Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze zwolnieniem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Potrzebuję Waszej pomocy. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Lekarz prowadzący nie chce mi wystawić zwolnienia lekarskiego, gdyż wg niego nadaję się do pracy. Sama też czuję się dobrze i mogłabym do pracy wrócić. I tu pojawia się mały problem gdyż pracuję w sklepie spożywczym i mój pracodawca nie chce mnie wpisać w grafik, gdyż jak twierdzi: "dziewczyny stwierdziły, że nie będą za ciebie harować". Lekarz mówił, że pracodawca ma obowiązek dostosować mi pracę abym była w stanie pracować i zwolnienia mi nie da. Pracodawca zwolnienia się domaga i straszy wypowiedzeniem umowy. Co mam zrobić w takiej sytuacji ?

Gość gość
Nic nie zrobisz. Skoro się inni buntują- pracodawca niech zatrudni dodatkową osobę i tyle. Rzeczywiście ma obowiązek przystosować twoje stanowisko pracy, zapewnić ci inne- równorzędne, albo zwolnić cię ze świadczenia pracy z zachowaniem wynagrodzenia. Lekarz też ma rację, to on by odpowiadał za bezpodstawne zwolnienie w razie czego. Chyba że naprawdę chcesz tam wracać, zależy ci, w pracy cię traktują dobrze to spróbuj się dogadać z szefem, najwyżej idź prywatnie do lekarza albo zgłoś się po prostu do innego i naściemniaj np. że brzuch cię pobolewa, skurcze łapią itd.

Gość gość
Idź do innego lekarza, żeby w 35 tc lekarz zwolnienia nie wystawil to musialas trafic :D

Gość gość
loo matko co to za lekarz? idz do innego bo ten jakiś dziwny,

Gość gość
co to za lekarz? prywatnie chodzisz?

Gość gość
Jak ten lekarz sobie wyobraża tą prace, obsługujesz klientów i nagle zaczynasz rodzic :D takiego cyrku to nikt nie widział

Gość gość
Nienormalny lekarz.

Gość gość
w razie czego idź do ogólnego, dostaniesz L4 płatne 100% np. na grypę. Dziwny ten lekarz, naprawdę.