Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gantelmen to przeżytek

Polecane posty

Gość gość

Oglądałem ostatnio taki program "gentleman" i był tam prowadzący...jak dla mnie goguś-mięka faja beta z piskliwym głosikiem, ale mniejsza. Czy podoba wam się zachowanie w starym stylu. Czy to na pewno pasuje do obecnych czasów? Chodzi o - całowanie w rękę na przykład. No sorry, ale względy higieniczne - mnie to obrzydza. Zwyczaj jeszcze z czasów, gdy nie wiedziano co to są bakterie. Wiem, że są kobiety które nie myją rąk po toalecie. ale tak naprawdę to mnie "rozwaliła" sytuacja w aucie, gdy po zaparkowaniu kierowca wysiadł z samochodu, podszedł do drzwi pasażera i otworzył dziewczynie, żeby i ona wysiadła. "dziewczyna powinna poczekać aż jej otworzy", Tak to oglądałem i sobie myślę, czy ci ludzie zatrzymali się na XIX wieku? Co ja szofer jestem, co one rąk nie mają? Pomijam sytuacje gdy wiozę osobę starszą i schorowaną. Relacje mężczyzna-kobieta uległy diametralnym zmianom. Dziwią mnie kobiety, które oczekują takiego traktowania. Kiedyś kobieta to było większe dziecko, którym trzeba było się ciągle opiekować.Najpierw byli to rodzice, potem przechodziła pod skrzydła męża. Miała więc swoje "prawa" i taryfę ulgową w wielu kwestiach. Dzisiaj kobiety zarabiają pieniądze, mówią że samowystarczalne a jednak nadal oczekują traktowania z czasów gdy było zupełnie inaczej.

Gość wrednybabsztyl
szukasz usprawiedliwienia dla bycia gburem i prostakiem.Tyle w temacie.

Podoba mi się, nawet bardzo. Chociaż zawsze mnie bawią miny ludzi, kiedy mój mąż wysiada jako pasażer i idzie otworzyć drzwi kierowcy :D

Gość gość
dobre wychowanie jest zawsze w cenie, ale takie pozostałości po czasach kiedy kobiety nosiły krynoliny i same naprawdę nie mogły sobie poradzić z wyjściem z samochodu/wozu powinny jednak umrzeć śmiercią naturalną. Po prostu nie ma dla nich żadnego powodu, a oczekiwanie, że kobieta będzie czekać jak idiotka aż ktoś jej łaskawie otworzy drzwi jest śmieszne

Dla mnie to jest urocze, po prostu. Nigdy nie oczekiwałam czegoś takiego, dopiero mąż mnie tak rozpuścił, że czekam aż mi odsunie krzesło, poda płaszcz i otworzy drzwi. A całować w rękę też trzeba umieć i dla mnie to jest coś bardzo erotycznego, więc wolałabym żeby mnie jednak jakiś obcy chłop nie obśliniał.

Gość gość
Przeżytek czy nie - miło jest prawie każdej kobiecie, gdy jest tak traktowana i lubię bardzo i doceniam gdy mój chłopiec to robi.

Gość gość
12:32 Właśnie mam taki sam punkt widzenia. Czy jestem gburem? W drzwiach kobiety przepuszczam, ustępuje miejsca ciężarnej, nie przeklinam przy kobietach, więc nie wydaje mi się. "Chociaż zawsze mnie bawią miny ludzi, kiedy mój mąż wysiada jako pasażer i idzie otworzyć drzwi kierowcy" Ja bym wybuchł śmiechem. Księżniczka i jej rycerzyk:D(bez obrazy, takie skojarzenie)

Ta księżniczka pracowała kiedyś w kopalni, na dole :D A rycerzyk, jak to zwykle bywa z takimi, skończył Eton. Tam ich uczą takich zachowań :)

Gość gość
mnie by to jednak drażniło - całowanie dłoni i innych części ciała przez partnera to nie to samo robienie tego przez obcego mężczyznę (a większość nie wie, że nie powinna ustami dotknąć skóry). Poza tym ja też nie jestem dama i gdyby ktoś mi próbował drzwi otworzyć to zwyczajnie dostałby w czoło bo mnie się wiecznie śpieszy