Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka1996

Śmieszne wiersze i wierszyki

Polecane posty

Gość gołaiwesoła
Bardzo ładny melancholijny wiersz i mimo tych kilku niepotrzebnych słów podoba mi się ta recytacja :)

Gość gość
A jakie znacie fajne biwakowe piosenki taki e do pośpiewania przy ognisku?? Jakaś szczególna piosenka nadaje się na biwak harcerski?

Gość gość
Bardzo dobry ten wiersz miszczostwo he!!! :)

Gość ameeliaa9
mam ksiazeczkę dla dziecka gdzie są jezykowe wygibasy :) tresc jest bardzo abstrakcyjna,choc niby sensowna...a przeczytanie szybko trudnych słów...nie raz powoduję kupę smiechu. Cos tam jest "czeszka czesze"...albo "Gang Pang w Kongu gna do tanga,pangom marzy się balanga".

Gość gość
ale oso chozi z tym wierszem ???

Gość gość
Bardzo ładny wierszyk W Hamaku z humorkiem

Gość gość
mi się podoba ten wiersz taki z polotem :)))

Gość gość
A jakie jeszcze znacie wiersze o biwakowaniu o biwaku?

Gość chlorek
kiedy ja se umrę przysypią mnie piaskiem będę ja se leżał do góry ciulaskiiem

Gość chlorek
leży chłop pijany leży pod dzwonnicą pyrdel mu wyłazi lewą nogawicą

Gość chlorek
może być?

Gość gość
Pierdzi koza pierdzi / z dopy jej się kurzy / Niech nam para młoda / żyje jak najdłużej.

