Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Babcie z piekła rodem. Dlaczego starsze kobiety sa takie wredne?

Polecane posty

Gość gość

tzn. nie zawsze może są, ale często tak jest. Są też dobre babcie, ale sa i takie co najchętniej by wbiły nóż w plecy dla miejsca w autobusie. Uwazaja ,ze mlodzi nie maja żadnych praw, nie maja prawa sie zle czuc, czy zajmować kolejki do lekarza bo są młodzi. poza tym same komentują jaka to młodzież teraz jest, jak dziewczyny sie malują, a same chyba nie pamietaja jak byly mlode

Gość gość
Stare babcie to myślą, że im wszystko wolno bo są stare i zachowują się chamsko np. w kolejce na poczcie czy do lekarza to tylko po receptę tak mówią a potem będą siedzieć ze 39 minut a ja mówię, że jej nie przepuszcze bo ja też tylko po receptę i spieszę się do pracy a ona ma dużo czasu to niech siedzi na poczekalni i wtedy taka babcia zaczyna pyskowac ale mnie to nie rusza a inni pacjenci się śmieją pod nosem bo znają te numery z wpyc haniem się wszedzie. Co do miejsca w autobusie to jestem za tym żeby ustąpić staruszkom. Są też mile staruszki ale żadko.

Gość gość
Ja uważam,ze ta mlodzież jest ok,zdarzają sie takie pojedyncze niegrzeczne przypadki ale za moich czasów też tak było.Zawsze jakiś łobuz sie znalazł.To samo moge powiedzeieć o wiele straszych paniach; są takie fajne starsze babcie ale bywają też naprawde wredne,ba nawet złośliwe No cóż,życie :)

Gość gość
Są też dobre babcie, ale sa i takie co najchętniej by wbiły nóż w plecy dla miejsca w autobusie. dlaczego? dlatego , ze ludzie sa rózni niezaleznie od wieku. I wśród młodych i starych i w średnim wieku sa i mili i chamscy, i wredni i uprzejmi i złośliwi i kłotliwi. Jesli ktos sie chamem urodził i był nim całe zycie, albo zawsze miał zj..ny.charakter to bedzie miał go i na starość. Jesli ktos całe zycie uważał ze chamstwem i krzykiem najlepiej załatwia się swoje sprawy to taki będzie też później. Jeśli ktoś był miły, uprzejmy, pozytywnie nastawiony to raczej nie zmienia się aż tak bardzo w tego złego- chyba ze ma chorobę wpływająca na zmiany charakterologiczne. U reszty dochodza zmiany starcze w mózgu i choroby, które lubia zaostrzać negatywne cechy charakteru. I kolejna rzecz, ze ludzie starsi czuja to ze z kazdym dniem stają sie nieporadni, słabsi, zapominaja , czuja sie lekceważenie , bo kto ma cierpliwość czekać aż dziadyga odblokuje przejście, albo star**** trzęsącymi rekoma policzy w kasie 10 zł po 10 groszy. to powoduje frustrację i taką bezsilną złość, która sie przejawia np wygadywaniem przykrych rzeczy do innych. To samo powoduje bieda- świadomość tego że może ci nie wystarczyć na leki, że lekarze za bardzo nie chcą leczyć bo za starzy na leczenie, bo rodzina ma w d..., bo samotność, bo brak rozrywek, fajnego kontaktu z innymi ludźmi i kontaktu z tym co sie dzieje w świecie (juz sie nie załapujesz na zmiany jakie zachodzą i ich nie rozumiesz) i stąd myślenie tylko o sobie i swoim niedołęstwie

Gość gość
a poza tym , czemu tylko babcie, nie widziałaś starych przykrych dziadów z ostrymi zmianami charakterologicznymi?

Gość gość
Jak widzę te stare i załgane babska manifestacjach KODu....te stare korniszony ormowskie toczące jad to się muszę częściowo zgodzić z tym tematem.

