Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy faceci nie mają wstydu?

Polecane posty

Gość gość

? Tak sie zastanawiam nad dzisiejszymi facetami i wnioski sa nieciekawe. Nie chodzi o kwestie seksualne, bo to wiadomo, ale np. pozwalają kobietom dzwigać ciezkie zakupy, rąbać drewno, robić w domu wszystkie prace

Gość gość
zaraz usłyszysz że to efekt emancypacji, myślę że to wynika z kultury wychowania, albo jest się nauczonym szacunku do kobiet albo i nie

Gość gość
Same wymagacie szacunku do siebie,a nie okazujecie go innym.Chciałyście emancypacji to macie! Pchacie się wszędzie gdzie nie trzeba wysiłku i zaangażowania,nawet do wojska.Ciekawe jak nie daj Boże wyniknie jakiś konflikt czy tez staniecie do walki oko w oko? A może tylko jako nałożnice?Do tego też nie wszystkie się nadajecie!!! Jedynie co Was rozumią to muslimy,oni wiedzą jak z Wami postepować!

Gość gość
Mój nie każe mi.Gotuje sam często,farbuje mi włosy,pranie robi sam.

Gość gość
Kobiety, zdecydujcie się na coś. Albo chcecie mieć wszystkie przywileje jakie mają faceci, ale też wszystkie obowiązki, albo zapomnijcie o przywilejach. Jak chcesz być taka niezależna to sama sobie dźwigaj walizkę na półkę w pociągu, a nie mnie prosisz. Ktoś napisze, że to wyraz kultury. Tak to wyraz kultury, ale wobec kobiety, ale jeśli chcesz być w pełni wyemancypowaną istotą to sama sobie te walizki dźwigaj.

Gość gość
Warto dodać że obecnie faceci mogliby mieć problem z dźwiganiem walizki bo mogłyby im rurki strzelić od napięcia.. Ale jakie przywileje? Kobieta już przez wzgląd na swą posturę jest słabsza fizycznie (nie liczę kulturystek) i normalny facet nie będzie robił pretensji że nawet kobieta niezależna, zaradna, całkowicie samodzielna może wymagać pomocy fizycznej bo to zrozumiałe że nie ma postury i siły faceta. Silny charakter nie wyklucza się ze słabszą fizycznością. Facet musi mieć kompleksy jesli ujmą dla niego jest pomoc kobiecie.

Gość gość
Przecież to wy wychowujecie dzieci, więc możecie mieć żal same do siebie. Fakt jest taki że większość kobiet nie jest w stanie przekazać dziecku zasad i odpowiednio je wychować, bo im samym tego brak.

Gość gość
pozwalają kobietom dzwigać ciezkie zakupy x Wypraszam sobie ja nie pozwalam, zawsze swojej dziewczynie mówię aby nie kupował za dużo żeby się nie przedźwigać, lepiej jak skoczy do sklepu 2-3 razy dziennie, nie musi przecież brać wszystkiego na raz.

Gość gość
17:00 Chwileczkę, od wychowania są rodzice, dziecko uczy się zarówno od mamy i taty, widzi jak się traktują wzajemnie. Jak chcesz kogoś winić to wina się rozkłada po połowie.

Gość gość
Niespecjalnie po połowie, bo rolę dominującą w wychowaniu przejęły kobiety i mężczyźni niewiele mają do powiedzenia w kwestii wychowania, a jeśli próbują to na ogół są krytykowani, bo kobiety uważają że robią to znacznie lepiej.

Gość gość
Bo faceci to gnoje co se tylko trzepać potrafią!

Gość gość
17:10 Mają tyle ile chcą, często po prostu uciekają od tej roli tłumacząc sobie że od tego są kobiety :) Swoją drogą dziecko uczy się przez naśladownictwo, więc ważne co się dzieje w bezpośrednim otoczeniu, nie musi rodzic siedzieć z dzieckiem wystarczy jak widzi jak rodzice odnoszą się do siebie i jak się traktują.

