Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie, nie wiem kiedy wziąć tabletkę antykoncepcyjną.

Polecane posty

Gość gość

Miałam ostatnio jelitówkę, przez 4 dni wymiotowałam, do tego biegunka. Odstawiłam tabletki anty, bo i tak bym je wydaliła, to była połowa blistra. Po kilku dniach dostałam okres (jeszcze miałam jelitówkę), który właśnie mi się kończy. I teraz nie wiem jak i kiedy mam znowu zacząć brać te tabletki. Czy mogę ot tak, wziąć teraz pierwszą (wiem, potem min 7 dni dodatkowego zabezpieczenia) czy czekać na kolejny okres? Doradźcie proszę.

Gość gość
Mi zawsze ginekolog mówiła ze tabletki jeśli się zmienia czy po przerwie bierze się w pierwszym dniu okresu. Z tym ze jesli ty dopiero miałaś okres i będziesz czekać miesiąc ma następny to uprzedzam wszystkie wpadki z mojego otoczenia to chwilowe odstawienie tabletek więc jeśli nieplanujesz dzieci uważaj.

Gość gość
Trzeba wziąść przed ey/paniem

Gość gość
Powinno sie rozpoczynać w pierwszym dniu cyklu, jeśli zaczynasz poźniej wiąże sie to z brakiem pełnej ochrony antykoncepcyjnej i trzeba sie wspomagac np prezerwatywa. A przy jelitówkach, zwłaszcza ostrych biegunkach dobrze sprawdza sie Lactoral IBD, zażywała i bardzo pomógł skrócić męczarnie.