Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anabelle1984

Widziałam ducha dzisiejszej nocy

Polecane posty

Gość Anabelle1984

Jakas masakra. Budze sie w nocy, patrze: a tu nad moim lozkiem (w ktorym spal tez mąż i dwuletni synek) ukazala sie postac mezczyzny, raczej mlody, miał dlugie kręcone włosy i lekko pochyloną do przodu głowe tak, że włosy zasłaniały twarz. "Frunął od strony męża ku mnie, zaczęłam ze strachu krzyczeć, nadal go widziałam wiec schowalam sie pod kołdre. Wtedy moj maz zapytal co mi sie stalo ze go budze i strasze krzykiem po nocy (jestem w 8 miesiacu ciazy). Wyjrzalam po dluzszej chwili spod koldry, juz nic sie nie dzialo. Poszlam spac dalej, dopiero nazajutrz opowiedzialam mezowi co sie wydarzylo. Wg niego mam cos z glowa i z pewnoscia mi sie przewidzialo. Dodam ze to jie pierwszy "dziwny epizod" w moim zyciu ale nigdy duch nie byl na lajfie tak blisko mnie. Nie znam ani nie znalam nikogo takiego. Co by obcy facet ode mnie chcial? A moze faktycznie mam jakąś schizofrenie i nadaje sie na leczenie, tu na kafeteryjnym forum pewnie nikt mi nie uwierzy tylko zostane zjechana od wariatów. W kazdym badz razie maz w pracy, siedze z synkiem w domu i jestem przerażona. Do szpiku kosci przerażona tak, ze boje sie isc skorzystac z lazienki :(

Gość gość
Współczuje :(

Gość gość
Ja jestem w stanie Ci uwierzyć. Sama bardzo a wrecz za czesto mam takie odczucie "obecności" ze tez mnie to strasznie przeraza. Przez to wrecz boje sie czasem chodzic po ciemku po domu

Gość gość
Nie bój się. Generalnie w nocy mózg po przebudzeniu może być jeszcze na falach snu, więc taka wizja to sen na jawie. Przez to wygląda jak duch, bo nie jest to rzeczywista postać tylko w wyobraźni.

Gość Anabelle1984
Tak też sobie to staram racjonalnie wytlumaczyc - wybudzilam sie ze snu i jeszcze jakies tam obrazy senne moja glowa wizualizowała. Gdyby nie takie tlumaczenie to chyba umarlabym za zawał. Przerażające.

Gość gość
Just imagination

Gość Edziaaaaaaaa
Spokojnie :) mózg jeszcze nie był do końca wybudzony i nałożył wizję senną na realny obraz, to się zdarza :) Ja często zaraz po przebudzeniu jestem przekonana, że trwa apokalipsa zombie, albo że mam 80 lat i 10 wnuków. Kilka sekund po obudzeniu juz dochodzimy do siebie. :)

Gość gość
Ciekawe.

Gość gość
Będzie dobrze, nie bój sie.

Gość gość
Moim zdaniem autorka powinna mieć zaufanie do swoich zmysłów i osądów. Jeżeli jest zdania że widziała ducha, to najprościej przyjąć że widziała ducha. Nie ma sensu próbować na siłę sobie wmawiać, że to był sen. Jak duch, to duch.

Gość gość
Jasne, ze duch to duch. Moja siostra widziała cos koło jej łóżka, było obok mojego w hotelu, była przerażona, wierze jej. Trzęsła sie, pozwoliłam jej spac ze mną.

Gość gość
to był człowiek bez ciała ,a wy macie ciało,jeszcze :-) potem będziecie wyglądać tak samo :-)

Gość gość
Ciąża = zmiany hormonalne. Suplementy lub antybiotyki też dają podobne efekty. J.w. napisano faza snu z wybudzenia. To normalne. Ludzie tak mają. O duchach na jawie coś ostatnio było w Świecie Wiedzy, że jakieś czynniki mogą powodować wyświetlanie się obrazów na siatkówce. Schizofrenia w podręcznikowym znaczeniu nie istnieje, bo uszkodzenia mówgu to uszkodzenia. Stąd ktoś może mieć nawet omamy. W szczegóły konkretnych przypadków tu nie będę wnikał, ale ci tzw. specjaliści o schizofreni mają tylko hipotezy,

