Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest szansa ze przyjma do przedszkola samorzadowego dziecko 2,5 letnie?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko we wrzesniu 2017 bedzie miec 2,5 roku. Rekrutacja jest w marcu 2017. Czy jest szansa ze je przyjma do maluchów, mimo ze nie bedzie miec 3 lat? Odpieluchowana, jedzaca samodzielnie.

Gość gość
up

Gość gość
To zależy od jakiego wieku przyjmują w tym przedszkolu. Jesli od 3 lat to nie przyjmą. U mnie sa od 2,5 roku przedszkola

Gość gość
Mojego syna przyjęli, w grudniu skończył trzy lata

Gość gość
2.5 to zlobek nie do przedszkola u nas nie przyjmują bo dla 3 latkow nie ma miejsca

Gość gość
W Krakowie w większości przedszkoli jest w statucie że dopiero po zakończeniu rekrutacji, jeśl są wolne miejsca, są przyjmowane dzieci które mają 2,5 roku. Wiadomo że pierwszeństwo mają inne, u nas takie które do września nie skończą 3 w ogóle udziału w tej elektronicznej nie biorą. Nie wiem gdzie mieszkasz ale zawsze jest szansa, mój dostał się tak do państwowego do grupy trzylatków dwa lata temu, kiedy jednak większość dzieci nie szła do szkoły, po prostu ktoś odszedł w październiku- tak bywa, bo dzieci czasem mają problem z adaptacją albo za dużo chorują. A że czekało moje podanie na biurku i był na liście rezerwowej, to do mnie dzwoniono. Sporo rodziców jak ma nóź na gardle to nie szuka już w październiku przedszkola, tylko zapisuje wcześniej do prywatnego, nie czekając na to że się akurat trafi. Bywa że w jednym przedszkolu w mieście jest długa lista rezerwowa, a w drugim cały rok wolne miejsca, bo rodzicom nie po drodze, bo dojazd niewygodny... Szanse zawsze sa.

Gość gość
Moja corka jest z lutego i ja od wrzesnia przyjeli w zeszlym roku. W grupie bylo 7 dzieci 2,5 letnich reszta yo trzylatki.z tym ze u nas bylo w rekrutacji ze pierwszendtwo maja trzylatki ale przyjeli wszydtkivh chetnych