Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złośliwy, wredny Kot!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam mam bardzo poważny problem z kotem. Starałam się szukać i dowiadywać się jak najwięcej informacji na temat wychowania kota, podchodzenia do niego, karania i wynagradzania, ale nie wiem co mogę robić źle. Kotka(rasa sfinks) była od małego uczona robienia do kuwety, dawany był do niej żwirek, piasek, granulki, gazety i inne rzeczy. Niestety nie wiem czemu kot czasami ma ochotę robi do kuwety a czasami nie(nie wiem czy ona jest tak złośliwa czy aż tak głupia). Wobec mnie na początku była dla mnie złośliwa, niszczyła mi rzeczy, sikała mi na buty, drapała mnie i wbijała mi pazury. To mam na szczęście już opanowane , bardziej jest dla mnie kłopotliwe robienie kupy i siku wszędzie oprócz kuwety. Kupowałam jedynie płyny które zabijały zapach moczu kota oraz spryskiwałam cytryną miejsca które robiła aby przestała. niestety dla niej podłoga jest już nie wystarczająca i zaczęła robić na kanapę, koce, ubrania i buty. Już nie wiem co mam robić podchodzenie do niej spokojnie nie pomaga a dawanie klapsów ( niestety ale nerwy pękają jak cały czas się czuje kocie odchody oraz szukaniu się prezentu od kotka) tez nie skutkuje. Naprawdę lubię i kocham zwierzęta pomagam fundacjom i schroniskom ale nie wytrzymuje już z tym kotem. Proszę o pomoc i o porady naprawdę nie wiem od czego to zależy może to moja wina lub ten kot tak ma i ma taki charakter . Błagam o pomoc!

Gość gość
Nie wiem, czy pomogę, ale moja kotka załatwiała się poza kuwetą w dwóch przypadkach: - kiedy w kuwecie było brudno - kiedy zmieniłam żwirek na pachnący, bo chciałam, żeby było cudnie :) Poza tym zapytaj raczej na jakis kocim forum, tam dostaniesz naprawdę fachowe porady, np. miau pl albo koty pl Kot nie jest złośliwy, po prostu cos mu ewidentnie nie pasuje.