Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uranus772

Czy popełniłem gafę?

Polecane posty

Gość Uranus772

Witam! Ostatnio byłem z nowo poznaną dziewczyną na randce,gdy już doszło do końca spotkania (byliśmy na kawie) i przyszła pora na płacenie (oczywiście ja chciałem zapłacić)ona się zapytała mnie czy ona sama może zapłacić. Byłem nieco zdziwiony,uśmiechnąłem się do niej i powiedziałem jej: "ależ ja nalegam usmiech :) zapłacę" ona że woli sama,dla pewności zapytałem się jej czy jest pewna,ona do mnie że tak. Więc jej pozwoliłem i osobno za siebie zapłaciła. Wydaje mi się że owszem to ja ją zaprosiłem i powinieniem być przygotowany na to żeby ponieść koszty ale nie powinienem również zapominać o tym że ona ma do tego pełne prawo. Nwm czy waszym zdaniem popełniłem gafę i wyszedłem na frajera? Strasznie głupio mi :/

Gość Zuzanna Amelia ææ
Mysle ,ze ten temat to prowokacja zalozona przez kobiete. Ale odpowiem. Ja naleze do kobiet , ktore placa za siebie. Wiec dla mnie nie jest to gafa. Jesli czujesz sie z tym glupio to po prostu zadzwon do niej - powiedz , ze bardzo cenisz jej emancypacje /w koncu malo kobiet na to stac/ ale teraz chcialbys ja zaprosic gdzies na swoj rachunek.

Gość gość
Kto zapraszał?

Gość gość
Bardzo możliwe,ze dalszej kontynuacji nie będzie. Kulturalnie podziękowała Ci

Gość Zuzanna Amelia ææ
Jesli to pytanie jest do mnie to mam taki zwyczaj , ze juz przy zaproszeniu zaznaczam , ze place za siebie. I tak robie.

Gość gość
Wg mnie nie. Jak sama chciała za siebie zapłacić to tak się stało. I jest ok. Co miałeś się z nią wykłócać. Nie wypada.

Gość rade dobra dam
Płacenie nieco zobowiązuje i tworzy wrazenie,ze jesteśmy zainteresowane. Bezpieczniej jest zapłacić za siebie.Autorze zapytaj jej czy czy chciałaby spotkać się.

Gość gość
Nie popełniłeś żadnej gafy. Laska pokazała, że ma klasę i póki nie jesteście razem, nie chciała cię naciągać na koszty. Dziewczyna dobrze rokuje.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Moge to ujac inaczej. Osoba zaproszona ma - moim zdaniem - dwie opcje: 1. Przyjmuje zaproszenie i zaznacza , ze placi sama. Wtedy konsekwentnie powinna to zrobic. 2. Przyjmuje zaproszenie na zasadzie , ze zapraszajaca strona placi ale wtedy nie robi uwag , ze placi ona. Doroslosc to - miedzy innymi - umiejetnosc ponoszenia konsekwencji swoich wlasnych slow. Osoba , ktora sama oznajmia , ze chce zaplacic a tylko czeka az zaplaci facet lub obraza sie , ze musiala swoje wlasne oswiadczenie wprowadzic w czyn jest nieszczera , niedojrzala lub pretensjonalna. Zrob tak jak Ci napisalam. Jesli sie obrazila to znaczy , ze nie masz czego zalowac.

Gość gość
Zaproponuj spotkanie.Jak przyjmie zaproszenie to ok.