Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umowa zlecenie 2017

Polecane posty

Gość gość

Witam. Piszę w sprawie umów zlecenie. Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć wszystko? Wiem tylko tyle, że stawka minimalna za godzinkę ma wynosić 13 zł brutto. Czy liczy się do lat pracy? Czy będą normalnie odprowadzane składki jak przy umowie o pracę? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. pozdrawiam

Z tego co słyszałam, poza tym nic więcej się nie zmieniło w tej kwestii. Na wielu różnych stronach (chociażby na echodnia.pl , forum.infor , itp.) możesz znaleźć jakieś bardziej kompletne informacje jak ciebie to interesują. Nie wiem czy czasem nie wyszła ostatnio jakaś gazeta która zawiera najnowszy dodatek w postaci książeczki na ten temat : ) Musisz sprawdzić. Pozdrawiam

No też słyszałam o tych zmianach, które pojawiły się w związku z umowali-zlecenie. Czy to będzie na plus dla pracownika? To się okaże.

Gość fusterepot
Dla mnie największą zaletą umowy zlecenie jest to, że mogę do tego wykorzystać gotowy wzór z https://spinker.pl/ i całość podpisać przez internet. Pracuję głównie zdalnie, więc jeżdżenie za każdym razem do nowego praodawcy byłoby bardzo uciążliwe. Dlatego też martwią mnie te wszystkie zmiany związane z umowami zleceni...

Gość gość
Umowa zlecenie jest sprzeczne z konstytucją.