Gość gość
faaajne dla dzieci wsam raz ten wiersz w hamaku

Gość gość
wiersz o biwakowaniu Tęsknię za morzem , za ciepłym słońcem Spacerem plażą o zachodzie Łagodnym szumem fal tańczących Tęczowym światła odbiciem w wodzie Usiąść na piasku bez pośpiechu Na horyzoncie w statek wbić oczy Rozpuścić myśli na cztery strony A morze fale niech toczy i toczy..... Tęsknię za ciszą i spokojem Rozleniwioną duszą o świcie Pozostawieniem trosk codziennych I zatrzymaniem pędu życia. Cierpliwe lato W słonecznikach gra wciąż jeszcze pszczela muzyka niżej liczne biedronki wdzięcznie narzekają zaś samym dołem łąkę ujeżdżają koniki polne Tu kwiat dyni jakimś cudem w owoc przechodzi Tu lato cierpliwie na jesień się godzi Lipcowa cykoria Na Popradzie przybyło Pogoda wisielcowa Lato w piąstkę się kurczy Choć to lipca połowa W góry dziś nie pójdę Sprawa jest krótka Dziś wolę bar przy rampie U Adama Hutka Za oknem deszczowo Burza gromy zawieje Świat cały się zalał Piwo tylko się śmieje Muszyński dzień lata Dzięcioł ma czapeczkę biskupią na pół dziobu spowiada drzewa leśniczego zmorzyło w Mikowie przez sen próbuje coś śpiewać Posnęli kosiarze za rzeką (trawy na chwilę się cieszą) zmogło kosiarzy lipca słonko bo wyszło nad podziw wysoko Jeden ma czapkę z orzełkiem (chyba pamiatka z wojska) orzełek też mu się zmęczył może nawet bardziej niz kosa Lato w Muszynie na szyi się wiesza przez sen - u drugiego kosiarza I płoną wszyscy po trochu na stosie letniego ołtarza Wspomnienie z Muszyny Po kocich łbach Kotka dumnie idzie Ta to ma życie Wspomnienie muszyńskiego lata Po lipie lato wolno schodziło do ula Na nitce miodu wisiał kogucik - upał Piał byle jak na cienkiej letniej trawie choć tak naprawdę nie słyszałem go wcale Ciebie też nie było nad letnim Popradem choć w gorących liściach wciąż Ciebie widziałem Byłaś tak piękna że aż trochę nieziemska dlatego nie umiałem znaleźć sobie miejsca Żeby trochę ochłonąć skakałem do rzeki a woda w Popradzie miała smak cierpki Na drugim brzegu ślady twe ginęły i nie wiedziałem czy stąpam po ziemi Nigdy już chyba nie będę tak kochał nigdy już taki też nie będzie Poprad Makatka popradzka Dzisiaj już po nas Nie ma śladu Na tym wiernym Brzegu Popradu A i stary Poprad To już nie ta rzeka Dziś z Heraklitem Pogodzony czeka Świat za szybko Kiedyś się zmieniał Jak popradzka woda Skacząca po kamieniach Mówiłem - szeptałem Z obłędem w oczach Że musisz że będziesz Że bardzo cię kocham I zaklinałaś się Pisałaś coś na brzegu Księżyc był ci świadkiem A może coś przeczuł Został tylko Poprad Z niespokojną falą Widzę dwoje młodych Jak kaczki puszczają Przy ognisku nad Szczawniczkiem siedzimy razem przy ognisku gwiazdy spadają nam na głowę ogień jest wielki i okrutny gałęziom ogryza młodą korę rzucamy do ogniska listy te najpiękniejsze - nie napisane płomienie wciąż w upartym szepcie same składają się na amen czasem kieliszek z wódką czystą na cienkiej nóżce przejdzie między nami i chce się śpiewać chce się wyć ze szczęścia które właśnie mamy siedzimy razem przy ognisku gwiazdy spadają nam na głowę konary siwieją mocno nadpalone Bóg sypie włosy nam popiołem Wakacyjny czas Pamiętam szum fal uderzających o brzeg skały, Gdzie się czarno-białe mewy zebrały. Ten powiew wiatru i zapach piasku Oraz ten chłód pobliskiego lasku. I nas oboje wśród tych wspaniałości, Pragnących się przeciwstawić nawet i wieczności.... Gwiazdy pokazują się już na ciemnym niebie, A ja ciągle jeszcze wspominam Ciebie. Twoje słowa dodające wiary w lepszy dzień, Chłodną noc i Twój szary cień. Kwiaty które patrzyły na nas smutno, One już wiedziały że nie spotkamy się jutro.... Wakacje się kończyły,trzeba było wrócić, Twój obraz, Twój uśmiech na zawsze porzucić. Myślałam że napiszesz,lecz nie napisałeś... Dla mnie już tylko WSPOMNIENIEM zostałeś... Wakacyjne wierszyki Bardzo daleko od Ciebie jestem ale przywołujęCię pieknym gestem. Gdy już leżęw łóżku sobie Myślę wyłącznie o Tobie Co noc gdy tęsknię do Ciebie Liczę gwiazdy na niebie Choć dzieli nas kilometrow wiele ja myślę o Twoim pięknym ciele. Pocieszam się tym, że Cię mam i bardzo, bardzo, bardzo kocham WAKACYJNE UROKI WSI Noc się w kołdrę otuliła w gwiazdeczkowe wzory i ćmy wszystkie rozbudziła przyklejone w dzień do story księżyc jak zwinięta przędza różkami do góry uparcie przepędza poszarpane niby-chmury przestrzeń ciasno rozświerszczona w suszonych grzybów zapachu i tylko brzemienny konar jabłkami bije po dachu sen się kładzie na poduchę na spoconej skórze komar brzęczy tuż nad uchem -zapowiada burze ..

Gość gość
wiersz wakacyjny tęsknię za morzem , za ciepłym słońcem spacerem plażą o zachodzie łagodnym szumem fal tańczących tęczowym światła odbiciem w wodzie .... usiąść na piasku bez pośpiechu na horyzoncie w statek wbić oczy rozpuścić myśli na cztery strony a morze fale niech toczy i toczy..... tęsknię za ciszą i spokojem rozleniwioną duszą o świcie pozostawieniem trosk codziennych i zatrzymaniem pędu życia.

Gość gość
fajne wiersze dajecie ja bardzo lubię czytać dzieciom :)

Gość gość
świetne z pomysłem aż ciarki mi przeszły

Gość gość
śmieszne wierszyki dla dorosłych, na urodziny, śmieszne wierszyki dla dzieci, krótkie wierszyki śmieszne, śmieszne wiersze znanych poetów, śmieszne wierszyki z przekleństwami, wierszyki śmieszne o przyjaźni, śmieszne wierszyki miłosne

Gość gość
gdy jestem na plaży goła pippka mi się marzy żeby z nią czmychnąć do wody i przywalić jej z kłody

Gość gość
Recytacja wiersza W hamaku polecam

Gość gość
świetny takie wiersze to ja moge słuhać :D :D :D :D :D

Gość gość
Raczej słuchać :P Wiersz piękny...

Gość gość
Recytacja wiersza W hamaku oceniam 9/10

Gość gość
piękny

Gość gość
A myślałam że trafiłam na jakiś wiersz dla uczniów w szkole ...

Gość gość
jak bym był nauczycielem to bym ten wiersz swoim uczniom zapodał