Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cukier?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Czy słodzicie ? Jeżeli tak to ile? Ja pije tylko herbate i słodzę 1 łyżeczkę( pije 5-7 na dzień). Chciałabym kilka kilo zgubić i zastanawiam się czy odrzucenie cukru jest konieczne? gorzka herbata jest ohydna....

Gość gość
Cukier w małych ilościach jest ok . Mózg pracuje na glukozie. Wiadomo nadmiar jest niedobry bo prowadzi do otyłości i cukrzycy. Mamy cukier w różnych rzeczach do jedzenia wszystko zależy od tego jak zbilansujemy dietę . Np jeżeli jemy ciasto to na obiad nie gotujemy makaronu, kiedy jemy owoce to popijamy je czymś niesłodkim. I nie od razu po zjedzeniu. Natomiast dobrym dodatkiem do picia jest miód zamiast cukru. Zależy to oczywiście od ilości kubków herbaty wypitej w ciągu dnia ja słodzę max do 3 . Mleko to maltoza też cukier .Ale rano lub wieczorem kubek jest oki.

Gość gość
Dzięki kilku łyżeczkom cukru mniej nie schudniesz kilka kilogramów. Żeby schudnąć kilka kilogramów trzeba zmienić nawyki żywieniowe, (jeśli masz nadwagę, to prawdopodobnie przez to, co jesz, na co dzień, a nie łyżeczkę cukru w herbacie) i ruszyć tyłek Ale kilka tych herbat mogłabyś zamienić na wodę, wtedy nie byłoby problemu cukru;)

Gość gość
a kup sobie zdrową stevię w markecie i masz z głowy:)

Gość gość
no pewnie. 5 łyżeczek dziennie cukru do tyłu to już coś!