Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola z Poznania

Plamy na jajniku

Polecane posty

Gość Ola z Poznania

Kiedy byłam mała miałam USG jajnika, nie pamiętam z jakiej przyczyny. Wyszły mi na jednym z jajników jakieś dziwne plamy. Mój pediatra po zobaczeniu tego zdjęcia skierował mnie do poradni ginekologicznej w Centrum Zdrowia Dziecka. Tam miałam tylko takie typowe ginekologiczne badanie. Lekarz, który mnie badał stwierdził, że wszystko jest w porządku i ten jajnik po prostu już mi pracuje, a drugi nie. Moim rodzicom wydało się to dziwne, że plamy na jajnikach przez lekarza zostały uznane za normalne. Minęło ok. osiem lat. Mam lat czternaście, rocznikowo piętnaście. Dostałam pierwszą miesiączkę w wakacje, w sierpniu, później we wrześniu nie miałam w ogóle, następną dostałam w październiku, a kolejną w listopadzie. Od tamtej pory do tej chwili miesiączki nie mam. Uczyłam się w szkole, że okres może pojawiać się co dwa miesiące, ale moja przerwa wynosi ok. 69 dni, a ominęły mnie dwie miesiączki, a niedługo trzecia. Czy to ,może mieć związek z tymi plamami? Przecież zaglądając sześciolatce do pochwy nie można sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.

Gość Marta z Warszawy
Takich mamy w Polsce lekarzy. Chyba mają jakieś skanery w oczach, że wszystko widzą. XD