Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DEPRESJA..

Polecane posty

Gość gość

Z depresją zmagam się juz 4 lata.... wpływa ona na całe moje życie...nie odczuwam, szczescia, radosci i miłości...jak mam kochać męża, jak nie umiem kochać? jak być szczęśliwą jak nie czuje szczęścia? Jedyne co mam to apatia, smutek i chęć zrobić sobie krzywdę.....mam dosć tej wstrętnej choroby...najbardziej boli mnie, że nie potrafie kochać męża..czuje się winna i jeszcze bardziej jest mi źle..

Gość gość
autorze kojarzysz to miasto??? Kędzierzyn-Koźle Miasto w Polsce Kędzierzyn-Koźle – miasto w województwie opolskim oraz siedziba powiatu kędzierzyńsko-kozielskiego, położone na Nizinie Śląskiej, na Śląsku Opolskim. Wikipedia Powierzchnia: 123,4 km² Pogoda: -4 °C, wiatr płd., 16 km/h, wilgotność 59% Hotele: 3-gwiazdkowe za średnio 210 zł. Wyświetl hotele Województwo: Województwo opolskie Liczba ludności: 58 749 (2015) Czas lokalny: środa, 18:10

Gość gość
Bo tak to właśnie jest wszystko przewalone przy depresji. Leczysz się, bierzesz jakieś psychotropy?

Gość gość
Brałam i niestety jak sie lepiej czułam odstawiałam, wiec mam nawroty, przeszłam terapie, ale nic nie dała .. teraz znowu musze isc do psychiatry , ale nie chce przechodzic znowu tego samego

Gość gość
Ja nie wierzę w psychiatrów, a co do leków ciężko stwierdzić, czy bardziej pomagają czy szkodzą. Wiesz jak ja mówię na depresje, ze to taki rak umysłu. Niekiedy jest niezłośliwy i daje żyć, a innym razem co chwila atakuje i wyniszcza cały organizm.

Gość gość
Dobrze powiedziane rak umysłu :) mi leki pomagają, chociaż gdzies z tyłu siedzi coś w głowie i czuje, że czeka.. ja trafiłam na bardzo nieempatyczne lekarki , do dzis pluje sobie w brodę, że nie zareagowałam na niekompetencje jednej z nich, ale trudno, pozniej trafiłam na wspaniała Panią doktor, pomogła, ale ja jestem tym typem, który jak sie lepiej poczuje to rzuca wszystko i zyje..a pozniej przychodzi smutek... a terapia nie podziałała bo miedzy mna a Terapeutką nie było chemii i czułam się lekceważona.

Gość gość
Właśnie sporo tez zależy na jakich ludzi trafimy, a własnie nie raz psychiatra zamiast pomóc to jeszcze dobije. Z lekami też różnie, jak są dobrze trafione to ok, ale jak źle, i ciągle zmieniane to masakra. Dobrze, ze masz kogoś bliskiego przy sobie. A mężowi powiedziałas to co w temacie napisałaś, ze przykro Ci bo nie odczuwasz miłości?

Gość gość
Mąż wie o wszystkim i bardzo mnei wspiera, ale serce mnie boli, że on tak sie stara a ja jestem jak kamień .. ciezko to opisać , przykro mi wtedy strasznie...czasem robie sie bardzo nerwowa bo taka stagnacja jest straszna...chciałabym sie cieszyc i kochać a nie potrafie po prostu ...chce sie cieszyc słońcem i nie potrafie...

Gość gość
a psychoterapia? poszukaj w swoim miescie jakiegos dobrego specjalisty. byc moze terapia potrwa kilka lat ale w koncu cos musi drgnac... tylko kwestia spokoju i wytrwalosci jest tu wazna.

Gość gość
To zazdroszcze Ci takiego męża. I myślę, że przyjdzie taki czas, że poczujesz znowu że go kochasz.

Gość gość
Pamiętajcie, że jeszcze jest pramolan i seronil i ten medical research A to ściema...Rozpisuje się ten opipramol na kafeterii Zmiana nastawienia i terapia np. behawioralno-poznawcza, jakaś psychoterapia u psycholog. Ukończenie psychologii moim zdaniem nie wystarczy. Poszukujcie specjalistów z certyfikatem ukończenia. np. Certyfikat Psychoterapeuty Polskiej Federacji Psychoterapii Certyfikat Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczo-Behawioralnej

Gość gość
Dziękuje za słowa otuchy! :) terapie przechodziłam, nie pomogła. Może powinnam ją odbyć w bardziej przyjaznym miejscu . Ludzie, których nie dotknęła ta choroba nigdy nie zrozumieją co czuje w takich momentach jak ten...dzień za dniem ucieka..a ja nic nie czuje , niczym nie moge sie zainteresowac, męża mam super :) z tego co wiem to wielu wspołmałżonków odwraca się od osoby chorej , także tutaj mam naprawdę wsparcie i o co walczyc

Gość gość
Albo się odwracają, albo jeszcze w depreche wpychają :( Powodzenia, a własciwie lepszego samopoczucia.

Gość gość
dziekuje

Gość olka45
Moim zdaniem jak się ma takie problemy i tyle się z nimi walczy to warto wybrać się wreszcie do jakiegoś specjalistycznego miejsca i dać sobie pomóż np. do Klinika PsychoMedic.pl , gdzie przyjmą w Warszawie w 4 placówkach Ursynów, Centrum, Ochota, Praga Płn. Poczytaj o nich na: http://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ . Zarejestruj się online lub telefonicznie.

Gość gość
Niestety to za daleko dla mnie