Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ślub to przeżytek przestaje istnieć

Polecane posty

Gość gość

Jestem młodą osobą w ciąży .Wszyscy mi odradzają ślub, nawet matka. Twierdzi że na ślub zawsze będzie pora,a to tylko papier i same straty z tego tytułu, za dużo pieniędzy mi ucieknie od rządu ,i przywilejów. Wiadomo na razie pracować nie będę przez parę lat ,ktoś dzieckiem zająć się musi. Zaczęłam rozglądać się wśród znajomych ,i rzeczywiście większość młodych żyje w konkubinatach.Jak jest u was ?

Gość gość
Niestety większość osób w Polsce jest wyrachowana,bo bieda, też bym ślubu dzisiaj nie wzięła w Twoim wieku, rozwód się nie opłaca bo już mam dorosłe dzieci . Matka dobrze Tobie radzi,na ślub przyjdzie czas na razie korzystaj z dobrodziejstw jakie daje Pis .

Gość gość
skutki grzechu beda ciebie przesladowac c ierpienia a sex przedslubny kłamstwa masz dekalog tam sa grzechy lepiej cierpiec tutaj na ziemi niz w piekle kto idzie za bogiem ten ma powodzenie w wszystkim

Gość gość
Znowu jakiś nawiedzony katol. Zawsze się musicie wpiepszać z tym swoim sekciarskim p*****lolo?

Ja wzięłam ślub późno, ale po krótkim związku i zawsze chciałam wyjść za mąż.

Gość gość
wzięłaś ślub bo zawsze chciałaś:-D:-D ja pierdolę co za kretynka i jeszcze po krótkim związku.Pewnie,zawsze mieć lepiej status rozwódki niz starej panny

Gość gość
" same straty z tego tytułu, za dużo pieniędzy mi ucieknie od rządu" komunistyczny pasozyt.

Nie jestem fanką chodzenia ze sobą w nieskończoność. Dwa lata to max, jeśli facet nie widzi sensu w zrobieniu kolejnego kroku, to ja nie widzę sensu związku. Jakbym nie miała odpowiedniego kandydata, to pewnie nie wyszłabym za mąż nigdy, szczęśliwie trafiłam na właściwego faceta, który się zakochał i szybko oświadczył. Po 30-tce nie ma za bardzo na co czekać już.

Gość gość
tak jest,nie ma na co czekać,brać jak leci bez względu na wszystko,biedna jesteś,a twój facet jeszcze bardziej

A kto powiedział coś o braniu jak leci? Jakbym brała, jak leciało, to wyszłabym za mąż po maturze. A nie po doktoracie.

Gość gość
doktorat masz z kafeterii czy z tego jak wydymac frajera po 30 tce na szybki ślub

Widzę, że kogoś bardzo dupka boli, że można chcieć wyjść za mąż i mieć szczęście w małżeństwie. Taak mi przykro. Argumenty ad personam wsadź sobie tam, skąd je bierzesz.

Gość gość
dupka to ciebie boli od niemycia i przesiadywania na forum,szkoda tylko,że udało ci się złapać naiwniaka.Lepiej było by dla niego gdybyś przesiedziała go na forum.