Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kot i pies czyli sierść i nieprzyjemny zapach dywanów

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie. Moje małe pupile są niesamowite ale stwarzają ciągle problem jeżeli chodzi o dywany w domu. Mamy już tego serdecznie dość tym bardziej, że dywany są orientalne, drogie- prezent ślubny od rodziców. Co robić? Domowe pranie nie usuwa tego zapachu już..

Gość gość
Ja też mam psa i kota, owszem sierść zostaje (odkurzam), ale nieprzyjemnego zapachu nie ma. Wiem, bo ani ja ani domownicy, zanajomi czy sasiedzi też to mówią. Ale może to dlatego, że ona tylko na noc są w domu, tak to biegają po dworze, to i sie wietrzą porządnie i w rosie czy śniegu tarzają. . A sąsiadka ma kota ciągle w mieszkaniu i faktycznie jest taki dziwny zapach. Nie wiem jak twoje. Może kup jakis szampon neutralny dla zwierząt.

Gość gość
Może pralnia dywanów? Ale na dłuższą metę to nie wiem, folia na dywany?:D Heh, żartuje, ale też mam zwierzęta i w pewnym momencie to odkurzacz w ogóle już nie wciąga tej sierści, a czyszczenie to szczotka ryżowa na kolanach, żeby zebrać i odświeżyć. A może ten vanish proszek na dywany?

Gość psiaraaa3
nie ma to to sposobu....nie radze prac dywanow gdy nie ma upalu. Ja mam labradora w M2 i musialam pozbyc sie kazdego dywanu. Niestety on wlazi na kanapy....i teraz jebią mi t e kanapy.:) a chyba wiecie jak psom pocą sie łapy?:P albo albo...albo sie chce miec zwierzątko w domu...albo chce sie miec sterylny dom. moze powies te dywany na scianie ?::P

Gość gość
Bo domowymi sposobami to ciężko na dłuższą metę walczyć z tym a zapach tak jak u ciebie po pewnym czasie po prostu już zostaje. Oddaj dywany do jakiejś profesjonalnej firmy, która się tym zajmuje. Ja korzystam czasami z Kliniki Dywanów bo muszę ozonować dywany (2 alergików w domu) i z tego co wiem mają w ofercie też czyszczenie dywanów z takich rzeczy jak u ciebie, przynajmniej tak tutaj na stronie napisane http://klinikadywanow.pl/pl/usuwanie-siersci/#1439265937334-67d5f7de-51f41439276003343

Gość gość
Ja mam odkurzacz z turboszczotką i nie ma problemów. Nie mam dużo dywanów, bo to nie jest dobry pomysł, dywan trzyma wszelkie bakterie i roztocza, przykre zapachy. Są dwa psy duże i dwa koty w domu, każde bydle nim się zrzyga zdąży dobiec na dywan. Sierść pozbiera odkurzacz, ale dywan ciągle prałam i odplamiałam. Brałam odkurzacz Rainbow od rodziców. Teraz mam tylko taki mały tam, gdzie psy i koty przebywają najczęściej i większe na górze, ale tam rzadko przychodzą. Okupują pokój z wyjściem na taras w domu najczęściej

Gość gość
Niestety, dywan z powrotem nabierze psich zapachów. Albo ma się psa i akceptuje pewne związane z tym niedogodności, albo podziwia dywany i meble, których nie spaskudzą zwierzaki. W życiu zawsze coś jest z jednej strony fajne, a z drugiej całkiem do d/u/p/y i kupując psa trzeba wiedzieć, że większość z nich nie pachnie najpiękniej ☺

Gość gość
a no tak ale z drugiej strony spokojnie można się z tym uporać i chociaż nasze pupile wylegują się na wszystkim to po zapachu nie ma śladu, raz na jakiś czas robimy ozonowanie korzystając z usług firmy remed i o jakichś nieprzyjemnych zapachach nie ma mowy

Gość gość
A ile takie ozonowanie kosztuje? Mam psy duże, śmierdziuchy w sumie, a przecież nie zamknę im drzwi przed pyskiem jak chcą do domu ☺

Gość gość
Ja też polecam ozonowanie. Efekt jest świetny. Do tego pozbędziesz się wszystkich roztocz, które siedzą w dywanach także odczujesz dodatkowo poprawę jeżeli chodzi o katar czy oddychanie w domu :) Również w tym zakresie polecam Klinikę Dywanów a jeżeli chodzi o cenę i całą resztę to trzeba patrzeć na stronkę, którą podała wyżej koleżanka :)

Gość gość
Piękne dzięki, to dobry pomysł ☺

Gość Zapachowiecc
Ja polecam profesjonalne wypranie dywanów. Nie umoczenie go, wysuszenie i pozostawienie całej chemii w środku dywanu wraz z sierścią kota i psa. Równie dobrze możesz zaopatrzyć się w urządzenie piorące, takie jak np. Rainbow. Może ktoś słyszał? Ten odkurzacz trzepie dywany i pierze je za pomocą odpowiednio dostosowanych ssawek i końcówek. Mam w swoim domu owe urządzenie i nie mam problemów z nieprzyjemnym zapachem wydobywającym się z dywanów. Kilka lat wstecz, zrobiono mi mały remont urządzenia i dotąd działa bez zarzutów. http://serwisrainbow.info.pl/ - polecam ten serwis :) Jeśli stawiacie na pierwszym miejscu zdrowie, warto zainwestować w owe urządzenie... Pozdrawiam

Gość gość
W przypadku posiadania sierściucha, polecam zakup dobrego odkurzacza. Ja kupiłam taki sprzęcik www.eodkurzacz.pl/glowna/874-odkurzacz-ilife-x430-5555555555555.html i radzi sobie świetnie z kłopotem. Polecam