Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda że z takim dzieckiem do roczku jest najtrudniej?

Polecane posty

Gość gość

I co jest w tym trudniejsze niz z dwulatkiem? Pytam z ciekawosci

Gość gość
Moim zdaniem jedyna trudność z tak małym dzieckiem jest dlatego gdyż tak małe dziecko jeszcze nie potrafi powiedzieć o co mu chodzi, czy go coś boli itp natomiast ze starszym łatwiej się dogadać.

Gość gość
Jw i multum obowiązków, całkowita zależność dziecka: nie korzysta z toalety, nie zje samo (a ****ardzo często) = pełna obsługa 24 godziny na dobę, uwiązanie).

Gość gość
Siostra, póki jej synek nie chodził, marzyła by w końcu zaczął chodzić i zszedł jej z rąk, bo wiecznie musiała go nosić, taki typ. A jak mały zaczął chodzić to żałowała, bo mały właził dosłownie wszędzie, ściągał co się da itp. musiała mieć oczy dookoła głowy i latać za nim niemal wszędzie... Mówiła, że jednak wolała go nosić. Także nie wiem kiedy jest lepiej :)

Gość gość
A ja mam 4,5 letniego synka i jak miał roczek i jak miał dwa było równie fajnie. Od urodzenia był i jest kompletnie bezproblemowy. Jak był malutki to tylko jadł i spał, zero kolek, zero płaczu przy ząbkowaniu itp. I jak raczkował było fajnie, i jak zaczął chodzić też nie było problemu. Życzę Wam takich dzieci :) Teraz jestem w drugiej ciąży i boję się, że już nie będzie tak kolorowo :)

Gość gość
mi się wydaje że trudniej się zaczyna jak są nastolatkami. moj syn ma 7 lat i poprostu inne problemy. co tu dużo gadać każdy wiek dziecka ma swoje problemy

Gość gość
Ten etap jest najlepszy i najlżejszy dla matki. Moja ma 20 miesięcy i co dzień padam na pysk.

Gość gość
Dla mnie to tak od 6 mcy, odkąd zaczął raczkować, do mniej więcej 1,5 roku. Dlaczego? Bo wymagał właściwie nieustannego nadzoru, był mega *****iwy, nigdy się nie zajął dłużej jakąś zabawką tylko bez przerwy biegał, wspinał się, wszystko otwierał, ściągał, rozsypywał, przewracał... nie rozumiał zakazów, nie miał poczucia zagrożenia i minimalnie się komunikował. Jak miał np. dwa lata to już była zupełnie inna bajka jak powiedział wyraźnie o co mu chodzi, rozumiał dlaczego pewnych rzeczy nie wolno, miał opanowane podstawowe zasady na mieście, i potrafił siedzieć godzinę czy dwie nad ciastoliną albo zabawkowymi pojazdami budowlanymi.

Gość gość
moja córka ma 2,5 roku, już potrafi strzelić niezłego focha, ale w sumie to było fajnie jak miała rok i jest fajnie teraz. Niby teraz lepiej się nam dogadać, bo mała wszystko powie, ale jak miała roczek to tez rozumiałam o co jej chodzi :) i z rocznym dzieckiem i ze starszymi czasami jest łatwiej czasami trudniej, zależy jakie jest dziecko i jaki ma dzień. Trudny roczniak to w przyszlosci będzie trudny dwulatek. Moim zdaniem to zależy jedynie od charakteru dziecka.