Gość gość
Ja jeszcze nie trafiłam na chamskiego dziadka, ale babć było już sporo. W sklepach zamiast powiedzieć "przepraszam" stukają w człowieka wózkiem, kłócą się z ekspedientkami bo np. promocja na jajka się skończyła i jak to tak? Dzwońcie po kierownika :D Głupie teksty w autobusie na temat ubioru dziewczyn. Czasy się zmieniły i moda też się zmieniła. W mini chodziły już nasze matki więc chyba można było się przyzwyczaić. Komentowanie wyglądu. Jakie to teraz chude! Nie chude tylko smuklejsze. Mamy dłuższe nogi, mniejsze biodra i większe piersi. Z dziadkami jest inaczej. Zagadują, pośmieją się z młodymi i idą dalej. Nie wjeżdżają wózkami w ludzi i nie traktują ekspedientek w taki sposób.

Gość gość
kłócą się z ekspedientkami bo np. promocja na jajka się skończyła i jak to tak jakbys miała np 5 zł na jedzenie na dzień to bys sie zes...zeby dostać coś z promocji. Też bys stukała wózkiem jakby ci rece traciły czucie, a starość nie pozwalała na prawidłowa ocenę odległości- inna sprawa ze trzeba powiedziec przepraszam. A co do chamskich dziadków- ja mam takiego sasiada, co mu sie nic nie podoba, wi8ecznie podenerwowany, nie dosłyszy - ale jak czegoś nie może zrozumiec to od razu reaguje złościa i krzykiem. Też nie lubię takich chamskich ludzi- niezaleznie od wieku. ale jestes mocno ograniczona autorko tak generalizując

Gość gość
Komentowanie wyglądu. Jakie to teraz chude! Nie chude tylko smuklejsze. Mamy dłuższe nogi, mniejsze biodra i większe piersi. no to sie cycata piękność sfrustrowała :D

Gość gość
13:03 sądząc po obładowanym wózku nie chodziło o to, że brak promocji zrujnuje jej budżet :D Ekspedientka nie jest sklepowym popychadłem. Te kobiety pracują za grosze. Dziwnym trafem zawsze to babcie wjeżdżają. Nie chodzi o lekkie stuknięcie tylko o walenie z całej siły w człowieka, żeby się przesunął. Wystarczy powiedzieć "przepraszam" 13:04 to o to chodzi? Młodość przeminęła i została frustracja? Każdy będzie kiedyś stary.

Gość SlowianskaLala
W niemczech sa bardzo mile babcie. Dlaczego? Moze dlatego ze nie musza liczyc czy starczy im na chleb,na leki czy na czynsz tak jak polskie babinki. Bieda powoduje taka frustracje. Ot co.

Gość gość
Dziwnym trafem zawsze to babcie wjeżdżają. Nie chodzi o lekkie stuknięcie tylko o walenie z całej siły w człowieka, żeby się przesunął. ale jeszcze zadna ciebie na smierć wózkiem nie zaje..ała. Może dlatego babcie wala wózkami, że w zasadzie nie widziałam nigdy chyba dziadka z wózkiem. to czym ma ciebie walnąć- ujem? a jesli na ekspedientkę wydzierała sie babka z wyładowanym towarami wózkiem, czyli bogata to widocznie od zawsze miaął zjeb..charakter- patrz pierwszy mój post. No chyba , że jest za trudny i za długi żebyś go ogarneła. a jeśli to tez ci nie tłumaczy sytuacji, a tak chcesz ja zbadac , to na drugi raz podejdź do takiej babki i zapytaj ja czemu taka jest. Będzie wiarygodna odpowiedźz pierwszej ręki. I uważaj na wózki bo jeszcze któraś babcia ciebie znokautuje i przejedzie kółkami po tych dużych cyckach :D

Gość gość
Ja przestrzegam przed znajomościami sasiedzkiemi ze starszymi kobietami bo potem im różne rzeczy giną z domu itd. Starsze babki lubią siać ploty bo im na opini juz nie zależy bo są stare i wymyślają głupoty na innych.