Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

libraxd

mam problem z kolczykiem

Polecane posty

Cześć wszystkim! Jakieś pól roku temu zrobiłam sobie kolczyk w pępku u profesjonalnej pani w salonie. Wszystko odbylo się sterylnie i szybko, dostałam cały instruktaż co i jak mam robić ; dodam że kolczyk jest z tytanu. Używałam tribioticu oraz przemywałam kolczyk wodą utlenioną i z poczatku solą filologiczną. Po tak długim czasie stwierdziłam ze nie będę robic tego codziennie jak wczesniej tym bardziej ze tribiotic można używa tylko kilka dni. Kolczyk mi caly czas ropieje nawet gdy używam maści, jedynie przez 1-2 tyg po przebiciu pępka było ok.wystarczy ze delikatnie o niego zahaczę lub spłynie mi przez pępek czysta bierzaca woda a problem z ropą od razu powraca :( na codzien staram się go w ogóle nie dotykać żeby sobie nie pogorszyć ale to juz zaczyna być męczące. Według zaleceń nie chodziłam na baseny ani nad jeziora , okolice pępka po dzisiaj omijam przy kąpieli, musze się ostrożnie myc aby woda przypadkiem nie spłynęła mi na brzuch a tym bardziej woda z mydłem.. :( minęło juz dużo czasu i chciałabym juz umyć się normalnie, czy pójść na basen niestety nie wiem co mam robic z tym kolczykiem :( nie chce go wyjmować ani nic z tych rzeczy, może ktos wie co powinnam robić aby szybciej mi se to zagoiło i problem ropy nie powracał? Z góry dziękuje za pomoc :)

Hmm nie wiedzialam o tym ale mi wystarczy ze czysta woda postanie się w okolice pępka a juz na drugi dzień jest ropa.. :(