Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biegacie w styczniu?

Polecane posty

Gość gość

Czy w taka pogode tez biegacie???nie moge sie zmobilozowac. Chvialam troszke zrzucic kg,przy 160cm waze 52 mam lekki brzuszek. Nie iprawoam zadnego sportu ale mialam kilka juz incydentow z bieganiem. Zaczynalam ale szybko sie zniechecalam. Dzis mnie wzielo... znowu zaczac. W co sie ubieracie? Jestem z wroclawia dzis nie jest zimno ale lezy jeszcze snieg. Biegacie w taka pogode w samych dresach?? Plis pomozcie....

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz i wogole jakis odzew. Dostosuje sie do rad i dzis znowu zaczne. A ty Kato ile biegasz w tygodniu?

Gość kato
Staram się trzy razy, tylko, że u mnie jest tak, że bieganie mnie strasznie wciąga, nawet jest to coś w rodzaju fascyjacji :) Robie dystans 5-6 km nie więcej i biegnę swoim tempem i czuje jak naplywają endorfiny i jestem wtedy szczęśliwy. Czasem po biegu czuje się dosłownie jak nowo narodzony :) Pamiętaj, biegnij nawet powolnym truchtem, żeby czerpać radość z tego. Po trzech takich biegach zobaczysz, że będzie ci sie już lepiej biegło, potem nadchodzi taki czas, że możesz biegnąć i biegnąc, to jest wspaniałe uczucie :)

Gość gość
u nas straszny smog, dla zdrowia lepiej zostać w domu niż się "dotleniać"

Gość gość
Niestety nie mogę biegać, przez kontuzję. Ale codziennie a szczególnie w mrozy wychodze na 2-3 godzinny spacer. Szybki spacer to też dla zdrowia.

Gość gość
Mózg zrzuć, najlepiej ze schodów. Przy takim wzroście masz wagę w normie.

Gość gość
Moj facet biega w termicznej odzieży

Gość gość
Tu juz nie calkiem chodzi o wage tylko zebu troche kondycji nabrac,brzuszek zrzucic i ogolem miec lepsza forme. Odrzucilam slodycze,papirosy(popalalam tylko nie jestem nalogowcem) staram sie lepiej odzywiac i poazatym chce znalesc nowa pasje. Tylko ze czasem czasu brak niestety. Coagle sobie powtarza ze od jutra,od przyszlego tygodnia ,miesiaca od wiosny od lata i tak w kolko. Kiedys biegalam ale na na takiej bierzni niedalego domu,nudzilo mnie to, wiec stwierdzilam ze teraz wyniore sobie jakas trase pp miescie w okolicy, no chce bardzo chce tylko ta motywacja. Ale jak widze ze sa tacy co biegaja wspieraja doradzaja to bardzo mobilizuje

Gość asiutka   1999
Tak. Biegam o każdej porze roku.

Gość prawictwo pospolite 114
nie , bieganie w styczniu to samobójstwo można sie rozchorować i grypy dostać

Gość asiutka   1999
Nie jest to samobójstwo, trzeba się odpowiednio do tego ubrać. Wiedzieć jak długo można biegać, jakim tempem.

Gość prawictwo pospolite 114
ja nie chorowałem od roku czasu i niech tak zostanie .. Nie miałem zadnej grypy ani przeziebienia .. A to tylko dlatego ze sie nie wychładzam

Gość asiutka   1999
Biegając wcale sie nie wychłodzisz jeśli dobrze wszystko zrobisz. Nie zmuszam oczywiście ale polecam

Gość gość
W czasie biegu człowiek zużywa więcej powietrza niż normalnie podczas spaceru .. Wyobraz sobie , ze to jest zimne powietrze wtłaczane do twoich płuc

Ja zamiast biegania, ćwiczę trochę w domu i chodzę na dłuższe spacery. Nie wiem czy jest sens byś biegała na takim zimnym powietrzu. Jeszcze zapalenia płuc dostaniesz.

Gość asiutka   1999
Niezbyt intensywne tempo biegu nie działa źle, a nawet pozytywnie na organizm. Nigdy po tym nie chorowałam

Gość dobra zmiana
Jestem z wroclawia > a w tym wrocławiu nie macie żadnej siłowni z bieżniami coby nie trzeba biegać na mrozie :D ? poza tym bieganie trochę nudzi zwłaszcza długie a tak biegasz w cieple mozna neta poczytać jeśli bieżnia do tego przystosowana albo telewizje pooglądać i się człowiek tak nie nudzi jak biegając godzinę po parku.

Gość asiutka   1999
Można ćwiczenia urozmaicać, ja chodzę też na basen i gram w tenisa. W ferie chcę pojezdzić na łyżwach, słabo umiem. może się lepiej nauczę.

Gość gość
Bieganie to taka frajda ze nawet drobny snieżek nie przeszkadza ;) trzeba jednak pamietać, żeby dobrze się rozgrzać przynajmniej tak można przeczytać na różnych stronach internetowych np. tu http://seniorzy24.pl/trening-w-chlodne-dni-ci-nie-zaszkodzi/ Ja ostatnio wybiegłam bez odpowiedniej rozgrzewki i niestety kontuzja się skończyło :/

Gość gość
Ja biegam :) Chociaż póki nie zaczęłam wchodzić na http://www.runners-world.pl/ i nie przeczytałam jak biegać w taką pogodę, by było to zdrowe, wolałam nie ryzykować przeziębieniem lub czymś gorszym

Gość morela2
żeby bieganie miało sens to trzeba biegać cały rok :) jak nie wiesz jak zacząć to pogadaj ze specjalistami. Na forach możesz odnaleźć sto sprzecznych info i będziesz mieć tylko mętlik.Ja zaczełam z KS Staszewscy i do dziś z nimi trenuje.Prowadzili mnie jak dzieciaka za raczke i od poczatku odpowiadali na moje pytania. Efakty przyszły bardzo szybko.