Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczko31

Jakie zrobić badania przy problemach z zajsciem w ciążę

Polecane posty

Gość słoneczko31

Witam. Od 2 m-cy straramy się z mężem o drugie dziecko. Z pierwsza ciążą (synek ma juz 4,5 roku) nie bylo problemu bo w 1 miesiacu od razu nam sie udalo :) Niestety teraz cos nam nie wychodzi. Od lutego 2016 nie mialam normalnych miesiaczek, ciagle mi sie spoznialy, najpierw 3-4 dni, potem 10 a nawet 15 dni. Od października do grudnia bralam luteine pod język na uregulowanie miesiączki od 16 do 25 dc. Przez 2 m-ce miesiaczke mialam co 33 dni ale w 3 miesiacu z luteina mialam miesiaczke dopiero po 38dc. Teraz mam cykl bez luteiny. Okres mialam 3 grudnia, testy owulacyjne robilam od 10 dc i dopiero w 27dc wyszly mi pozytywne. Do tej pory nie mam miesiączki a dzisiaj zrobilam test i znowu wyszedł negatywny choc temperatura od 6 dni ciagle jest powyżej 37.Od kilku dni mam mdłości, kilka razy wymiotowałam i co jakiś czas boli mnie brzuch. Wyniki hormonów mam dobre, jedynie cholesterol mam podwyższony. Mam do was pytanie, czy jeszcze jakies badania powinnam zrobic bo bardzo chcialabym miec drugie dziecko.

Gość gość
Moze test jeszcze nie wykazal ciąży zrob betę z krwi a co do badan to radzę zrobic podstawowe ogółem i tarczyce zbadac

Gość gość
A i dwa miesiace staran to nie tak dlugo a stres tez wplywa na to czy się uda wiec spokojne bez stresu

Gość słoneczko31
Dzisiaj odebralam wyniki z TSH mam 2,4 a moja lekarka rodzinna ktora jest endokrynologiem powiedziala ze do 2,5 przy moim wieku (31lat) wynik jest dobry i raczej nie powinam miec problemu z miesiączkami. Odeslala mnie do endokrynologa-ginekologa. Dzisiaj kupilam kolejny test i zastanawiam sie kiedy go zrobić. Wizyte u ginekologa mam w poniedzialek.

Gość aurelia_
2 miesiące starań to bardzo krótko. Wg mnie jakieś badania warto zacząć robić dopiero po ok. pół roku. Może być tak, że po prostu nie trafiacie w owulację. Wiesz, kiedy masz? Wiem, że na uregulowanie cyklu polecany jest Inofem z mio-inozytolem, pobudza też owulację. Oprócz tego ma w składzie kwas foliowy, który trzeba brać na etapie starań.

Gość gość
dokładnie, 2 miesiące to nic...jeśli bardzo się spieszysz, to kupcie sobie jakiś wspomagacz ;) Wiem, że są specjalne żele ułatwiające zapłodnienie np conceive plus albo pre-seed.

Gość gość
prolaktyna

Może Twoim problemem jest złe przyswajanie kwasu foliowego? Albo celiakia - ona dość często utrudnia nam zajście w ciążę badaniaprenatalne.pl/problem-z-zajsciem-w-ciaze/