Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygonić ojca alkoholika?

Polecane posty

Gość gość

ojciec pije od niepamiętnych czasów, nie pracuje, przepija wszystkie pieniądze zdobyte podczas 'nowej' pracy która trwa 1-2 dni. tak krótko, bo z każdej go wyrzucają po tym, jak przychodzi pijany albo w ogóle nie przychodzi. ojciec kradnie, policja go złapała nie raz, z czego były sporządzane notatki, mandaty i różne inne pisma. kradnie pieniądze matce, mi również. plądruje mi pokój w poszukiwaniu pieniędzy, przeszukuje mi kurtkę. w każdym pokoju są zamki na klucz aby nie mógł się dostać podczas naszej nieobecności. matka złożyła pozew do sądu o rozwód oraz nakaz eksmisji, ponieważ jest tu zameldowany (mieszkanie jest matki). zanim sprawa ruszy, to minie X czasu, a ja już nie wytrzymuję psychicznie. oglądanie ojca pijanego, który w domu wyżera wszystkie dobroci, matka bezradna, stać ją tylko na grożenie słowne. co zrobić? nie moge już dłużej czekać na eksmisję, bo to potrwa conajmniej rok, jak nie lepiej.

Gość gość
Zabrać mu klucze do mieszkania, wymienić zamek do drzwi wejściowych, spakować jego rzeczy do torby i wystawić na klatkę. Nie czaić się, myślicie, że nawet jak już będzie po sprawie i będziecie mieli wyrok w ręce, to na niego to podziała? Tyłek sobie nim podetrze.