Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skurcze 12 tydz

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 12 tyg ciąży jak trochę tylko coś porobić mam wrażenie ze mam skurcze.Bezbolesne tak jakby coś tam w dole brzucha się rozpoczął.Nie mam płomień itd.... Czy powinnam panikować?

Gość gość
A czy ten brzuch się napina jakoś ? Porozmawiaj z lekarzem . Też miałam napinania brzucha w ok 14 tc, polezakowalam z 3 dni, brałam magnez, nospe i dostałam luteine i przeszło. Może to nie znaczyć zupełnie nic a.może się skracać szyjka. Tak wiec trzeba się zgłosić do lekarza ( zbada czy z szyjka ok). Mnie dodatkowo gin wysłał na usg samej szyjki.

Gość gość
Właśnie mam wrażenie ze się napina pociągne na nospie do pon i zadzwonię do giną.Dzięki za odp

Gość gość
Do poniedziałku moze byc zapozno.Udaj sie na najbluszy oddzial patologii ciązy.

Gość gość
Na tym etapie nie powinno być żadnych skurczów.

Gość gość
lepiej idz do lekarza bo mozesz miec skurcze a skurcze otwieraja i skracaja szyjke lepiej to wyciszyc i uspokoic, ja dostalam leki od 18 tyg ciazy bo tez mialam skurcze

Gość gość
miałam podobnie w 17 tyg ciazy, poszłam do lekarza i wysłal mnie odrazu do szpitala na oddział patologii ciązy, powinnas podjechac na izbe przyjec, bo do poniedzialku moze byc za pozno

Gość gość
Tylko ja nie wiem czy to napewno są skurcze.Nic mnie nie boli to jak jakby hmmm coś się tam rozpychalo w podbrzuszu kurcze nie potrafię tego opisać :(

Gość gość
Jak masz wątpliwości jedz na izbę przyjec lepiej jechać niż później wygadywac sobie ze się nie pojechało. ..

Gość gość
Nie jestem lekarzem, ale ja tak miałam na tym etapie. Macica mi się po prostu rozszerzała.

Gość gość
Wiec tak byłam u dr zbadał mnie z ciążą wszystko ok rozwija się prawidłowo. Przepisał mi na stałe no-spa i 2 razy dziennie luteina.A ja skurcze jak miałam tak mam :(

Gość gość
Powiem Ci na pocieszenie ze ja tak mam od ok 14 tc z przerwami a jestem już w 35 tc. Musisz polezakowac z 2-3 dni na maxa aż to się wyciszy. Mi kazali brać jeszcze magne B6 i on faktycznie pomaga. U mnie to wygląda tak: jest ok, brzuch się napina,poodpoczywam, za tydzień lub dwa znów i tak w kółko. byłam jeszcze u innego lekarza i kazał brać buscopan,to bez recepty,coś jak nospa.bardziej mi pomagał niż nospa ale starałam się nie nadużywać.