Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skurcze przepowiadajace a porod.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 35 tygodniu ciąży. Od wczoraj mam takie bóle jak na okres, twardnienie brzucha, dziecko się bardzo zaczęło ruszać, mam ogromną ochotę na rosół(który się już gotuje-normalnie nie przepadam za nim). To jest moje drugie dziecko, ale czuję się jak pierworódka. W pierwszej ciąży, odeszłymi wody w 39 tygodniu, urodziłam po oksytocynie. Nie miałam żadnych skurczów, bóli, oprócz odejscia wód. Nie mam mamy , ani siostry, wiec pytam sie na forum. Czy to są skurcze przepowiadające? Na ile one występują przed samym porodem?

Gość ulka262
W 33 tc mialam tak samo. A ze druga ciaza (przy pierwszej zero skurczy, cc planowane, posladki). Pomyslalam, e tam skurcze przepowiadajace. Na drugi dzien rano krwawienie, pilnie szpital, okazalo sie ze szyjka skrocila sie jak do porodu. Jednak w dwa dni powstrzymali wszystko, mialam wychodzic do domu a tu krwawienie, zaczelo sie odklejac lozysko, pilnie cc. Moze wybierz sie na izbe dla bezpieczenstwa i spokoju.

Gość gość
Ja tez mam takie skurcze , to moja druga ciaza. Tez sie zastanawiam le mi zostalo do konca. Byc mze one sa od tego, ze biore wiesiolek i pije herbate z lisci malin . Jestem w 35 tygodniu.