wczesna ciąża ze zagranica weźmiesz bezpiecznie tabletki poronne ale do tego potrzebujesz rodziców.

Gość gość
jakieś nowe wieści?

Gość gość
jakos nie wierze ze w aptece odmowili sprzedania testu

Gość gość
najbardziej w tym wszystkim ubodło cię, że jej nie dali testu w aptece? lol

Gość gość
nie no brak słów...dziewczyno...zanim po raz kolejny będziecie współżyć, zasięgnijcie nieco informacji nt ciąży, antykoncepcji, seksu...dobre artykuły znajdziesz na naturalnej plodnosci .pl

Gość gość
to jest właśnie przykład że dzieci nie powinny współżyć!!!!

Gość gość
nieodpowiedzialnym można być w każdym wieku, seks jest ok dla wszystkich!