Gość gość
chciałyście równouprawnienie to macie zjepane hipokrytki i zamknijcie mordy. dobrze, że nie narzekacie na dźwiganie swojej torebki, w której macie pół toalety, a typ co farbuje włosy swojej babie - kobieto, nie stać cię na fryzjera? c**e też ci goli, czy golicie sobie nawzajem?

Gość gość
golą sobie ci'py nawzajem, bo ten facet ma ci'pe zamiast fajfusa

Na pustyni jedzie Arab na wielbłądzie a przed nim idzie na piechotę jego żona. Z naprzeciwka jedzie inny Arab,który napotkawszy wędrowców pyta jadącego na wielbłądzie, dokąd podążają. -Wiozę żonę do szpitala!- odpowiada pierwszy.

Gość gość
Równouprawnienie.

Gość gość
A Gdzie wy widzieliscie to rownouprawnieniu????? Nigdy go nie bylo, nie ma I nie bedzie.....chyba ze faceci zaczna rodzic dzieci.....bo przeciez kobieta moze sie napakowac. O takich babo-chlopach marzycie ???

Gość gość
Kobieta są slabsze fizycznie i równouprawnienie ma gowno do tego.

Gość gość
...i intelektualnie też, musicie to uwzględnić. My mamy potrzeby a wy je zaspakajacie, tak powinno być :-)

Gość gość
Faceci to zwykle lenie i intelektualne niedojdy,ale to juz wina matki natury,dlatego jestem sama i radze sobie wysmienicie.nie mam zamiaru nikogo nianczyc,odwalac roboty za dwoje i byc sluzaca jakiegos obiboka,nie twierdze jednak,ze wszyscy tacy sa.

Gość gość
Oczywiscie,że powinno byc równouprawnienie kobiety na traktory, tyrac ciezko, przewalać węgiel w kopalni!! Juz tak bylo kiedyś i tym paniom od traktorów pochwy z wysiłku wypadały, nie mogly miec dzieci i roniły, ale grunt, że panowie odpoczeli, mezczyzni sa niepotrzebni do niczego na tym swiecie, honoru juz nie mają, nic z nich

Gość gość
Ja jestem kobietą i panowie zawsze przepuszczają mnie przodem w drzwiach autobusu, a w supermarketach gdy chcę wziąć coś z górnej półki do której nie dosięgnę (mam 160cm) to panowie też chętnie mi pomagają i sięgają po tą rzecz. Zawsze w takich sytuacjach z uśmiechem dziękuję. Są jeszcze prawdziwi mężczyźni w Polsce :)

Gość gość
Więcej jest kobiet w Polsce z wyższym wykształceniem niż facetów :).

Gość gość
20:53 bo pewnie jestes ladna i to nie kultura sama z siebie tylko chęć przypodobania się

Gość gość
Więcej jest kobiet w Polsce z wyższym wykształceniem niż facetów usmiech.gif . x Taa, jakieś pedagogiki, socjologie i inne europeistyki. To nie są studia.

Gość gość
Kto sam siebie nie szanuje(puszcza się z byle kim byle gdzie) ten nie powinien wymagać szacunku do siebie. Po prostu panom klapki spadły z oczu i wiedzą już że nie warto być miłym dla kobiet(wolicie chamów i prostaków do łóżka). Tak to widzę. Poza tym na co były te marsze i gadanie w tv o równouprawnieniu i rzekomym ucisku kobiet. Chciałyście emancypacji no to jest, ze wszystkimi jej stronami także tym złymi(złymi z waszej perspektywy).

Gość gość
ostatni ogladałem filmik jak kobiea muwiła ze francuzki uwielbiaja polaków ze sa przepuszczaja całuja po rekach bo unich w wyniku faministek juz nie ma

Gość gość
Zle że wam na dużo pozwalamy ?

Gość gość
I prawidłowo że nie mają, bo wstyd = ograniczenia, a brak wstydu, to brak ograniczeń. Chciałyście się realizować, to realizujcie się również w pracach fizycznych, a nie tylko w tym co wam pasuje i co jest dla was wygodne, a co nie pasuje to zrzucacie na mężczyzn.

Gość gość
Macie takich mezczyzn na jakich zaslugujecie i jakich WYBIERACIE