Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc_04

Czy nie zjadłam za dużo na obiad?

Polecane posty

Gość gosc_04

Witam, mam 15 lat 170 cm wzrostu i waże 51 kg. Chciałabym schudnąć. Odżywiam się rączej dobrze, jem 5 posiłków dziennie, piję 2 l wody dziennie i jakiś 1 l zielonej herbaty(bez cukru). Słodyczy ani fast foodów nie jem. Białe pieczywo zamieniałam na ciemne. Dziś po obiedzie czułam się mega pełna i lekko boli mnie brzuch. Chciałam sie dowiedzieć czy nie zjadłam za dużo...? Obiad: - jeden duży ziemniak (na niego położyłam mała łyżkę masła) - łyżka buraczków tartych - dwa smażone jajka (smażyłam bez dodatku jakiegokolwiek oleju) Wydaję mi się że całość miała około 300-350 kcal. Czy to nie dużo? Nie chodzi mi o kaloryczność tylko o to czy to dużo jedzenia było? Jeżeli moglibyście mi jeszcze napisać czy ciemna bułka (ok.100 gram) na śniadanie z np jakaś wędlina to nie za dużo? Bo staram sie jeść małe porcje a po takiej bułce jestem już pełna i boli mnie brzuch z przejedzenia czego bardzo nie lubię. Dziękuje za odpowiedź :)

Gość gość
No cóż wszystko zależy od tego jak obiad się ma do śniadania ... Wydaje się zbilansowany chociaż gdzie świeże warzywa. Może to być kwestia popijania obiadu powinno się pić po pół godzinie od spożycia. Co do ciemnego pieczywa ono zalega więc zaczynaj dzień od owsianki lub jaglanki na słodko lub sałatki warzywnej z grzanką .Tyle co jesz jest ok ale problemy z zaleganiem jedzenia masz. w czasie dnia jako drugie śniadanie jogurt lub gruszkę proponuje . Dużo błonnika pokarmowego mają śliwki . Powinno pomóc

Gość gość
a ile ty chcesz wazyc 30 kg. jestes szczupła , nawet bardzo.

Gość gość
Białko i węglowodany to nie najlepsze połączenie

Gość gość
Dziewczyno ogarnij się ! Popadasz w anoreksje... masz niedowagę i przestań pieprzyć głupoty o odchudzaniu. Jesteś w wieku dojrzewania i MUSISZ się prawidłowo odżywiać. Do ilu przepraszam chcesz schudnąć ? Do 40 kg ? Jeśli masz jakieś problemy ze sobą ( tylko tak to można nazwać, bo na pewno nie masz nadwagi) to rusz za przeproszeniem dupę i idź się poruszać żeby wyrzeźbić ciało a nie spalać tłuszcz. Przepraszam, że się uniosłam, ale jak widzę nastolatki, które same siebie wpędzają w kompleksy i chcą chudnąć to aż mną telepie.

Gość gość
A ja dziś zjadłam kupę.