Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od ktorego tc zaczelyscie przybierac na wadze?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 12tc i narazie nie przytylam nic. Nawet z 0,5kg schudlam bo mecza mnie rano wymioty. Dopiero od 10/11 godz zaczynam jesc i normalnie funkcjonowac. A jak bylo u was? Martwie sie ze nie przybieram na wadze :(

Gość gość
W I trymestrze nie musisz przybierać, bo niby z jakiej racji? Przecież dziecko waży gramy, właśnie teraz byłoby niedobrze gdybyś dużo przytyła. Ja do 12 tyg. schudłam 5kg! Dopiero jak ustąpiły mdłości czyli w 5 mies. zaczęłam przybierać na wadze. Chyba wolisz mieć 10 kg więcej w ciąży niż 20 czy 30? :-) W 9 miesiącu nie czuję się ociężała i wszyscy się dziwią, że mam mały brzuch :-) Bądź dobrej myśli :-)

Gość gość
Ja też jakoś w 4-5 mcu dopiero, w 16 tc jak byłam na wizycie to miałam pierwszy kilogram na plusie, potem powoli, dopiero po 6 mcu skok. Dokładnie, dziecko waży malutko, można przybrać bo czasem już w pierwszym trymestrze zatrzymuje się więcej wody w organiźmie czy powiększa się biust, ale przy częstych nudnościach i wymiotach u wielu kobiet waga w pierwszym trymestrze stoi w miejscu albo wręcz spada.

Gość gość
Ja też jakoś w 4-5 mcu dopiero, w 16 tc jak byłam na wizycie to miałam pierwszy kilogram na plusie, potem powoli, dopiero po 6 mcu skok. Dokładnie, dziecko waży malutko, można przybrać bo czasem już w pierwszym trymestrze zatrzymuje się więcej wody w organiźmie czy powiększa się biust, ale przy częstych nudnościach i wymiotach u wielu kobiet waga w pierwszym trymestrze stoi w miejscu albo wręcz spada.

Gość gość
Po 20tc.

Gość gość
W pierwszej ciąży przytylam 1kg! Do szóstego miesiąca schudłam 6kg. Później to nadrobilam +1kg. W drugiej ciąży jestem teraz 29tydzień. Czuję się idealnie. Na plusie mam już 16kg (czym się nie martwię bo i tak schudne) wolę przytyć dużo więcej niż czuć się jak w pierwszej ciąży.

Gość gość
Ja dopiero od 4 miesiąca zaczęłam nabierać kg. Lekarz regularnie mnie ważył i wszystko było w normie.

Gość gość
Ja dopiero ok 23-24 przytyłam z 1 kg :) pod koniec ciąży 8 kg na plusie

Gość małagosia_
Mnie męczą wymioty i mdłości, więc na razie chudnę zamiast przybierać na wadze... Wam coś pomagało na te mdłości? Bo już nie wiem... Zastanawiam się nad tymi kroplami z wyciągiem z imbiru http://www.imbifem.pl/ . Stosowałyście może?