Gość gość
Ciąża = zmiany hormonalne. Suplementy lub antybiotyki też dają podobne efekty. J.w. napisano faza snu z wybudzenia. To normalne. Ludzie tak mają. O duchach na jawie coś ostatnio było w Świecie Wiedzy, że jakieś czynniki mogą powodować wyświetlanie się obrazów na siatkówce. Schizofrenia w podręcznikowym znaczeniu nie istnieje, bo uszkodzenia mówgu to uszkodzenia. Stąd ktoś może mieć nawet omamy. W szczegóły konkretnych przypadków tu nie będę wnikał, ale ci tzw. specjaliści o schizofreni mają tylko hipotezy,

Gość gość
@gość03:07 Nie. Wg Biblii ci zbawieni będą podobni do Jezus, czyli mają mieć ciało przemienione, nadludzkie, duchowego typu. Co do duchów, to też nie. Ludzie zmarli nie ukazują się ludziom żyjącym. Jeden jedyny wyjątek to Bóg dopuszczający do tego by Samuel wybudzony ukazał się Saulowi (w ST).

Gość gość
Twój mąż bawi się w oobe, a z ciebie robi wariatkę. To jego widziałaś nad sobą. To bardzo niebezpieczne!

Gość gość
Mąż mnie wlasnie ratowal, bo gdybym byla samw to zawał pewny. Choruje na serce.

Gość gość
Zapomnialas dodac ze oprocz chorego serca masz tez z glowka nie tak a tabletki wzielas?

Gość Anabelle1984
Tabletek nie biore i nie zycze ci tego, co spotkało mnie. Kazdy jest najmądrzejszy dopóki jego cos nieprawdopodobnego nie spotka.

Gość gość
Nie zazdroszcze przeżyć.... :-O

Gość gość
Ja też nie :/ To był sen

Gość gość
A był chociaż przystojny? Koleżance przez całą ciąże majaczyły się jakieś głupoty, widziała po przebudzeniu różne rzeczy, ducha nieboszczyka z Alice in Chains i innych znanych muzyków. Pewnie ją straszyło za karę, bo słuchałyśy też często black i death metalu ☹

Gość gość
Ja miałam znów taką sytuacje, Słysząc płacz mojego dziecka jak co nocy ,otwierając oczy spojrzałam na lodówkę a tam była kobieta w białej sukni do kostek ... gdy ją ujrzałam zamknęłam oczy i jeszcze raz otworzyłam była tam nadal ... krzykłam i zniknęła... Bardzo przerażająca sytuacja , Zdarzyło mi się to po raz pierwszy

Gość gość
Ja widziałam coś takiego w dzieciństwie. Mogłam miec 3-4 lata. Obudziłam się i zobaczyłam pochylonego nad sobą młodego mężczyznę, o jasnych, kręconych, krótkich włosach, który wyszczerzył się nade mną z rozcapierzonymi rękami, jakby chciał mnie przestraszyć. Był taki mleczno-sepiowy, że było go widać w ciemności, ale jakby bez kolorów. Przestraszyłam się okropnie i zaczęłam wrzeszczeć, obudzili się rodzice, zapalili światło. Wszystko zniknęło i nigdy sie nie powtórzyło. Jestem na 99% przekonana, że to był sen na jawie. Sadzę, ze u Ciebie pewnie też. Pozdrawiam.

Gość gość
Lubię te straszne historie co ludzie piszą, ale potem boję się iść sama do kibelka.

Gość gość
Ciekawe czy ludzie naprawdę mają taki przygody czy wymyślają. Albo coś normalnego tak sobie tłumaczą bo są zmęczeni albo mają problemy ze wzrokiem. Dziwne to jest.

Gość gość
Przystojni mężczyźni przychodzący nocami... hm… może to jakieś fantazje...

Gość gość
Ja dzisiaj w pracy zobaczylam zjawę swiecaca zielona w szacie. Kobieta. Szok. Co to moze oznaczac. Pierwszy raz w zyciu mialam takie zdarzenie

Gość gość
W czasie upałów często mam koszmary wiec u was pewnie to samo