Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko ma nadwagę..choć

Polecane posty

Gość gość

choć nie wiem dlaczego. Lelkarz zabronił podawać: -soczków -ciastei itd Mowie, że nie mial nigdy w ustach czegoś takiego. Nauczony pic wodę. Staram się odżywiać go zdrowo. Pieczywo razowe, makaron razowy, owoców nie za dużo, je gotowane warzywa, zero majonezow, zamiast śmietany podaje jogurt. Przykładów moge mnożyć. Wykluczone jest dokarmianie przez dziadkow, ciocie, bo mieszkamy sami. Nie mam siły, co może być powodem....Je 2 razy dziennie mleko modyf - czy to moze byc przez to? lekarz wykluczyuł ten powód. 3 kg nadwagi do jego wieku i wzrostu to sporo. Od poczatku dbam o to co je i kiedy. Czy ktoras mama ma / miala taki problem? Dodam, ze ma sporo ruchu

Gość gość
proszę o porady

Gość gość
moze jakies zaburzenia w hormonach? moze porzmawiaj z innym lekarzem, ktory skieruje na badania?

Gość gość
A ile ma lat i ile wazy?

Gość gość
w jakim wieku dziecko ?

Gość gość
17:47 dziekuje mamo! Ja na to nie wpadłam, wiadomo, że co lekarz to często obyczaj. Tak zrobie przy okazji bilansu...ech martwi mnie to :(

Gość gość
ma 2 lata,waży 14 kg mierzy ( z tego co pamietam 88 cm) tego wzrostu to nie przysiegne, bo musialabym szukac ostatnich papierow z wizyt. Lekarz okreslił jako odchylenie od normy 3 kg :( mowil, zeby odrzuycac wszystko to czego on nie je :(((( chyba faktycznie dziewczyny obudzilyscie mnie i pojde na badania

Gość gość
Prosze mamo:) Jesli sie martwisz, zawsze warto porozmawiac jeszcze z innym lekarzem. Bo jeden powie, ze taka uroda, a inny podpowie badania.

Gość gość
Z tego co piszesz dziecko nie jest grube.więc o co kaman?prowo?

Gość gość
Moje dziecko na 2 lata z hakiem wazylo 11 kg przy 116.więc twoje nie wydaje mi się grube.

Ale wygląda grubo, czy tylko cyferkami się przyjmujesz? Lekarze głupio patrzą na statystyki, o mało mi laktacji nie rozwalili, bo urodziła się lekka, pierwszego dnia słabo z mlekiem i kazali regularnie dopajac mm. Na szczescie walczylam ostro, przystawialam ile się da, wypisalam na życzenie że szpitala, żeby móc porządnie spać i jeść, bo weź inaczej produkuj to mleko. Ech, rozpisalam się nie na temat. Patrz na dziecko, nie wagę, taki morał ;)

Gość gość
Bez sensu się przyjmujesz, wyrośnie z tego. Mój młodszy ma 2lata i waży 16kg, jest wysoki, wygląda dobrze ale nie otylo. Nie zamierzam go odchudzac. Starszy też był grubaskiem w tym wieku,potrafił zjeść 3 obiady, U nas, U babci i u sąsiadów, teraz ma 6lat i jest chudy, ze spodnie spadaja, musze go naklaniac do jedzenia. Ja i mąż też w dzieciństwie byliśmy pulpetami, a teraz nie jesteśmy.

Gość gość
Nie wydaje mi sie zeby to byla nadwaga. Jest na 90 centylu wiec poza siatką nie jest. Moj syn na dwa lata mierzyl 90 cm i wazyl 10,5.

Gość gość
W jakim kraju mieszkasz? sporo wazy i ma normùalna wage, jesli je 4 posilki dziennie, nie podjada i nie je slodkiego to raczej czesciej bym z nim wychodzila na spacery, rowerek itp.

Gość gość
Do 19.41 to niemozliwe by dwuletnie dziecko miało 116;cm. Mój 4 latek tyle ma i jest wysoki.

Gość gość
dziewczynki, bardzo dziekuje za odpowiedzi kazdej z was. Moje dziecko ma ok 88 cm.. skad ja wzielam 116? ja tak nie napisałam :/ mały jest, tak wyglada bardzo dobrze, az za dobrze. Ktokolwiek napisał 116 cm toi nie byłam ja, a mieszkam w pl

Gość gość
Mój wazy 12 a ma 20 miesięcy. Nigdy nie pomyślałam ze a nadwagę. Gruba nie jest. Odkąd się urodziła jest na 75cwntylu. Dziwny lekarz. Tylko wzrostu ma ok 87 cm czy wiecej

Gość gość
jakas inna mama napisała, ze ma dziecko 116 hehe, ja nie doczytalam. 116 to duuze dziecko jak na 2 lata, moj maly jest hmm nie za wysoki, a przy tym bardzo dobrze "odzywiony"?! Tak lekarze czasem tak dołuja człowieka, ale oni maja te swoje statystyki, kropki, kreski i pokazywal mi jak to moje jest powyzej , grubo powyzej przecietnego, prawidłowo rozwijajacego sie 2 latka, stad moje obawy. Ja tez nie bylam chuda jak bylam mała i wiem, ze rodzice nie przykladali wagi do mojej diety, jadlo sie co bylo i to co wszyscy raczej, słodyczy mialam ile chcialam (no moze nie w wieku 2 lat, ale 3,4 lata to byl porzadek dzienny). Ja o mojego dbam i co? Nadwaga. O ironio losu. Na pewno ma tendencje, bo absolutnie wszyscy (oprocz mnie i znowu o ironio) maja, mieli nadwage z obydwu stron, i mojego meza i mojej rodziny

Gość gość
mamo z 22:28 to masz wysokie dziecko, w porownaniu z moim to nie ma o czym gadac. Ciesze sie, ze zdrowe jest :) tylko sie zastanawiam, gdzie ja błąd popełniłam w żywieniu

Gość gość
Po co w wieku dwóch lat mm? Ja po roku odstawiłam od piersi i od tego czasu jadło tylko krowie... Kiedy zrozumiecie, że to głupia propaganda tylko?

Gość gość
Witaj mój syn na bilansie 2-latka miał 89 cm, a ważył 14,200, czyli podobnie jak Twój synek. Pani dr nazwała go puchatym i powiedziała, że faktycznie troszkę za dużo waży, ale damy mu czas i pewnie, gdy zacznie mieć więcej ruchu, to nie będzie już tak dużo przybieral ( syn był typem leniucha, spacer tylko wózku itp). Aktualnie ma 3 lata urósł całkiem sporo, bo ma 97 cm, a waży tylko 15,300 czyli do swojego wzrostu idealnie :)

Gość gość
Po diabla to mleko? Moj juz dawno nie pil. Teraz corka powoli odrzuca a ma 8 msc...

Gość gość
Moja corka w marcu konczy 3lata jest chuda i wazy okolo 14,5. Ten Twoj syn wazy ok gdzie tu otylosc?? .Prowo

Gość gość
Rewelacyjny produkt na odchudzanie - Piperinox, naturalny i w 100% bezpieczny. Numer 1 w rankingu 2018 roku w kategorii - suplementy diety. Nie tylko redukuje tkankę tłuszczową, ale również oczyszcza organizm z toksyn, co jest istotne w procesie odchudzania. W niedługim czasie umożliwia osiągnięcie wymarzonej sylwetki. Więcej informacji oraz możliwość zakupu w podanym linku http://nplink.net/JJvdj0WA