Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dietetyk Szczecin

Dietetyk, odpowiadam na Wasze pytania

Polecane posty

Cześć Dziewczyny!!! Jestem specjalistą ds. żywienia. Prowadzę w Szczecinie gabinet dietetyczny. Bardzo lubię pomagać ludziom, często robię to bezinteresowne. Jeśli macie pytania na temat szeroko pojętej diety - jestem do Waszej dyspozycji. Pytajcie bez skrępowania. Postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania. Pozdrowienia

Gość gość
Czy ograniczenie kalorii do 1500 kcal ma jakiś sens? Mam 160 i 80 kg. W dodatku problem z subkliniczną cukrzycą

Ma sens, tak naprawdę 1500kcal to najmniejsza ilośc kalorii jaką można zaproponować przy cukrzycy albo subklinicznej jej formie. Przy wzroście 160 i 80kg wagi jest to dobra ilośc kalorii pod warunkiem, że do diety będzie również wysiłek fizyczny. Sport obniża poziom cukru we krwi - sama dieta jest niewystarczająca. Pozdrawiam

Gość gość Aga
Witam. Mam 50 lat 150 wzrostu i 60 kg, chcę zrzucić 5 kg ile powinnam spożywać dziennie kalorii? Mam siedzącą pracę. Pozdrawiam

Gość gość
Witam! Mam 38 lat, 171 cm wzrostu i aktualnie ważę - o zgrozo- 125 kg. Jestem 9 miesięcy po porodzie, przy czym w ciąży utyłam 35 kg, a przed ciążą w okresie 6 miesięcy 25 kg. Byłam stymulowana hormonalnie. Aktualnie karmię piersią. Czy w związku z tym mogę wprowadzić dietę 800-1000 kalorii i jakie będą jej efekty po stosowaniu przez 3 miesiące. Dodam, że nie prowadzę aktywnego trybu życia.

gość Aga - moim zdaniem należy zacząć od 1250kcal, jeśli będzie Pnai dobrze przestrzegać diety a przede wszytskim jeść regularnie - w ciągu miesiąca można zrzucić 1-4kg. Oczywiście to jest norma dla zdrowych osób, jeśli występują choroby, które hamują odchudzanie - jest trochę gorzej. Jeśli 1250kacl nie pomoże, można zmniejszyć do 1000kcal, ale nie stosować tej diety dłużej niż miesiąc i proponuję pod okiem specjalisty, Pozdrowienia

gość - absolutnie nie! Dieta 800kcal czy nawet 1000kcal, jest dla osób zdrowych, którym nie udało się schudnąć na diecie z większą ilością kalorii i w dłuższym czasie. 125kg - tutaj proponuję zacząć od 1500-1750kcal, następnie stopniowo zmniejszać kaloryczność. Jeśli zastosowałaby Pani mniejszą dietę na początku, owszem - schudłaby Pani ale natychmiast pojawiłby się efekt jo-jo z podwójną mocą. Im więcej się waży tym wyższa kalorycznie powinna być dieta. Pozdrawiam,

Gość gośćasia
Dzien dobry, Mam 31 lat, 177cm wzrostu i 78kg wagi. Prosze mi podpowiedziec ile kalorii powinnam spozywac by schudnac do 65-62kg. Nie zalezy mi zeby to bylo bardzo szybko, chce uzyskac trwaly efekt. Dodam ze jestem zdrowa i codziennie jezdze rowerem 14km. Jaka jest to aktywnosc? srednia? z gory dziekuje

gośc Asia, myślę, że odpowiednią dietą dla Pani będzie ok.1500kcal. 14 km dziennie rowerem to bardzo ładnie, dlatego nie ma potrzeby zmniejszać ilość kalorii. Zresztą jest teraz okres zimowy i organizm poytrzebuje więcej kcal aby wytworzyć ciepło. Proponuję być tak długo na diecie 1500kcal aż Pani przestanie chudnąć. Oczywiście zachowując regularność posiłków. Spadek masy ciała powinien być nie więcej niz 4kg miesięcznie aby nie było efektu jo-jo. Pozdrowienia

Gość gośćasia
Dziekuje Pani bardzo

Gość ZdrowiePrzedeWszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Colominal, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex, Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne normalne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2014 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość gość
Witam. Jak zwalczyc otyłosc brzuszną? Mam 166 cm .waga 70 kg. Wymiary 100-94 -100 mam hashimoto .biorę eutyrokx 50 . Od 1 stycznia jestem na diecie z niskim ideksem glikiemicznym. Do tego co dziennie hula hop 30 min.I nic waga raz spada 2 kg za chwile wraca. Wygladam jak w ciaży. Bardzo prosze o odpowiedz co jeszcze moge zrobic jak zgubic brzuch i fałdy tłuszczu na plecach.